Open Nordic Tournament 2014 – Hvad er det?

De danske farver skal i næste uge forsvares når man på hjemmebane blænder op for Open Nordic Tournament 2014. Danskerne er i pulje med USA, Norge og Færøerne.

Det danske u/17-landshold skal i næste uge forsvare den danske ungdoms ære på hjemmebane, når Kolding og Nr. Aaby blænder op for Open Nordic. En turnering med otte hold i to grupper. Men hvad er det egentligt?

Det er en ungdommelig venskabsturnering, som i år bliver afholdt i Danmark, og dermed skal danskerne ud og forsvare de rød/hvide farver. Danmark er i år i gruppe med USA, Norge og Færøerne. I denne artikel kan du læse om selve historien, og i denne artikel kan du læse om holdene, som Danmark skal imod.

Der er ud over det også en gruppe mere. Sverige, England, Finland og Island venter i den pulje. En pulje hvor det næsten ville være mere end en sensation hvis ikke Sverige og England besatte sig på de to øverste pladser.

Og i Danmarks gruppe bør det absolut heller ikke være umuligt at gå videre. Ingen regner med Færøerne, og det skal gå meget galt, hvis ikke at danskerne kan slå Norge. Men overraskelser kan komme, og danskerne skal være klar fra start igennem alle kampe.

Danskerne var også med sidste år, og her gik det meget fint. Turneringen blev afholdt i Norge, og danskerne kom hele vejen til finalen. Her måtte de dog til sidst se sig slået af den finske guldårgang ’97, som kunne tage sejren på straffespark. En bet for de danske spillere, der var så tæt på.

I år er det anderledes. I år er det årgang 1998, og der er nogle klare navne i blandt, som kan true modstanderholdene. Nikolai Laursen er muligvis det bedste bud. Brøndby-spilleren har fået en fuldtidkontrakt med førsteholdstruppen, og har også spillet i træningskamp på Thomas Franks mandskab. Laursen er et utroligt talent, som vi nok ikke bliver ved med at se i det danske.

Mathias Bonde bør også nævnes i denne sammenhæng. Skiftede i sommerpausen fra AGF til mægtige PSV Eindhoven, og kan gå hen og blive bindeleddet på den danske midtbane. Bonde er en ydmyg dreng, der udmærket godt kender sin opgave på det danske landshold. Fast bestanddel på u/16-landsholdet, og nu også på u/17-årgangen som spillerne netop er blevet rykket op til.

Og så skal vi vel også nævne Gonzalo Jørgensen. En af de mest omdiskuterede 16-årige i det danske fodboldunivers. Gonzalo Jørgensen har nemlig dansk far og en spansk mor, og DBU anede ikke at han fandtes, før faren tog kontakt til u/16-landstræneren Per Holm. Det gjorde DBU interesserede, og nu er han med på u/17-landsholdet. Det største minus for ham er dog at han ikke kan dansk. Han prøver dog kraftigt på at lære det.

Der bliver spillet kampe på tre stadions, og Danmark har fået en kamp på hver. To af spillestederne er i Kolding. Mosevej Stadion, som før har været meget brugt til ungdomskampe, og Kolding Stadion. Til sidst er der også Nr. Aaby Stadion. Et lidt mindre stadion i det fynske. Danmark starter d. 28/07 med at spille imod USA på Mosevej Stadion. Dagen efter møder man så Færøerne i Nr. Aaby og d. 31/07 slutter man gruppen af imod Norge.

Derefter er det så afgjort hvilken placering Danmark får i gruppen, og derefter bliver vi parret med gruppe B’s ditto. Hvis Danmark bliver nummer et i gruppen, skal vi spille finale på lørdag om at vinde turneringen. Hvis vi bliver to’er, skal vi spille om bronze og sådan er det videre ned.

Og det er ikke urealistisk at danskerne kan spille sig ind på en førsteplads i gruppen igen i år. Dog bliver det en hård konkurrence, så danskerne har brug for alle mand til at støtte.

In this article