Optakt: Danmark U17 – Færøerne U17

Danmark skal bygge videre på deres 2-0-sejr mod USA i Open Nordic Tournament. I dag venter Færøerne – D’ BOLD varmer op. 

En ganske fornuftig 2-0-sejr mod amerikanerne i går sikrede, at Danmark kom perfekt fra start i Internordisk Cup i Kolding. Allerede i dag, skal de unge danske drenge dog i kamp igen, denne gang mod Færøernes U17-landshold.

Færøerne spillede ligeledes i går på Mosevej Stadion. Færingene tabte 3-1 til det norske U17-landshold, som uden tvivl var klasser foran dem. Nordmændende spillede dog ikke op til deres bedste, og færingene havde i perioder rigtig godt styr på de norske. Tre af målene blev scoret på straffe. Færingene begik deres første straffespark allerede efter tre og et halvt minut i første halvleg. Trods den store opbakning på stadion, var det en meget rodet affære i det færøske forsvar, og det vil Danmark udnytte med deres hurtige kanter.

Danmark er et med længder fysisk større end de jævnaldrende fra Færøerne. Dette kan give dem en stor fordel over hele banen – specielt i angrebet, hvor de færøske forsvarsspillere ikke er særlig høje. De får det svært over for spillere som Nikolai Laursen, Marco Ramkilde og Nicklas Røjkjær.

Det forventes i den grad, at netop disse spillere, som havde en fornuftig kamp i går mod USA, er mere kyniske foran kassen – og er de det, så ender det i en nedslagtning af Færingerne.

Begge hold er helt sikkert trætte efter deres kampe i går, men eftersom man må indskifte alle syv spillere på bænken, burde det ikke være noget der trækker niveauet gevaldigt ned.

Færøernes to største stjerner må siges at være HB Thorshavns angribere, Teit Jacobsen og Adrian Justinusen. Jacobsen var blandt banens bedste i går mod Norge, og var også manden der eksekverede et straffespark på flotteste vis. Frontløberen, der bærer nummer ni, er meget rolig, men hurtig, løber meget, fysisk stærk, dygtig afslutter og i god form. Han var den eneste der udfordrede nordmændende hele kampen igennem.

Justinusen spillede godt i cirka et kvarter i går. Det kvarter var dog nok til at se den udfordrende HB-angriber hamre et skud på overliggeren og drive gæk med de stærke nordmænd. Justinusen så dog meget formsvag ud, og så nærmest udmattet ud efter under en halv time. Justinusen fik dog heller ikke hele kampen på banen.

Forventet opstilling:

Jacob Pryts Larsen

Oskar Buur – Adnan Curovic – Jeppe Schultz – Mark Petersen

Nikolai Laursen – Agon Mucolli – Mathias Bonde – Jacob Bruun Larsen

Mathias Laursen – Marco Ramkilde

Vurdering:

Danmark vinder en sikker sejr med 4-1. Nikolai Laursen bliver dobbelt målscorer, mens Mathias Laursen og Nicklas Røjkjær, som starter på bænken, scorer de øvrige mål.

Nr. Aaby Stadion kommer til at være propfyldt. Mange færøske fans var i går mødt op for at hæppe på deres unge kuld, og der var hele 851 tilskuere til Danmarks kamp igår. Derfor forventes mange tilskuere til kampen i aften.

Kampen spilles kl 18:00 i Nr. Aaby og der er gratis indgang til kampen.

In this article