Talenttid – 20-08-2014 – U17-ligaen – Hils på rækkens nye bombere, interviews med talenterne, masser af mål og overraskende resultater

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold

U17-ligaen:

 

Starten på sæsonen er altid vigtig. En dårlig start kan skabe panikstemning på selv det bedste og mest rutinerede hold. I denne spillerunde nummer to i U17-ligaen, gælder det for nogen om at rejse sig, mens andre hold skulle bygge videre på første spillerundes triumf. I dette afsnit af Talenttid kan du som altid læse om samtlige kampe i ugens løb, ligesom flere af ligaens aktører sætter ord på deres følelser efter kampene. Læs med!

I denne spillerunde blev vi præsenteret for to nye ‘bombere’. Oliver Lønfeldt og Emil Riis er navne, du i fremtiden skal huske på!

Brøndby 0-2 Lyngby
0-1 Jens Odgaard (50.), 0-2 Lorent Callaku (60.).

Efter en spillemæssig dårlig start på sæsonen, var det stærkt, at de kongeblå lyngbygensere i første spillerunde slog FC. København med 1-0, og dermed fik en godkendt start på denne sæson. En sæson der kan blive stor for Lyngby U17. Man har en rigtig god årgang 99’, og den tilsat med profiler som Lorent Callaku, Gustav Marcussen og Jacob Bruun fra årgang 98’ (netop udtaget til U17-landsholdet), ja så kan holdet gå hen og blive spændende at følge. Kampen lørdag var hjemmeholdet fra Brøndbys første turneringskamp som et sammenspillet hold af spillere fra årgang 98’ og 99’, og ingen – måske heller ikke Brøndby selv – vidste hvor holdet stod. Efter 0-0 i første halvleg, trak gæsterne fra Lyngby i anden halvleg det længste strå. 99’eren Jens Odgaard stod for det første mål efter 50 minutters spil, inden Lorent Callaku ti minutter senere reelt lukkede kampen med sin scoring til 2-0. Derefter begyndte Lyngby-træner Søren Hermansen at skifte ud på sit hold. I løbet af de sidste 18 minutter gav Hermansen debut til hele tre spillere fra holdets årgang 99’, der i øvrigt i sidste sæson vandt U15 Elite Øst. Nu skal man forsøge at få succes i U17-ligaen, og det er man jo lykkes ret godt med ind til videre. Vi har taget en snak med Gustav Marcussen, de kongeblås angriber, om holdets succes, ambitionerne og sejren mod Brøndby:

D’ BOLD: I har fået en fremragende start på U17-ligaen, hvor både FC. København og senest Brøndby er blevet besejret. Hvad er hemmeligheden bag jeres succes?

Gustav Marcussen – Lyngby U17-For det første er vi startet med en rigtig god holdånd. Jeg har også været rigtig tilfreds med vores spil. Vi har en masse dygtige boldspillere, som både kan klare sig fysisk og teknisk, hvilket har været en stor succes for os. Os 98’ere har det seneste år spillet en masse kampe som 1’års u17, hvilket har givet os en masse rutine. Og så har vi også fået en masse dygtige 99’ere op til os.

D’ BOLD: Sæt nogle ord på kampen mod Brøndby. Var det fortjent at I løb med sejren?

Gustav Marcussen – Lyngby U17: –Kampen mod Brøndby var en meget lige kamp. Vi havde lidt problemer i starten af kampen, hvor Brøndby pressede godt. Takket være et hårdt og disciplineret arbejde, samt bedre skarphed i vore afslutninger, vandt vi efter min mening helt fortjent til slut. Brøndby har et super godt hold, så vi var meget glade, er ordene fra angrebstalentet.

D’ BOLD: Hvilke spillere vil du fremhæve på jeres hold? Hvem er de vigtigste?

Gustav Marcussen – Lyngby U17: –I kampen mod Brøndby var vi uden Jacob Bruun, som i øjeblikket nok er en af de bedste angribere i U17 ligaen.  Alligevel er vi skarpe og effektive i vores offensiv.  Defensivt er vi rigtig gode, og vi har hidtil ikke lukket mål ind i liga opstarten, siger Marcussen til D’ BOLD.

D’ BOLD: I har som sagt fået en super start på sæsonen. Hvad er jeres ambitioner? skal vi regne med, at I havner i toppen af U17-ligaen?

Gustav Marcussen – Lyngby U17: –Jeg er sikker på, at vi har kvaliteterne til at nå et topresultat og måske endda blive mestre. Lige så meget som vi går efter at vinde, vil vi også udvikle os individuelt og som hold, hvilket lige nu går i en meget positiv retning efter min mening, lyder det fra den unge angriber til D’ BOLD.

Marcussen og resten af Lyngby U17 tager i næste weekend imod nytilkomne AC Horsens, når man skal forsøge at lave et vaskeægte hattrick i vundne kampe!

 

FC. Midtjylland 3-2 AGF
1-0 Andreas Poulsen (35.), 2-0 Mads Vang (38.), 2-1 Christian Lauenborg (50.), 3-1 Sebstian Hairing Lodahl (59.), 3-2 Andreas Pallesen (70.).

