Ipswich-Victor: Målet er Premier League

10605494_10204622330786061_1474261143_o

17-årige Victor Guldbrandsen har for kort tid siden skrevet kontrakt med engelske Ipswich. D’ BOLD har fanget danskeren til en snak om hans nye tilværelse i England. 

Tænk at være så dygtig med en fodbold i en alder af 17 år, at både franske og engelske klubber står klar med kontrakter? Det scenarie blev pludselig hverdag for Victor Guldbrandsen, da rygterne om hans fodboldkunnen krydsede de danske grænser.

Men hvad pokker gør man så, når  spændende klubber pludselig står klar med lukrative kontrakter og vinker med et felt der bare kalder på en lille underskrift? Med al respekt havde nogle danske talenter måske skrevet under for den størst mulige klub, eller på den bedst betalte aftale, men der er Victor anderledes, og dette kom også tydeligt til udtryk i hans begrundelse for valg af klubben.

– Der var også andre tilbud, men Ipswich var dem, der kom med den bedste udviklingsplan, siger Victor Guldbrandsen til D’ BOLD.

Og på sigt er det naturligvis planen, at det danske midtbanetalent skal køres i stilling til Championsship-truppen, men i første omgang skal han lige falde til.

– Lige nu skal jeg først og fremmest lige vende mig til det hele herovre. Det er meget vigtigt for dem, at jeg lige falder til. Lige i starten er jeg tilknyttet U18-holdet, men på sigt er planen at jeg skal op og spille mere og mere med U21-holdet, fortæller 17-årige Victor med en tydelig glæde i stemmen.

Det er næsten blevet kutyme, at unge talenter i klubber rundt omkring i Europa får lov at træne med førsteholdet en gang imellem som en motivation til, hvad der venter ude i fremtiden. Denne ‘metode’ praktiseres også af Victors nye arbejdsgiver:

– Jeg har allerede været oppe og træne med førsteholdet to gange.

Og både på førsteholdet og blandt hans nye holdkammerater på U18, føler den tidligere Lyngby-spiller, at der er blevet taget godt imod ham.

– Jeg synes, at de har været gode til at få mig ind i truppen. I starten kørte de ikke får hårdt på mig, men nu er jeg begyndt at få ekstraløb og lige få de ekstra procenter på plads. Jeg synes, at jeg har fået en rigtig god modtagelse både fra trænerstaben og fra holdet, udtaler danskeren til www.dbold.dk

De første to uger af sit England-ophold tilbragte Victor på et hotel, men efterhånden som tingene faldt på plads blev han indlogeret hos en værtsfamilie.

– På et tidspunkt der ikke er fastlagt endnu, er planen at jeg skal flytte i noget lejlighed, men det er kun hvis jeg selv ønsker det og føler mig klar til det, tilføjer Victor.

Og netop at føle sig klar, var også en af de overvejelser Victor måtte gøre sig, da Ipswich begyndte at vise interesse.

– Jeg har allerede fået et tilbud fra Ipswich sidste år, men der følte jeg mig ikke helt parat. De har så hele tiden fulgt mig, og nu – da tilbuddet kom fra dem igen – følte jeg, at det var det rigtige at gøre fodboldmæssigt, siger Victor til www.dbold.dk.

Samtidig er Victor også så heldig, at have en far med pilotuddanelse. Et erhverv, der giver gode muligheder for jævnlige besøg, så savnet til familien ikke bliver alt for stort.

– Min far er pilot, så han kommer tit herover. Det samme gør min mor og søster, så det er rigtig godt, udtaler den unge dansker.

Før valget falgt på Ipswich, var Guldbrandsen lige på visit i franske St. Etienne.

– Det var meget anderledes end her i England. Vi boede på akademiet, og det var sådan mere lukket. Transporten derover var også rigtig svær, og kunne nemt tage en helt dag bare den ene vej, siger Guldbrandsen.

Bl.a. derfor faldt valget, som bekendt, på Ipswich og engelsk fodbold, og dermed er Victor både igang med at vænne sig til en helt ny måde at spille fodbold på, mem også midt i at tilpasse sig en ny kultur.

– Jeg synes jeg passer bedre ind i den engelske kultur – også fodboldmæssigt set. England har været kendt for det her kick-and-rush fodbold, men Ipswich kører det her projekt helt nede fra ungdomsfodbolden af, hvor det handler om at spille bolden langs jorden, hurtig boldomgang og possession, fortæller den tydeligt fodbold-begavede midtbanemand.

Og naturligvis, går en ung komet som Victor rundt med en masse drømme i maven. Den største af dem alle, er Premier League. Intet over og intet under.

– Mit helt store mål, er at spille i Premier League. Selvfølgelig ville det også være fedt med en af de andre store ligaer, men Premier League er helt klart det største mål, understreger den nye udenlandsdansker.

Vi ser frem til at følge Victor i Ipswich, og håber – ligesom ham selv – at Ipswich snart er at finde i Premier League. Og hvem ved, måske er det kun et spørgsmål om få sæsoner, før Victor tørner ud blandt de helt store kanoner i Premier League?

Dygtigheden og viljen er i hvert fald til det. 

INFOBOKS:

Fulde navn: Victor Guldbrandsen

Fødselsdato: 24/1-1997

Position(er): Central midt, 6’er

Foretrukne ben: Højre

Tidligere klubber: KB indtil U12, herefter Lyngby indtil skiftet til Ipswich

Yndlingsklub: Liverpool F.C.

Fødested: København, Østerbro

 

 

 

In this article