OPTAKT: Danmark U17 – Norge U17

Torsdag klokken 15 går det hele op i en spids for Danmark og Norge. Vinderen af kampen bliver puljevinder, og skal spille om førstepladsen i turneringen på lørdag.

Puljefinale mellem Danmark og Norge. Det var et ønskescenarie, som blev til virkelighed. Både Danmark og Norge har maksimum point efter de første to kampe, og nu skal det så afgøres hvem der skal spille om den samlede sejr på lørdag imod enten England eller Sverige, der mødes på Mosevej Stadion senere i dag.

Kampen mellem Danmark og Norge starter klokken 15:00 og spilles på Kolding Stadion. På den måde har danskerne nemlig spillet på alle tre stadions i turneringen, og har derfor også fået vist sig godt frem i begge byer. Danskerne er det eneste hold i gruppen, der endnu ikke har lukket mål ind, og det kan man takke de to keepere for. Oscar Hedvall og Jacob Pryts Larsen havde begge deres officielle debut i deres respektive kampe, og det så især ikke ud til at være gået op for Jacob Pryts Larsen endnu, efter kampen imod Færøerne, hvor han dog ikke havde meget at lave.

Dog ville det være en fin overraskelse, hvis ikke det var Oscar Hedvall der står i eftermiddag. Der var mere modstand til Hedvall fra USA end der var til Pryts fra de tamme færinger, og dermed må det næsten også forventes at Hedvall, der før har stået uofficielle landskampe i Qatar, også står imod Norge.

Lidt mere usikkert er det med Nicolai Laursen. Kantspilleren var kun med i opvarmningen i træningen i går, samt at han fik nogle specielle øvelser selv sammen med danskernes fysioterapeut Uffe Dahl. Dog forklarede han D’ BOLD at han mente at anklen var i bedring, til trods for at han hele træningen i går havde tapet anklen helt ind. Det er nok først når startopstillingen bliver offentliggjort, at vi finder ud af om han starter inde på højrekanten.

Nordmændene er gode, men er samtidigt også ramt af skader og afbud. Årgangens største stjerne hedder Martin Ødegaard, og han var egentligt udtaget til Open Nordic, men blev holdt hjemme af sin klub Strømsgodset. David Nielsen holdte ham simpelthen hjemme, fordi at han skulle spille Tippeliga-fodbold. En liga, som han allerede har spillet 15 kampe i i indeværende sæson. Samtidigt mangler nordmændene også Birk Risa. Han har tidligere været til prøvetræning i Arsenal, og er for nyligt skiftet til tyske Köln. Han blev skadet i forbindelse med sin fantastiske scoring i den første kamp imod Færøerne, og gik tirsdag med benet i gips. Turneringen er i hvert fald slut for ham.

Men af dem der er tilbage, skal vi i den grad passe gevaldigt på midtbanestyrmanden John Hou Sæter. Spiller til dagligt i Rosenborg, og er vurderet som et kæmpe talent. Han satte absolut alt op, da man vandt 4-1 over USA, og han var banens allerbedste. Scorede to vidunderlige mål ved den lejlighed, og han er virkeligt giftig. Også Emil Hansson kan blive farlig. Har før trænet med i Feyenoord, men spiller stadig i Norge.

Problemet for danskerne er dog at man ikke kan nøjes med en uafgjort. Ved et uafgjort resultat, går man videre på bedste målscore, og den har nordmændene, da man vandt 4-1 over USA. Intet andet end en sejr tæller for danskerne.

Forventet opstilling.

Oscar Hedvall

Oscar Buur – Adnan Curovic – Andreas Friis – Gonzalo Jørgensen

Mathias Bonde – Alexander Tved Hansen – Mark Brink Christensen

Nicolai Laursen – Marco Ramkilde – Jacob Bruun Larsen

Vurdering:

Det er jævnt umuligt at sige. Nordmændene er rigtigt gode, men jeg er selvfølgeligt optimistisk og tror på en smal 1-0-sejr til danskerne. Marco Ramkilde scorer danskernes eneste mål i kampen.

Husk at der er gratis entré på Kolding Stadion klokken 15 i dag.

 

In this article