Fra ungdomsklubben i FCK til svøb blandt spanske stjerner

Tobias Christensen (længst til højre, nederst) og hans nye holdkammerater i Elche. Foto: Elche C.F.
Tobias Christensen (længst til højre, nederst) og hans nye holdkammerater i Elche. Foto: Elche C.F.

19-årige Tobias Christensen tog i sidste uge et stort skridt i karrieren, da han skiftede en tilværelse i FC Københavns trygge rammer ud med muligheden for La Liga-bold.

I stedet for at spille en marginal rolle i FC København, skal unge Tobias Christensen måske i fremtiden spille mod Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Angriberen signerede i sidste uge en treårig kontrakt med La Liga-klubben Elche C.F. Skiftet kom i stand via Christensens agent, Mikkel Becks, gode forbindelser med Elches nye sportsdirektør Victor Orta, der ville have den unge dansker.

Tobias Christensen er en glad og stolt teenager ovenpå skiftet.

– Jeg er super glad og stolt over mit skifte til Elche på en treårig aftale. De tre år gør, at jeg får tid og plads til at tilvænne mig livet i Spanien både på og udenfor banen, siger en tydeligt begejstret Tobias Christensen til dbold.dk.

Lige inden Tobias Christensen satte sig ind i flyveren mod Spanien, fik han nyheden om, at han skulle med førsteholdet på træningslejr.

– Jeg fik den gode nyhed inden jeg tog af sted, at jeg skulle spille sammen med førsteholdet i opstartsperioden. Derudover har de sagt, at de på vegne af mine præstationer beslutter sig for, om jeg skal være med Primera Division-holdet eller Elche Ilicitano (B-holdet, red.) for den efterfølgende periode. Træningslejren er derfor allerede en stor chance, som jeg selvfølgelig vil gøre alt for at gribe.

– Men jeg prøver umiddelbart at leve i nuet, så om klubben vælger, at jeg skal spille med A- eller B-holdet efter denne tur, så gælder de samme ting på banen for mig. Mit mål er, uanset hvad, at jeg i løbet af de tre år skal bide mig fast på førsteholdet, hvorfra jeg så kan sætte sig mig en ny plan.

Da spanierne kom på banen følte Tobias, at tiden var inde til et ryk i hans karriere, for ikke at gå i stampe i FCK.

– Jeg har altid gerne villet slå igennem i FCK, samtidigt med at kunne gøre mit gymnasie færdigt. Men da Elche C.F. kom på banen blev jeg selvfølgelig nysgerrig og interesseret. Samtidig med dette gjorde omstændighederne også, at jeg havde brug for et nyt ryk i min karriere, og jeg følte også, at timingen var den rigtige.

– Jeg sagde ja til Elche C.F. fordi, jeg selv mener, at jeg passer bedre til den spanske spillestil end den danske. Og indtil videre er jeg da også meget glad for tilværelsen hernede, fortæller Tobias Christensen afslutningsvis til dbold.dk.

Elche sluttede i sidste sæson på 16. pladsen i La Liga. Den nye sæson begynder i august.

In this article