Ny PSV-dansker: Derfor skiftede jeg

Foto: PSV Eindhoven
Foto: PSV Eindhoven

Den nydøbte PSV-spiller Mathias Bonde er klar i mælet om, hvorfor han skiftede AGF og Danmark ud med Eindhoven og Holland.

I slutningen af maj hentede den hollandske traditionsklub PSV Eindhoven de to unge danskere Lasse Askou Mikkelsen og Mathias Bonde til klubben. Sidstnævnte skiftede til hollænderne fra AGF, og det er han ikke i tvivl om, hvorfor han gjorde.

– I PSV bliver jeg presset på lidt flere af de områder, jeg skal udvikle mig på, hvilket hjælper mig til at forbedre mit spil meget mere. Der slet ingen tvivl om, at jeg er kommet til en klub, hvor jeg kan udvikle mig meget – også mere end jeg ville kunne herhjemme, fortæller Mathias Bonde til D’ BOLD.

– Det var også derfor jeg valgte at forlade AGF til fordel for et andet land. Det var for at jeg kunne forbedre mit spil.

Bonde deltager i disse tage med U17-landsholdet i Open Nordic Tournament i Kolding og Nr. Aaby, men han glæder sig allerede til at returnere til Holland, hvor han er faldet godt til.

– Jeg har haft en rigtig god start dernede. Folk har taget utrolig godt imod mig. Træningen har været god, men også hård fordi vi selvfølgelig har været i opstarten. Men jeg har været rigtig glad for at komme derned, i gang og møde mine nye holdkammerater.

– Jeg ser allerede frem til at komme til Holland i igen og tage hul på den nye sæson.

I første omgang starter den 16-årige midtbanemand på U17-holdet. Men inden alt for længe skal han gerne være rykket et niveau op.

– Jeg starter ud på U17-holdet med hensigt på hurtigt at blive rykket på U19-holdet. Det kommer selvfølgelig også an på, hvordan det skrider hen og hvordan det kommer til at gå. Jeg håber selvfølgelig på, at det kommer til at gå rigtig godt, og at jeg hurtigt kan blive rykket op på U19-holdet, lyder det fra Bonde.

In this article