Få overblikket – her er superligaklubbernes oprykkede talenter!

Skrevet af Mathias Hansen

Spillerne var knap nok gået på sommerferie, før den såkaldte ’Silly Season’ var i gang og klubberne præsenterede det ene store indkøb efter det andet. Profiler som Stephan Andersen, Johan Elmander og Steven De Ridder er hentet til Superligaen, men det er ikke dem, vi vil fokusere på.

Nej, for i kulissen lurer de mange ungdomsspillere, der nu er færdige med U19-fodbold og skal prøve kræfter med seniorfodbold og alt hvad dertil hører. Der er altid stor prestige for klubberne, når det lykkedes at udvikle et talent fra egne rækker, og igen i år har klubberne i den danske Superliga givet adskillige ungdomsspillere chancen. Det er ikke meget medietid disse unge spillere får, så her på D’ BOLD vil vi derfor give jer det fulde overblik over hvilke spillere, der har taget turen gennem klubbernes talentsystem og nu står klar til at indtage den største danske scene: Superligaen.

Det er hovedsageligt spillere fra årgang 1995 der er blevet hevet op i Superliga-trupperne, men også spillere fra årgang 1996 og sågar 1997 har gjort sig fortjent til en plads hos de fuldtidsprofessionelle. Nogle har fået lange kontrakter, mens andre har fået en mere begrænset tidsperiode til at bevise, at man skal satses på.

Udover at redegøre for hvilke talenter der bliver rykket op, vil vi også give Jer vores bud på hvilke spillere, der har størst chance for succes på Superligaholdet. Skalaen er som følger:

1: Spilleren får det mere end svært – debuterer ikke
2: Spilleren får lidt eller ingen succes – debuterer og få indhop
3: Spilleren får jævn succes – enkelte eller flere indhop
4: Spilleren får stor succes – flere indhop og startpladser
5: Spilleren tager Superligaen med storm – tilspiller sig en fast plads i startopstillingen

 

FC. Nordsjælland:

FC Nordsjælland er kendt for deres talentudvikling, og det kan i den grad ses i denne sæson. Hele seks spillere er blevet rykket op i førsteholdstruppen permanent. Fem danskere og islandske Rúnar Rúnarsson, og netop som følge af talentsatsningen, tror vi på, at alle seks oprykkede får Superliga-kampe.

Rúnar Alex Rúnarsson – 3
Man har netop solgt Martin Hansen, og derfor har man kun to keepere i førsteholdstruppen. Den islandske U21-landsholdsmålmand får dog meget svært ved at slå David Jensen af, men mon ikke han får flere kampe i pokalturneringen. Det er også en mulighed, at den nyligt tiltrådte manager Olafur Kristjansson sætter ham som førstevalg, men vi betegner chancen som ganske lille.

Nicklas Mouritzen – 2
Det er ikke sikkert, at det bliver til store mængder spilletid for Nicklas Mouritsen, da Patrick Mtiliga sidder ganske sikkert på positionen som venstre back. Dog har Mtiliga før været meget skadet, så chancen for spilletid er bestemt til stede. Dog bliver det nok ikke til mere end højest seks-syv kampe for unge Mouritzen.

Mathias Hebo Rasmussen – 3
Vi har givet et tretal, men det kunne sagtens blive ændret til et firetal, for midtbanen hos FC Nordsjælland ser pt. svag u, og det kunne derfor blive Hebo Rasmussens chance. Køber FC Nordsjælland stort ind på midtbanen, kan der dog blive langt til spilletid for midtbanetalentet.

Emiliano Marcondes – 5
Han tog alle med storm allerede i sidste sæson, og med tiden kommer den offensive midtbanespiller da også til at starte inde, tror vi. Han kan gå hen og blive en fast starter som sæsonen går, og spilleren har et overblik som få i Superligaen. Vi tror i hvert fald, at danskeren med de brasilianske rødder kan få 20+ kampe i denne sæson.

