Talenttid 29-08-2014 – U19-ligaen – Optakt til weekendens spillerunde

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

u19-ligaen 29-08-2014

Ligesom landets bedste fodboldrække, Superligaen, har også landets bedste ungdomsrække, U19-ligaen, holdt pause i weekenden d. 23. og 24. september. Det betyder dog ikke, at der er blevet slækket på træningsmængden i de forskellige ligaklubber, og flere hold har sågar haft træningskampe i den ellers kampfri weekend. Nogle, de allerbedste, har været samlet i Tilst, hvor U18-landsholdet tirsdag og onsdag har mødtes. U19-landstræner har også udtaget sine foretrukne spillere fra årgang 96’, som i næste uge skal møde Norge og Sverige i sammenlagt to træningskampe.

Ugens helt store samtaleemne i dansk ungdomsfodbold har været Mads Døhr Thycosens skifte fra Vejle til FC. Midtjylland. Den 17-årige offensivspiller havde længe været østjydernes guldfugl, men hverken Vejle eller Thychosen selv kunne i sidste ende sige nej til FC. Midtjyllands flotte tilbud, som eftersigende skulle være en fornuftig økonomisk gevinst for NordicBetligaholdet. Mads Døhr Thycosen var med og scorede, da Vejle spillede holdet første og hidtil eneste kamp i denne sæson af U19-ligaen. Skiftet kommer til at have stor indflydelse på Vejles sæson, idet holdet nu har mistet sin måske vigtigste spiller. For FC. Midtjyllands vedkommende får man tilknyttet endnu en kvalitetsspiller til en i forvejen rigtig stærk trup. Ulvene ser blot endnu farligere ud!

I stedet for den sædvanlige gennemgang af rundens resultater vil vi i denne udgave af Talenttid kigge frem mod weekendens kampe. Kampe, der med sikkerhed vil byde på spænding, dramatik og masser af mål. Kampene for denne spillerunde lyder:

Vejle – FC. Midtjylland
Esbjerg – Brøndby
Silkeborg – OB
AaB – FC. København

Lyngby, AGF, Randers og FC. Nordsjælland skal ikke i aktion i denne spillerunde.
Vejle – FC. Midtjylland
Kampstart: Lørdag d. 30/8 kl. 12.00 i VB-parken

Når snakken falder på weekendens kamp mellem Vejle og FC. Midtjylland, falder snakken også automatisk på Mads Døhr Thychosens skift til ulvene fra netop Vejle. Der er ingen tvivl om, at kampen bliver en helt speciel en af slagsen for den unge kantspiller, der under en uge efter sit skifte skal møde den klub, der har gjort ham til den han er som fodboldspiller. Ellers er kampen lillebror mod storebror, hvor lillebror fra Vejle vil gøre alt for at spænde ben for guldfavoritterne fra den midtjyske hede. Det bliver dog svært. FCM har lagt ud som lyn og torden, og al modstand er indtil videre blevet fejet af vejen. Holdets angrebsduo med Mikkel Duelund og Razak Adebayo er blandt ligaens farligste, ligesom ulvenes forsvarskæde også består af bundsolide, dygtige talenter. Rasmus Nissen og Alexander Munksgaard er blot nogle af de spillere, som har udmærket sig i denne sæson, og lad os bare slå fast, at kigger man på papiret, burde sidste sæsons bronzevindere løbe med sejren. Det smukke ved fodbold er dog, at det ikke altid går som præsten prædiker, og VB-træner Søren Clausens drenge vil med sikkerhed komme sultne og topmotiverede til kampen. Det bliver en svær, men ikke umulig opgave for Vejle.

D’ BOLD tipper: 0-3
Hold øje med: Jeppe Hansen (Vejle) og Mikkel Duelund (FC. Midtjylland).

 

Esbjerg – Brøndby
Kampstart: Søndag d. 31/8 kl. 14.00 på Esbjerg Atletikstadion.

