Danmark cruisede sejren hjem mod Færøerne

dbu

Det danske U17-landshold havde absolut ingen problemer med at slå Færøerne ved Open Nordic Tournament. I anden halvleg cruisede de danske drenge sejren sikkert i land.

Danmark slog mandag USA i sin første kamp ved Open Nordic Tournament. I dag skulle U17-landsholdet op imod et mindre frygtindgydende færøsk landshold i Nørre Aaby på Fyn, hvor solen i aftenens anledning ikke hvilede på laurbæerne.

Den danske landstræner, Jan Michaelsen, havde til kampen lavet hele syv ændringer i startopstillingen for at hvile nogle af de bedste spillere. Blandt andet var der ungdomslandsholdsdebut til Brøndby-målmanden Jakob Pryts Larsen, mens Mathias ‘Marvin’ Laursen startede på toppen.

Tidlig føring

Det danske landshold var højest sandsynligt bekendt med modstanderens niveau, og gik derfor også efter at afgøre kampen hurtigt. Et dansk pres udløste allerede efter ni minutter også kampens første scoring, da forsvarsprofilen på det danske hold, Adnan Curovic, efter lidt klumpspil i Færøernes felt kunne score og bringe Danmark tidligt i spidsen.

Efter scoringen lagde intensiteten fra starten af kampen sig lidt. Først over 10 minutter efter Curovic’ mål kom Danmark igen tæt på. Denne gang var det Mathias Bonde, der knaldede til bolden ude fra feltet – men afvist af den færøske målvogter Silas Eyosteinsson.

Senere i første halvleg fik også Agon Mucolli, Adnan Curovic, Jeppe Schultz, Mark Brink og Mathias Bonde sendt kuglen mod modstandermålet. Ingen af afslutningerne fik dog overlistet den førnævnte færøske målmand, der nok i dag ønskede sig langt efter at overtage Jakob Pryts Larsens tjans i det danske mål. Den danske målmand havde igennem hele kampen ikke en eneste gang hænderne på bolden.

Uventet – men flot mål

Bedst som de to hold var indstillede på at gå til pausete, fik det danske forsvar lyst til at invitere de stakkels ukuelige færinger ind i kampen i første halvlegs overtid. Dansk koncentrationssvigt gav mulighed for, at Færøernes Petur Knudsen kunne lægge bolden på tværs til Teit Jacobsen. Den store angriber fik dog ikke afsluttet. I stedet stjal Danmark bolden og sendte Nicklas Røjkjær på tur til den anden målende. Her driblede angriberen to-tre mand inden han fra en lidt skarp vinkel tæskede bolden i nettet via overliggeren. Det flotteste danske mål indtil videre i turneringen, og på daværende tidspunkt en scoretavle, der fortalte 2-0 til Danmark efter de første 40 minutter.

Cruise control i anden halvleg

Det danske landshold vidste med en 2-0-føring i bagagen godt, at kampen var lukket. Nu var det blot en kamp om sejrens størrelse at gøre.

I anden halvleg evnede Danmark dog ikke at presse Færøerne i bund. I stedet mindede halvlegen mere om en rigtig omgang sommerbold på lille Nørre Aaby Stadion.

Først med indskiftninger senere hen i halvlegen med Jacob Bruun Larsen, Marco Ramkilde og Oskar Buur fik Danmark tryggede færingerne i bund til sidst. Blandt andet med en femdobbelt chance til sidst, men alle gange blev bolden blokeret af et passivt færøsk forsvar.

Norge venter i gruppefinale

Kampen sluttede med en dansk sejr, der aldrig kom i fare. 2-0 på mål af Adnan Curovic og Nicklas Røjkjær. Nu venter Norge i en gruppefinale på torsdag. Vinderen går i finale på lørdag, mens taberen skal spille kamp om tredje-fjerdepladsen.

In this article