Johannes Ritter – 2
Skal slå spillere som Uffe Bech og Joshua John af for at få spilletid, og vil højest sandsynligt ikke ikke engang være andet valg i tilfælde af en skade. Ritter kan dog få enkelte indhop i nogle kampe, og er måske den oprykkede spiller med de mindste chancer for spilletid.

Mikkel Jensen – 4
Det kan gå hen og blive en fin sæson for Mikkel Jensen, der kan spille samtlige offensive pladser. Har været på alle ungdomslandshold siden U16, og han lavede ti sæsonmål i sin sidste sæson som ungdomsspiller. Mikkel Jensen kan optræde jævnligt i startopstillingen, men alt afhængig af formen fra Kim Aabech og Morten Nordstrand, som må forventes at være før den lille boldkunstner. Et lille firetal gives – måske snarere et stort tretal.

Esbjerg fB:
I alt tre spillere rykkede fra klubbens U19-hold og videre op på Superligamandskabet. En spiller fra hver kæde er føjet til Niels Frederiksens i forvejen gode trup, så derfor kan det blive svært for 95’erne at få spilletid

Jonas Gejel Hansen – 3
Måske den Esbjerg-spiller med bedst chancer for 15+ kampe. Jonas Gejel – Eller Hansi som han bliver kaldt – var anfører på det U19-hold der i sidste sæson vandt Danmarks bedste ungdomsrække, og det kan give plusser i bogen hos Niels Frederiksen. Dog kan det blive svært at komme foran spillere som Lekven og Hans Henrik Andreasen, så det bliver ikke til startpladser i denne sæson – med mindre EfB bliver ramt af mange skader, som er set før.

Mikkel Maigaard – 2
Esbjerg er ifølge klubbens egne fans svagt besat i angreb, men det ser dog ikke ud til, at der bliver meget spilletid at hente for unge Maigaard. Var torsdag med, da Esbjerg spillede Europa League kvalifikation mod Kairat Almaty fra Kazakhstan, men angriberen blev sorteret fra lige inden kampstart. Og så kan den tidligere U19-landsholdsspiller få mere end alvorligt svært ved at slå de andre angribere af.

Jeppe Brinch – 3
Er bedst i midterforsvar, men kan bestemt også bruges på venstreback, og det kan være at Jeppe Brinch bliver spillet i kampe som aflastning for Jonas Knudsen, som er det klare første valg på den position. Han kommer til at kæmpe hårdt med rutinerede Jerry Lucena om pladsen som reserveback efter Knudsen.

FC Midtjylland

Midtjyderne har ikke sendt spillere op i år. I forvejen har Pione Sisto (95’) været en fast bestanddel af truppen, ligesom en lang række (96’ere) jævnligt træner med superligatruppen. Her kan især nævnes Jonas Gemmer, som allerede har fået sin debut i landets bedste fodboldrække.

Jonas Gemmer – 2
Er fra årgang 1996 og vil først fra næste sæson være ældste årgang i U19-regi. Jonas Gemmer træner og har været med i Superliga-truppen, og faktisk har han også fået spilletid i to Superligakampe. Dog tror vi ikke på, at det bliver til det helt store i år for Gemmer, der vel ret beset kun har fået en fuldtidskontrakt for at sikre, at han ikke bliver gaflet af andre danske klubber.

Pione Sisto – 5
Kan blive fast mand igen i år. Var flyvende i slutningen af sæsonen, og det skulle ikke undre mig, hvis at dansk-sudaneseren får en del over 20 kampe i denne sæson. Han kan blive en af sæsonens store profiler!

FC København
En masse spillere er blevet hentet ind i københavnernes transfervindue, men der har været mindre fokus på de to unge spillere fa årgang 95, der også er blevet rykket op i Superligatruppen. Den ene af dem fik en del spilletid i sidste sæson, og den anden er alvorligt skadet.

Yones Felfel – 4
Noget tydede på, at Ståle Solbakken kunne lide hvad han så fra den unge kantspiller med de egyptiske rødder. Derfor er det bestemt ikke usandsynligt at Felfel kan få godt med spilletid i denne sæson – måske også nogle startpladser, hvem ved?

