Brøndbys nye kæmpetalent: Jeg ved godt, at jeg er god

Det skadede stortalent Nikolai Laursen erkender at anklen er i bedring, og indrømmer gerne, at han er god med en fodbold – måske endda blandt de bedste. 

Nikolai Laursen er nyeste skud på Brøndbys ungdomsstamme. Senest har Bayern München været interesseret i danskeren – det blev dog ikke til noget da han underskrev en ny aftale med Brøndby. Lige nu er han dog i Kolding, hvor Danmarks U17-landshold spiller Open Nordic Tournament – her er han dog blevet ramt af en skade.

Skaden kom ovenpå kampen mod Færøerne og holdte stjerneskuddet ude af kampen mod USA og halvt ude af dagens lette træning på Kolding Stadion.

– Det ser bedre ud. Jeg kunne træne lidt i dag, så det er jo altid positivt.

Brøndby-talentet er dog usikker på om han spiller i morgen. En ting han er sikker på, er at han er god til det han laver, når han ikke er skadet, nemlig at spille fodbold. I medierne er han blevet nævnt som en af de bedste, og den unge frontløber kalder sig selv et godt bud på, at være en af de bedste på årgangen.

– Jeg ved godt jeg er god. Jeg er på landsholdet, så det viser jo også, at man er en af de bedste. Landsholdet har dog også en masse gode spillere, så jeg ved ikke om jeg vil kalde mig den bedste, men jeg er et godt bud, vurderer Nikolai Laursen overfor D’ BOLD.

Spilleren havde dog ikke lyst til at kommentere på interessen fra Bayern München eller Ajax. Interessen fra de europæiske topklubber er dog også lagt på hylden for nu. I stedet for at skifte til udlandet, skrev Laursen nemlig under på en kontraktforlængelse med Vestegnsklubben. Den unge Brøndby-spiller bliver dog fortsat nævnt på linje med andre danske stortalenter som Pierre-Emile Højbjerg, Viktor Fischer og Lucas Andersen, og titlen som “kæmpetalent” passer danskeren fint.

– Det er superfedt. Det er nogen store navne jeg bliver sammenlignet med, og de er allesammen nogen dygtige fodboldspillere, så det viser også, at jeg er det, siger angriberen, som også mener det er et pres, men trives med det, og synes det er en stor motivation:

– Det er et pres der kræver, at man præsterer, men det er et pres jeg godt kan lide – trives med.

I forbindelse med kontraktforlængelsen er 16-årige Laursen begyndt at træne med Brøndbys Superliga-trup, og fra denne sæson er han officielt rykket op i førsteholdstruppen. Det kan godt være en stor omvæltning for en ung teenager, men Laursen knokler og nyder det.

– Det er utroligt fedt. Man lærer en masse. De har jo været i gamet længe, og mange har været i udlandet, så man træner hårdt og lærer meget, siger han til dbold.dk mens han har svært ved at vurdere hans mål for den kommende sæson.

– Det er svært at sige, jeg prøver bare at arbejde stenhårdt hver dag, og så håber jeg på, at jeg er god nok til at spille på et tidspunkt.

Stortalentet har allerede været på bænken i pokalturneringen, og den 16-årige angriber fortæller D’ BOLD, at han stærkt regner med at få Superliga-debut i løbet af den kommende sæson.

In this article