Elche-talent millimeter fra Barca-kamp

Tobias Christensen i midten af billedet. Foto: Elche C.F.
Tobias Christensen i midten af billedet. Foto: Elche C.F.

Certifikatsproblemer i Elche betød, at unge Tobias Christensen var tæt på at komme med La Liga-holdet til Camp Nou.

19-årige Tobias Christensen, der denne sommer er skiftet fra FC København til spanske Elche, blev meget overrasket, da Elches assistenttræner fredag aften ringede ham op, og fortalte ham, at han pga. problemer med at få udstedt certifikater til tre nye spillere, skulle regne med en tur til Camp Nou søndag.

– Assistenttræneren ringede mig op torsdag aften, for at forberede mig på, at jeg skulle med La Liga-truppen til Camp Nou søndag på grund af nogle problemer mellem Elche og det spanske fodboldforbund om at få nogle certifikater på plads.

– Det blev jeg naturligvis noget forbavset over – men også glad. Det viser selvfølgelig, hvor tæt jeg egentlig er på holdet. Fredag trænede jeg så med førsteholdet og var med i de sidste forberedelser inden Barcelona-kampen, fortæller Tobias Christensen til D’BOLD.

I sidste øjeblik lykkedes det dog for klubben at få certifikaterne på plads, og så var der pludselig ingen tur til Barcelona alligevel for den unge ex-FCK’er. I stedet endte det med en hektisk lørdag for den unge dansker, der i stedet spillede med andetholdet. Her fik danskeren blot 45 minutters spilletid inden han blev pillet ud. Simpelthen pga. træthed.

– Jeg var fuldstændig flad ovenpå nogle hårde dage med intensiv træning og en hård varme, fortæller han.

Kun få millimeter adskilte Christensen fra sin første kamp i La Liga. Men trods ærgrelsen over, at det ikke blev i denne weekend, er den unge offensivspiller overbevist om, at det nok skal komme inden længe.

– Jeg synes selv, jeg har gjort det godt, og det ved jeg, at træneren (Fran Escribá, Elche-cheftræner, red.) også synes. Jeg er glad for, at han tror på mig, men han har også fortalt mig, at jeg skal arbejde med de defensive- og taktiske aspekter af mit spil, for offensivt er han glad for, hvad han har set, siger han.

– Jeg har et mål om at få debut i La Liga inden nytår. Men det er klart, at de heller ikke bare har råd til at kaste unge spillere ind. Det handler jo om at blive i rækken. Men jeg skal bare klø på, have fokus på de ting jeg skal forbedre og så er jeg sikker på, at det nok skal komme, siger Elche-talentet til D’ BOLD.

Tobias Christensen må altså se med fra sofaen, når Elche søndag aften med kick-off kl. 21 tørner sammen med FC Barcelona.

In this article