Mikkel Wohlgemuth – 1
Mikkel Wohlgemuth er en af de allerstørste danske talenter netop nu, men hvvorfor får han så kun et 1-tal, tænker du? Sagen er nemlig den, at Wohlgemuth overrev korsbåndet i en U19-landskamp og er ude resten af året. Spørgsmålet er så hvor længe midtbaneslideren skal bruge for at komme i kampform, og man kan kun håbe for den talentfulde midtbanespiller at han snarest muligt igen er fit for fight, men det kan blive svært at komme i gear efter en så alvorlig skade.

Brøndby IF
Brøndby er kendt for god og stor talentudvikling, og man har taget fire spillere op i førsteholdstruppen i år (fem mand, hvis man tæller Hjulsager med, der stadigvæk sidste år stod skrevet som U19-spiller, men som var i Superligatruppen). Vi vurderer ikke Brøndbys oprykkede talenter de helt store chancer for spilletid, til det er talentmassen simpelthen for stor i forvejen.

Nicolai Laursen – 2
Det er ikke fordi at Nicolai Lauersen er en dårlig spiller overhovedet, men vi må ikke glemme, at stortalentet blot er 16 år gammel. Der kan sagtens falde et par indhop af i løbet af sæsonen, idet Brøndby og især Thomas Frank jo aldrig har været bleg for at smide nye talenter ind i ilden. Spilleren er 97’er, og vi regner med, at han hovedsagligt kommer til at optræde for U19-holdet. Bayern München er interesserede.

Andreas Hansen – 1
Andreas Hansen bliver tredjemålmand i næste sæson, med mindre man da sælger enten Lukas Hradecky eller Michael Falkesgaard. Det kan vi ikke forestille os, og så er mere i seniorkontrakten, andet end lærerig erfaring fra træning på højeste niveau.

Daniel Holm – 2
Daniel Holm får ikke den store succes. Han står rigtig langt nede i køen, men man kunne tro, at angriberen kan score sig nogle få minutter i løbet af en lang sæson med både Europa League, pokalfodbold og Superliga. Scorede blot fire kasser i sidste sæson af U19-ligaen, og må ikke regnes for meget.

Svenn Crone – 2
Crone er højreback, men kommer nok ikke på tale til at være foran hverken Michael Almebäck eller Frederik Holst. Kommer ligesom de resterende Brøndby-talenter fra årgang 95’ til at spille en begrænset rolle på holdet.

AaB
Mestrene var sidste år er gode til at bruge de unge talenter, og talentmassen er massiv i det nordjyske. Tre spillere årgang 95’ er kommet i truppen, men kun to af dem er fra klubbens ungdomshold. Den sidste er Mathias Thrane, som kom til fra HIK. Ham vil vi ikke vurdere.

Victor Ahlmann – 3
Lillebror til landsholdbacken med fornavnet Jakob, men lillebror Victor spiller et helt andet sted på banen. Han er nemlig angriber, og lavede et tocifret antal mål i sidste sæson af U19-ligaen. Virker umiddelbart som femtevalg på pladsen som forreste mand, men det kunne tænkes, at han kan bevæge sig ind foran en spiller som Søren Frederiksen, hvis han da arbejder hårdt nok. Det bliver formegentligt til en del indhop for U19-landsholdsangriberen med de mange tatoveringer.

Frederik Børsting – 4
Fik pludseligt meget nemmere til spilletid efter at Kasper Kusk smuttede til Holland, og skal nu agere reserve for Thomas Enevoldsen. Det kunne også sagtens resultere i en startplads på højrekanten, og det ville slet ikke være utænkeligt at Enevoldsen får brug for pauser i løbet af sæsonen. Det kan blive en fin sæson for unge Børsting.

Randers FC
Hestene fra Randers smed både Jacob Dehn Andersen og Edgar Babayan i Superligatruppen allerede sidste år. Derfor er der kun en enkelt ny ung spiller i truppen, men hvilken en af slagsen!

Mikkel Kallesøe – 2
Det ville overraske meget hvis Mikkel Kallesøe kommer meget omkring Superligatruppen, når knægten kun er 97’er. Men det er slet ikke utænkeligt at Colin Todd vil give ham nogle få indhop. Derfor får han et to-tal, trods han er et kæmpe talent, og blot førsteårs U19-spiller!

