Michaelsen efter 2-0-sejr: Ikke helt tilfreds

dbu

U17-landstræner Jan Michaelsen er ikke lutter tilfreds med Danmarks åbningssejr på 2-0 over USA ved Open Nordic Tournament.

Det danske U17-landshold er i disse dage samlet for at være vært for de internordiske mesterskaber – officielt kaldet Open Nordic Tournament. De uslebne, unge danske drenge åbnede mandag aften turneringen ved at besejre et relativt stærkt amerikansk mandskab med cifrene 2-0.

Trods et resultat, der udstråler kontrol og klasseforskel, er U17-landstræner, Jan Michaelsen, dog ikke lutter tilfreds.

– Helt tilfreds er jeg ikke. Der er så mange parametre, som drengene hele tiden skal udvikle sig på og blive bedre til. Vi starter rigtig fint i dag, kommer fortjent foran, og skaber chancer til at score flere mål i starten, synes jeg, siger Jan Michaelsen til D’ BOLD og fortsætter:

– Vi har en rigtig dårlig periode i første halvleg, hvor vi taber for mange nemme bolde, arbejder ikke hårdt nok, og vi bliver for lange og udstrakte i vores organisation. Det giver dem en masse rum at spille i, og vi får store problemer med deres kanter.

– Men så synes jeg, at vi får samlet os igen. Vi burde have ført med mere end to mål ved pausen, for vi har nogle rigtig store chancer.

I pausen valgte U17-landstræneren at lave en taktisk indskiftning på midtbanen, hvor Agon Mucolli blev sat på banen i stedet for Alexander Tved Hansen. Det hjalp holdet på det defensive plan.

– I anden halvleg laver vi nogle indskiftninger, der gør, at vi forbedrer os på det defensive plan. Til gengæld skaber vi ikke de samme store chancer som i første halvleg. Derefter kontrollerer vi kampen stille og roligt hjem uden at spille prangende. Drengene bliver trætte og USA har været i gang i længere tid end os, det kan man sagtens mærke i dag. Derfor kan jeg godt acceptere nogle af de fejl, der bliver lavet i dag.

– Vi bliver matchet både fysisk og taktisk i dag, i form af, at de kan løbe mange meter og lægge os under pres i vores opspil. Vi bliver matchet udmærket i dag, synes jeg. Det var ikke sådan, at vi kunne have vundet 6-0, men 3-0 havde måske været mere fair, konstaterer Michaelsen overfor D’ BOLD.

Igen i morgen skal U17-landsholdet i aktion ved Open Nordic Tournament. Her venter Færøerne kl. 18 i Nørre Aaby. Der er gratis adgang til kampen.

In this article