Bonde: Mere jysk end Niels Hausgaard

 

Den assisterende træner for det danske landshold, Peter Bonde, ser gerne FC Midtjyllands supertalent, Pione Sisto, med et dansk pas hurtigst muligt.

I disse dage er der meget snak om FC Midtjyllands komet, Pione Sisto. Han viser masser af gode takter på banen, og var manden bag to af midtjydernes tre mål mod Randers i ulvenes 3-1 sejr i mandags.

Sisto, der er født i Sudan, har boet i Tjørring nær Herning i Midtjylland lige siden han var helt lille. Han snakker pæredansk og er nu 19 år. Og med det lovende talent, Pione ser ud til at have, er landsholdets assistenttræner, Peter Bonde, ærgerlig over, at Sisto endnu ikke har fået sit danske pas.

– Hvis man lytter til interviews med ham, er han jo mere jysk end Niels Hausgaard. Så det ærgrer os, at han ikke allerede nu er indlemmet i vores forskellige ungdomslandshold, fortæller Bonde til DR Sporten og fortsætter:

– Både Morten (Olsen, red.) og jeg har flere gange spurgt til, hvor processen er. Vi vil da rigtig gerne have, at Pione bliver dansker hurtigst muligt, og det skulle han i virkeligheden have været for længe siden, synes vi.

Den unge Pione Sisto har dog allerede bestået statsborgertesten, men papirerne er endnu ikke underskrevet. Han udtaler selv til DR Sporten, at det har taget hårdt mentalt på ham, at det har taget så lang tid, da han gerne vil spiller for det danske landshold. Han regner dog med at have en afklaring på det hele omkring nytår.

In this article