Dansk chokstart grundlagde sejr over USA

Det danske U17-landshold fik mandag aften en fremragende start på Open Nordic-turneringen 2014. En sikker 2-0-sejr blev det til over USA, hvor målene blev scoret af Mark Brink og Marco Harboe.

En vis tro og optimisme var blandet sammen med en frygt for hvad dagens modstander kunne. Danmark åbnede sin færd i Open Nordic 2014 med en kamp imod USA. En kamp hvor danskerne endte med at trække sig sejrrigt ud.

Det var en spændende startopstilling for danskerne, hvor der især var fokus på tre af spillerne. Nicolai Laursen – som for nyligt er blevet rykket i Brøndbys førsteholdstrup – Gonzalo Jørgensen – som indtil for få måneder siden var helt ukendt for både den almene fodbolddansker og for de danske landstrænere – og så Oscar Hedvall der i dag stod sin første officielle ungdomslandskamp.

Det hele startede også perfekt for danskerne. Efter blot tre minutter brød Lyngby-spilleren Jacob Bruun Larsen flot igennem på venstresiden og sparkede den derefter ind på en amerikansk forsvarer, og så hamrende Esbjerg fB’s midtbanemotor Mark Brink Christensen resolut til bolden og satte den helt ude i siden. Et flot mål af anføreren, der virkeligt satte kampen godt i gang med sit flotte spark.

Derefter var danskerne dog ikke helt oppe i gear. Amerikanerne kom bedre og bedre med, og fik da også sendt et fornuftigt forsøg af sted imod Oscar Hedvall i buret, men den debuterende målmand parerede flot på en ellers god afslutning fra midtbanespilleren Kyle Gurrieri. Dette forsøg var det farligste samlet set over kampen fra amerikanerne.

Og da danskerne så mest pressede ud, viste de et massivt overskud. I højresiden – hvor det var Nicolai Laursen der startede – spillede danskerne amerikanerne fuldkommen tynde. Højrebacken Oscar Buur, førnævnte Laursen og de to angribere i Nicklas Røjkjær og Marco Harboe leverede kombinationsspil i verdensklasse, og til sidst kunne den sidstnævnte angriber sætte sidste fod på bolden til sidst andet mål nogensinde i ungdomsregi. En mål i høj klasse.

Derefter gik amerikanerne døde, og viste flere gange at de taktisk ikke er blandt de bedste hold i verden. Mange fejlafleveringer og -kommunikationer opstod, og det var til sidst for nemt for danskerne at køre bolden rundt.

Det kunne også være blevet til 3-0 og en definitiv lukning af kampen. Marco Harboe havde flere gange i løbet af kampen store chancer, men han formåede ikke at passere den amerikanske keeper William Pulisic mere i løbet af kampen.

Sejren sender de første tre point ind på danskernes konto, og tirsdag bør det antal være fordoblet. Her møder man nemlig Færøerne i Nr. Aaby, og alt andet end en sejr vil være en kæmpe overraskelse for en af de mest talentfulde årgange overhovedet i dansk fodbold netop nu.

851 tilskuere overværede dagens kamp på Mosevej Stadion.

 

In this article