OB
Fynboerne havde nogle rigtigt store talenter på U19-mandskabet, der også har imponeret stort på reserveholdet, og der er blevet smidt en trequartista op fra ungdomsholdet.

Mikkel Desler – 2
Får meget svært ved spilletid i denne sæson. Den defensive midtbanespiller kommer op mod hårde navne i kampen om spilletid, og det bliver nok ikke til mere end par indhop og en del spilletid på reserveholdet for talentfulde Desler.

Anders Thomsen – 3
Det er svært at vurdere to spillere der syntes lige gode. Anders Thomsen vinder dog duellen mod Mathias Greve, og noget kunne tyde på, at Thomsen snildt kunne få en håndfuld superligakampe i denne sæson, men han får hård konkurrence fra alle sider. Den tidligere FC Fyn-bomber har dog et stort, uforløst potentiale.

Mathias Greve – 2
Kunne desværre blive taberen af duellen imod Anders Thomsen, men kommer stadig til at få nogle Superligakampe, og hvis vi kender Troels Bech ret, så vælger start 11’eren efter hvilke spiller der har trænet bedst.

FC Vestsjælland
FC Vestsjælland har – ikke uforventet – ikke revet nogle U19-spillere op i Superligatruppen. Klubben har mellem linerne flere gange udtrykt, at talentudvikling ikke er i højsædet, hvorimod man i stedet henter spillere ind, der kan gøre en forskel her og nu. Det er også tydeligt at se på klubbens U19-hold, der kun ligger i Danmarks tredjebedste række.

SønderjyskE
Sønderjyderne fik fjernet deres A-licens, hvilket gør at de kun spiller i den næstbedste række i næste sæson. Det var også en hård sæson i U19-ligaen, hvor man endte næstsidst. Lige nu træner to spillere med superligaholdet, men intet er officielt blevet meldt ud endnu.

Marc Wehner -3
Den aggressive midtbaneslider træner i øjeblikket med Superligaholdet, ligesom han igennem hele sæsonen fast har trænet med superligatruppen. Wehner skal knokle med spillere som Andreas Oggesen, Daniel Jensen, Henrik Hansen mf. om pladsen på midtbanen, og det kan godt blive vanskeligt, selvom truppen i Haderslev ikke hører til blandt Superligaens bredeste.

Jeppe Simonsen – 2
Den mørke angriber træner ligesom Wehner med truppen, men der er intet officielt meldt ud endnu. Det er blevet til spilletid i træningskampene, men SønderjyskE leder desperat efter flere angribere, og man må samtidig formode, at den et år ældre Michael Uhre står foran Simonsen i køen.

Silkeborg
Silkeborg er den første af de to oprykkere, og man må sige, at de er den oprykker, der spås bedst chance for at blive oppe. Silkeborggenserne har to 95’ere i truppen, men begge spillere har været der i noget tid, og er kendte ansigter. Dog er der utrolig meget talent i U17-truppen.

Jens Martin Gammelby – 5
Gammelby slog for alvor sit navn fast i sidste sæson, da han agerede wingback i klubbens 3-4-3-opstilling. Også i træningskampene har Gammelby været fast mand, og det endda på en position han ikke er vant til. Spillede i sine ungdomsår på den centrale og offensive midtbane, hvor han scorede en del mål. Meget alsidig.

Nicolai Flø – 1
Bliver kun tredjemålmand og får ikke nogen spilletid i Superligaen. Han er med for at lære og ikke for at spille.

Hobro IK
Hobro har ikke et ungdomshold i de allerøverste rækker, og de har heller ikke løftet en ung spiller i Superligatruppen i denne sæson. Det var langt fra overraskende, da de unge spillere simpelthen ikke ville have kvaliteten til Superligafodbold.

 

Er du uenig med nogle af karakterne? Har vi glemt enkelte spillere? Er det tilfældet, så kontakt os på www.dbold.dk under ’OM D’BOLD’ og ’KONTAKT’!

In this article