OPEN NORDIC 2014 – USA og Norge er langt fra ufarlige

I næste uge skal danskerne spille Open Nordic i Kolding og Nr. Aaby. I denne artikel sætter vi dog fokus på modstandernes styrker og svagheder.

Danmarks årgang ’98 er blevet kaldt en af de mest talentfulde årgange pt. i dansk fodbold. Navne som Mathias Bonde, Nikolai Laursen og Gonzalo Jørgensen har allerede givet genlyd i den almene fodbolddanskers ører på den ene eller anden måde.

I denne artikel sætter vi dog også fokus på modstanderne. Hvor skal danskerne passe på? Og vigtigst af alt hvor skal danskerne ramme for at sætte dødsstødet og scoringen ind? Det finder ud af her. Hvis du vil læse om selve turneringen, skal du bare klikke her.

USA:

Amerikanske spillere bliver tit ikke hypet så voldsomt i det europæiske, og det er ikke meget vi hører om dem. Derfor er amerikansk fodbold også en næsten ukendt faktor i den danske pulje. Amerikanerne er dog næsten også altid med når der spilles u/17-VM hvert andet år.

Og fodbold er generelt blevet større i det amerikanske. Der bliver ofret flere ressourcer på ungdomsfodbolden, og man går generelt efter at gøre ”soccer” en del større i USA.

Men spillernes kvalitet kan vi kun gisne om. Den eneste der ringer lidt i europæernes navne hedder Kai Koreniuk. Han har hollandsk mor og har også spillet tre u/16-landskampe for det hollandske, men han er udtaget for amerikanerne til denne slutrunde. En bomstærk angriber der til dagligt spiller i Vitesse Arnhem. Bliver af amerikanerne kaldt et supertalent, og der må næsten være noget om snakken.

Men også amerikanernes målmand er giftig. Hans navn er Will Pulisic og ligner et ret sikker målmand. Den 16-årige keeper fra Virginia er dog ikke frygteligt høj. Kun 180 centimeter høj, og det kan blive en bagdel. Dog kan han blive en levende mur i målet, og det kan blive svært for de danske angribere at score på ham.

Amerikanernes træner hedder Richie Williams. Tyve amerikanske landskampe er skrevet på hans CV, og han har tidligere arbejdet i New York Red Bulls.

Men dog er der også svagheder på holdet. Denne årgang er slet ikke så stærkt besat som den årgang der spillede u/17-fodbold sidste år. Amerikanerne kan især rammes på kanterne, hvor danskerne er godt besat. De kan især få store problemer med Nikolai Laursen, og det er bestemt ikke umuligt for danskerne at få et godt resultat hjem imod USA.

Norge:

Nordmændene har – modsat Danmark – allerede spillet kampe sammen som u/17-landshold. De har nemlig spillet hele fem kampe her i foråret. Dog er det alle blevet til smalle nederlag mod landshold som Tyskland, Holland og Frankrig, så nordmændene er tændte og kommer til Danmark for at få sejre med.

Og der et navn der springer klart i øjnene. Problemet er blot at han ikke er udtaget. Den blot 15-årige Martin Ødegaard er oprindeligt fra årgang ’99, og er muligvis det største talent nogensinde i norsk fodbold. Han spiller til dagligt for David Nielsens Strømsgodset, og har i denne sæson allerede fået elleve kampe i Tippeligaen med tre mål til følge. Så sent som i går lørdag scorede han en enkelt pind i Tippeligaen. Et ubeskriveligt talent, der allerede nu leger med omkring det norske u/19-landshold, og er derfor ikke udtaget. Han ville muligvis have været det største talent overhovedet i turneringen.

I stedet må vi rette fokus på den eneste spiller, der spiller uden for Norge. Målmanden Christian Kjetil Haug spiller til dagligt i Manchester City, og er en stensikker målmand.

Men problemet kan komme i angreb. Der bliver også her spillet klassisk norsk bold, og det er langt fra sikkert at nordmændene kan stille sig imod de lynhurtige danskere i 90 minutter. Især midterforsvaret ville kunne få problemer med spillere som Nicklas Røjkjær, da han simpelthen bare er hurtigere end et halvtungt forsvar.

Færøerne:

Færøerne forventes en sidsteplads, og har da også det dårligste hold i gruppen. Der er faktisk ingen spillere, der vil kunne give danskerne problemer, og her vil Mathias Bonde og Jacob Bruun Larsen kunne rive både midtbanen og forsvaret helt op på et færørsk mandskab uden de store stjerner.

Dog er der en enkelt færing i dansk fodbold, og må også kaldes for holdets profil. Svein Knút Magnussen spiller til dagligt i Vejle, hvor han blandt andet er holdkammerater med Agon Mucolli. Han er dog slet ikke en spiller der på nogen måde har gjort sig gældende i Vejle.

Og det er ikke en overdrivelse, når vi snakker om at danskerne bør vinde denne kamp med minimum tre mål. Danskerne er simpelthen en klasse bedre i alle spillets facetter, og Aki Johansens mandskab kan ende med at blive suveræn prügelknabe i en i forvejen svær gruppe.

In this article