De forsvarende mestre tager hjemme i mod Brøndby, i hvad der kan gå hen og blive en uhyre interessant kamp. Vestjyderne er kommet godt fra start, med fire point i de to første kampe. Holdet har, overraskende nok, ikke haft nogle markspillere til U19-landsholdets samling i midtugen, så alle mand går ind til kampen med friske ben. Gæsterne fra Brøndby har været repræsenteret på det ældste ungdomslandshold, idet holdets offensive duo Rezan Corlu og Daniel Stückler har været blandt Bent Christensens foretrukne. Sjællænderne kommer til kampen med selvtillid i bagagen, efter man i holdets sæsonpremiere besejrede Lyngby med 3-0. Til tider, især i første halvleg, sprudlende Brøndby-drengene, der fik hjælp af de to U20-spillere Svenn Crone og Andreas Hansen. Om de to 95’ere deltager i weekendens kamp skal være uvis, og det kommer da heller ikke til at være altafgørende, for Brøndby har kvalitetsspillere over hele linjen. Det har Esbjerg også. Søren Andreasen er i skrivende stund topscorer i U19-ligaen, og angriberen går sjældent fra banen, uden at score. Også i forsvarskæden har vestjyderne kvaliteten til at lukke ned for gæsternes gennembrudsstærke spillere. Kan det lykkes Marco Lund og Emil Obitsø at holde Stückler, Corlu og hvad de ellers hedder fra fadet, ja så kan det blive en stor dag for værterne. Under alle omstændigheder ser vi frem til en spændende kamp, hvor de forsvarende mestre skal op imod stærkt ambitiøse Brøndby.

D’ BOLD tipper: 1-0
Hold øje med: Mikkel Rohde (Esbjerg) og Jamil Faizi (Brøndby).

 

Silkeborg – OB
Kampstart: søndag d. 31/8 kl. 14.00 på Søholt idrætscenter.

Tre lange uger. Så lang tid siden er det, at OB sidst var i aktion, da man hjemme mod Randers fik 2-2 og delte i porten. Nu skal fynboerne endnu engang i kamp, når man drager en tur til Jylland for at møde Silkeborg. Midtjyderne fra Søhøjlandet står efter to kampe tilbage med det samme antal point som da ligaen startede: et stort rundt 0, hvilket selvfølgelig er utilfredsstillende for det nyoprykkede hold, der for tre måneder siden spillede i U19-divisionen. Holdets største profil, offensivspilleren Robert Skov, er mere eller mindre permanent tilknyttet Superligaholdet, og med stor sandsynlighed en mand, man i tide og utide må se bort fra. Ligesom så mange andre ligahold benytter Silkeborgenserne sig om reglen med U20-spillere, og her har man valgt at beholde Oliver Flø og Tobias Salquist i U19-truppen. Førstnævnte er målmand og Salquist centralforsvarsspiller og dermed begge spillere, som skal styrke holdets defensiv. En bundsolid defensiv er nøgleordene for Silkeborg til kampen, for i det åbne spil har man stadig ikke liganiveauet. Hvis holdets guldårgang fra 97’ kommer i gang, kan der håbes på bedre tider, men som holdets nuværende forfatning er, vil et enkelt point i weekendens kamp mod OB være mere end godkendt for jyderne.

D’ BOLD tipper: 1-1
Hold øje med: Jens Jakob Thomasen (OB) og Tobias Ramussen (Silkeborg).

 

AaB – FC. København
kampstart: Søndag d. 31/8 på AaB’s anlæg. 

FC. København og AaB’s skuffende manglende kvalifikation til Champions League betyder samtidigt, at vi intet dansk hold får at se i ungdommens svar på Champions League, UEFA Youth League, og mon ikke både FCK U19-træner Morten Grahn og AaB U19-træner Jacob Friis er ganske godt tilfredse med det. For lad os være ærlige: hverken FC. København eller AaB har klassen til at spille både europæisk og nationalt, og da især ikke nordjyderne, der i denne sæson har præsteret noget så frygteligt. Frygteligt kan næsten ikke beskrive det. Aalborgenserne har tabt sæsonens to første kampe med henholdsvis 4-0- og 6-0 – man er altså blevet udraderet og pinliggjort. Nu har de bolsjestribede så haft en lang pause, hvor man har kunnet komme ovenpå igen. Også løverne fra hovedstaden har haft brug for at komme ovenpå, efter man havde de forsvarende mestre nede i sækken, men efter tre indkasserede mål på under ti minutter i holdets sæsonpremiere måtte se sig besejret med 4-3. Kampen mod Esbjerg må dog alligevel give blod på tanden for københavnerne, der nu ligesom AaB skal forsøge at hente årets første point. Både Brandur Olsen (96’) og Frederik Bay (97’) var udtaget til FC. Københavns førstehold, da man i Champions League-kvalifikationen mødte Bayer Leverkusen.

D’ BOLD tipper: 2-1
Hold øje med: Jannik Pohl (AaB) og Berat Berici (FCK).

 

Læs med i næste uge, når vi for første gang nogensinde kårer rundens hold! 

In this article