Jan Michaelsen: Tilfreds med holdets udvikling

U17 landstræner, Jan Michaelsen, var ikke helt tilfreds med danskernes præstation i bronzekampen mod England. Men han synes det var en fortjent sejr.

Danmark spillede i dag deres sidste kamp ved Open Nordic Tournament. Og landstræner for Danmarks u17 hold, Jan Michaelsen, er tilfreds med holdets udvikling under turneringen.

– Jeg er meget tilfreds med holdets udvikling. Der er også nogle, som har brudt nogle grænser i dag. Du kan også høre på min stemme, at der er nogle der skal lære, at arbejde hårdere. Og det håber jeg de har fået en fornemmelse af, for at vinde fodboldkampe, i stedet for bare at lave uafgjort. Så må man arbejde hele tiden og presse sig selv. Og det håber jeg, at det er det vi har fået ud af den her turnering. At de ved hvad næste niveau er, udtaler Jan Michaelsen til dbold.dk umiddelbart efter kampen.

Michaelsen synes også at spillerne pressede sig selv nok, men at de ikke fik nok ud af det.

– Ja i perioder, især i anden halvleg. Der får vi lagt et andet pres end det vi sluttede af med de sidste ti minutter, hvor jeg ikke synes vi fik fat i den defensive del af spillet, derfor ikke kom til det offensive, fordi vi ikke fik fat i bolden, fortæller Michaelsen til D’ BOLD.

Jan Michaelsen havde forventet at en af Englands profiler, Marcus Edwards, startede inde, men var alligevel ikke helt overrasket over, at han sad på bænken fra kampstart.

– Gameplan var at vi troede han ville starte inde, fordi han normalt er en vigtig spiller for dem. Og det gjorde han ikke. Nok fordi det var fjerde kamp på seks dage, så det kunne jo være han var træt, han er jo ikke så stor. Gameplan var også at bygge op med tre mand, men de ligger så højt oppe på os, at vi fik ikke rigtig ro, især ikke i første halvleg, til at få sat positionerne. Og så synes jeg vi havde nogle udfordringer med målsparkene i dag. Der var en blanding af lidt manglende bevægelse og god positionering. Samtidig med, at jeg synes vi var for dårlige på bolden i en fase, så vi ikke kunne spille med den ro og stil vi allermest vil have. Så det blev en lidt hektisk kamp i første halvleg, synes jeg. Vi har jo fem store omstillinger, og hvis vi gør det bare en lille smule mere præcist kunne vi have været alene med målmanden tre gange, udtaler landstræneren.

Sidst u17-holdet mødte England tabte de 4-1. Så kampen gik også en smule ud på revanche fra sidste kamp, hvilket Michaelsen synes gik okay.

– Man burde ikke tabe 4-1 til dem. De er et godt hold, men jeg synes vi er bedre. Det kan man også se i anden halvleg. Men der er stadig et par ting i første halvleg, hvor hvis vi gør tingene en smule mere korrekt og præcist, så kunne vi have føret 2-0 ved halvleg. I stedet for bliver det en svær og hård kamp. I de sidste ti minutter har de ingen store chancer, men alligevel er det dem, som dominerer. Især i de sidste ti minutter, som de også gjorde i første halvleg. Og det er ikke sådan vi vil spille. Vi vil dominere, vi vil være fremadrettet i vores udtryk og være boldbesiddende. Men det er selvfølgelig svært ikke at undgå når de andre står højt på banen. Men jeg synes det var fortjent vi vandt, fortæller Michaelsen.

Jan Michaelsen synes også, ligesom Nicklas Røjkjær, at dommerens aktion på straffesparket var i orden. Han påpeger også at englænderne ikke protesterede meget over det.

Han ville dog ikke have solgt turneringen for en bronzemedalje.

– Både ja og nej. Altså vi ville helst i finalen. Men det har jeg ligesom accepteret nu efter kampen blev spillet i torsdags, afslutter Michaelsen til D’ BOLD.

In this article