Karakterer: Buur over – Tved under

Det danske U17-landshold slog mandag aften USA i en spændende kamp. Læs D’ BOLD’s karakterer her:

Så kom vi endeligt i gang med Open Nordic 2014. Danskerne startede mandag imod USA, og nogle spillere var bedre end andre. D’ BOLD gav spillerne karakterer for deres præstationer på banen.

Oscar Hedvall – 7
Det var officiel debut for målmanden, og han var noget svingende. Havde to gange fejlkommunikationer med hans klubkollega i Silkeborg Andreas Friis Sørensen, og var meget tæt på at rode sig ud i noget skidt til sidst i kampen. Han holdt dog nullet, og havde et par gode redninger, så et 7-tal er bestemt ikke ufortjent. Kommer ikke til at stå tirsdag mod Færøerne, da Jan Michaelsen vil prøve Jacob Pryts Larsen af.

Oscar Buur – 10
AGF-spilleren var måske banens bedste. Højrebacken var her, der og alle vejne og havde ingen problemer med de hurtige amerikanere, som han sagtens kunne følge med. En super kamp for Buur, og havde kampen givet en scoring eller en målgivende aflevering havde backen lagt til topkarakter. Stærk kamp.

Adnan Curovic – 7
Viste flere gange prøver på det massive talent og potentiale der har sende defensivspilleren til Juventus på en etårig lejekontrakt. Kunne godt have fået et tital, men han blev slet ikke prøvet så meget af, som han burde være blevet. Curovic starter højest sandsynligt inde tirsdag mod Færøerne også, men det kan være at han må spares til fordel for Jeppe Schultz.

Andreas Friis Sørensen – 4
Midterforsvaren så skidt ud ved siden af Curovic, og havde både dumme boldtab og store fejlkommunikationer med Oscar Hedvall i målet. Blev slet ikke afprøvet så meget af, og kunne have været i store vanskeligheder hvis amerikanerne havde sat tempo på i angreb.

Gonzalo Jørgensen – 7
I første halveg var Gonzalo rigtigt god offensiv, og var dygtig til at komme i overlap med Jacob Bruun, men manglede i den grad fysik i det defensive. Den fysik fandt han dog i anden halveg, hvor han især fik styr på den lynhurtige højrekant Elijah Rice. Starter højest sandsynligt ude til fordel for Mark Petersen tirsdag.

Nicolai Laursen – 7
Var ikke den store oplevelse, som der var blevet forventet af ham. Kun i perioder var han god, men når han så var god, så var han flyvende. Kunne godt have sat amerikanerne meget under pres, når hans store bevægelser gav fikse detaljer fra sig. Laursen viste potentialet, men vi ville gerne have set bare lidt mere fra Brøndby-spilleren der blandt andet har været rygtet til Bayern München.

Mark Brink Christensen – 10
Han er måske den mest rolige U17-spiller, jeg overhovedet kan mindes at have set. Løb utroligt mange meter i dag, og var skarp i både pasninger og overblik. Ud over det scorede han også et fremragende mål, og var en af danskernes allerbedste i dag. Starter ikke mod Færøerne og overlader pladsen til Mathias Bonde.

Alexander Tved Hansen – 02
Tved var en stor skuffelse. Mistede rigtigt mange bolde, og havde generelt en rigtigt dårlig halveg. Havde mange fejlede pasninger, og så ud til at være alt for tung bagi til de lynhurtige amerikanere. Blev skiftet ud i pausen til fordel for Agon Mucolli.

Jacob Bruun Larsen – 4
Det var alt for lidt, vi så fra spilleren der af flere omgange har været til prøvetræning i Liverpool. Han udfordrede meget med lykkedes sjældent med det, han gerne ville. Dog var det ham, der fik bolden reflekteret over til Mark Brink ved 1-0-målet, så en middelkarakter gives.

Nicklas Røjkjær – 10
Scorede ikke i dag, men var fantastisk i sine løb. Uden alle hans positive løb, havde Marco Harboe haft meget svært ved at få skabt chancerne til sig. Kunne godt have scoret en enkelt, men han gemte den forhåbentligt til kampen imod Færøerne. Der kunne det sagtens være ham og Mathias Laursen der starter på top.

Marco Harboe – 7
-Målet var ekstremt flot, men han havde alt for mange afbrændere. Havde Harboe været en smule mere kynisk i sine afslutninger, havde han lavet to, tre eller fire i dag. Ligesom Røjkjær gemte han forhåbentligt bare kasserne til dagen efter.

Agon Mucolli – 7
Var en helt anderledes skraldemandstype, da han kom ind. Lykkedes med mange af sine tacklinger, og den hårde hund fra Vejle Boldklub kom ind og stabiliserede det defensive. God kamp fra hans side af. Kom ind i halvegen i stedet for Alexander Tved.

Mark Petersen – 4
Backspilleren kom ind i stedet for Gonzalo Jørgensen i de sidste tyve minutter, og viste stort set intet. Er blevet efterudtaget efter en skade til Behrem Rizvic, så en del af grunden kan være at det hele har været en smule turbulent for ham. Så ikke umiddelbart bedre ud end hverken Rizvic eller Gonzalo.

Mathias Laursen – 4
Fik de sidste tyve minutter i stedet for Marco Ramkilde på top og viste et par gange, hvorfor ungdomsafdelingen er vilde med “Marvin” i AGF. Fik ramt stolpen kort efter at han kom ind, men havde for kort tid til at vise sig frem. Starter formentligt inde mod Færøerne.

Nikolaj Kirk – 4
Han har samme navn som den berømte tv-kok, men kantspilleren fik ikke helt vist sit potentiale. Fik dog rettet op på en dårlig statistik, da det var første gang nogensinde at det danske ungdomslandshold vandt en kamp, hvor han havde været på banen. Kom ind i stedet for Nicolai Laursen.

Mathias Bonde og Jeppe Schultz fik under et kvarter i kampen og kan derfor ikke bedømmes. Jacob Pryts Larsen kom ikke på banen.

In this article