Få overblikket: Dem skal de danske hold møde i Europa

FCK, AaB, Esbjerg og Brøndby har fundet deres kommende modstandere i Champions League- og Europa League-kvalifikationen.

I dag er der blevet trukket lod til tredje runde i både Champions League- og Europa League-kvalifikationen. Fire danske hold var med i bowlen, da UEFA afholdte lodtrækningen i Nyon. Få overblikket over hvem FC København, Brøndby, Esbjerg og de danske mestre, AaB, skal møde.

FC København fik den måske værst mulige lodtrækning. De københavnske løver var blandt de fem seedede hold i den pulje, der hedder “non champions route”, for ikke-mestrene i de europæiske lande. Op ad bowlen kom ukrainske Dnipro, der blev nummer to i den ukrainske liga i sidste sæson – kun overgået af Shaktar Donetsk. FCK spiller første opgør på udebane enten d. 29.- eller 30. juli, mens returopgøret spilles i Telia Parken d. 5.- eller 6. august.

De danske mestre fra AaB var ligesom FCK også med i bowlen til tredje kvalrunde i Champions League. Nordjyderne var inden lodtrækningen blandt de ikke-seedede mesterhold, hvorfor man bla. havde mulighed for at møde RedBull Salzburg. Sådan gik det dog (heldigvis) ikke. I stedet ser det ud til, at aalborgenserne skal en tur til Kroatien. Lodtrækningen i Nyon afslørede, at AaB møder enten Dinamo Zagreb eller Zalgiris fra Litauen.

Dinamo Zagreb vandt det første opgør med 2-0 mellem de to hold. AaB starter hjemme 29. eller 30. juli, mens der er returopgør 5. eller 6. august.

Esbjerg fB tog i går hul på endnu en europæisk kampagne, da vestjyderne var en tur i Kazakhstan for at møde Kairat Almaty. På en sen udligning sikrede Mohammed Fellah et godt udgangspunkt for esbjergenserne, der fik 1-1 med hjem fra de yderste grænser af UEFA’s regi.

Hvis Esbjerg klarer skærene i returopgøret venter enten Ruch Chorzow fra Polen eller FC Vaduz fra Liechtenstein. Esbjerg indleder i så fald på udebane d. 31. juli, mens returkampen spilles på Blue Water Arena d. 7. august.

Efter et par års europæisk tørke er Brøndby IF tilbage i det fine selskab. I dag fandt de blå-gule deres modstander, når de træder ind i tredje runde af kvalifikationen til Europa League. Op ad hatten kom Club Brügge fra Belgien, der har både Jesper Jørgensen og Jim Larsen på kontrakt. Brøndby er kvalificeret via deres fjerdeplads i Superligaen sidste år, og starter på udebane i Brügge 31. juli, mens belgierne kommer til Vestegnen 7. august.

In this article