I sidste uges opgør mod AaB, var FC. Midtjylland-træner Svend Graversen langt fra en tilfreds herre, og måske samtidig også en anelse bekymret. For der er ikke mange midtjyske gengangere i forhold til sidste sæsons guldhold, og de mange oprykkede 99’ere skal først vende sig til tempoet. Lørdag så det dog bedre ud, og dét selvom de århusianske gæster fra start til slut var godt med i kampen. GF’erne havde haft fine forsøg i kampens indledende fase, hvor især Gabana Topenay udmærkede sig. Derfor var det lidt misvisende, at det var ulvene, der kom først på måltavlen. Midtbanetalentet Andreas Poulsen stod for scoringen, inden Mads Vang blot tre minutter efter gjorde Poulsen kunsten efter, og pludselig var det 2-0 til FC. Midtjylland! Udeholdet så dog ikke chokerede ud, men fortsatte jagten på en scoring. En jagt der ti minutter efter pausen bar frugt. Christian Lauenborg stod for 2-1 målet, da han flugtede bolden forbi Simon Petersen i ulveburet. I hele anden halvleg stod der AGF på det meste, og hjemmeholdet blev presset i bund. En hjemmeholdsscoring fra Sebastian Hairing Lodahl afgjorde dog reelt kampen, også selvom ’de hvie’ med ti minutter tilbage reducerede. Det forblev ved de 3-2 til FC. Midtjylland, der ifølge træner Svend Graversen viste FCM-DNA:

-Vi laver mange aggressive løb i første halvleg og spiller flot fodbold. Vi møder et godt AGF-hold, og generelt er det en meget lige kamp. Vi viser noget af den FCM-DNA, som vi gerne vil være kendt for, siger træneren til fcm.dk

Næste opgave for FC. Midtjylland er ude mod Vejle, mens AGF skal en tur til hovedstaden for at møde FC. København.

 

HB. Køge 1-0 Vejle
1-0 Andreas Kastrup (6.).

Sidste sæson var en svær en af slagsen for Køges svaner, der i år virkede fastbesluttede på, ikke at havne på ligaens triste sidsteplads. Dagens modstander fra Vejle er ikke den letteste at løbe ind i, hvilket de i første spillerundes 4-2 sejr mod Silkeborg beviste. Østjyderne gik dermed ind til kampen med masser af selvtillid, hvilket ikke just kunne siges om Køge, der desværre for sjællænderne gik hen og tabte sæsonens første kamp med 2-0 til AGF i en kamp, man ellers var godt med i. Det var man også i lørdagens opgør mod rødklædte Vejle, hvor man fik en drømmestart! Efter seks minutter var man takket være Andreas Kastrup i front. I den første halve time var svanerne dominerende, mens Vejle langsomt men sikkert åd sig ind i opgøret. Et stolpeskud fra gæsternes Rasmus Fink blev det til, inden dommeren efter 40 minutter fløjtede til pause ved stillingen 1-0. Anden halvleg fik udeholdet mere og mere boldbesiddelse, og de sortblå fra Køge kom længere tilbage på banen at stå. Vejle skabte trods at have bolden ikke de store chancer, og så går det som det ofte gør: man taber. Efter en kamp hvor en pointdeling måske have været et mere fair resultat, fangede D’ BOLD HB. Køges målmand Andreas Piilgaard til en snak. 99’eren, der er førsteårs U17-spiller, opnåede allerede i sidste sæson at få en håndfuld kampe i U17-ligaen. Endnu én blev lørdag føjet til cv’et i kampen mod Vejle i en kamp, hvor Piilgaard ikke følte, han var travl:

D’ BOLD: Havde du travlt nede i målet, eller var det en stille dag på kontoret?

Andreas Piilgaard, HB. Køge U17: –Jeg synes ikke det var så travlt endda, selvom Vejle pressede os i anden halvleg, så synes jeg ikke de kom fra til så meget. Det blev til 2-3 redninger i løbet af kampen, er ordene fra keepertalentet.

Sejren mod Vejle var helt speciel for HB. Køges U17-hold. Det var nemlig den første hjemmesejr for klubben i U17-ligaen siden den 24. november 2012 – altså i godt 19 måneder! Trods den elendige statistik og sidste sæsons placering som nummer sidst i rækken, tør Andreas Piilgaard godt spå om, at holdet går en bedre sæson i møde:

D’ BOLD: I sidste sæson havnede i på U17-ligaens sidsteplads. Er det også i bundregionen, at vi skal finde jer i år?

Andreas Piilgaard, HB. Køge U17: Nej bestemt ikke! Vi skaber som minimum 4-5 målchancer pr. kamp, så personligt synes jeg, at vi har en god chance for at ende i midten af tabellen, da holdet også er bedre og mere rustet end sidste år, lyder det fra målmanden til D’ BOLD.

I næste kamp for HB. Køge venter Randers, mens Christian Kudsk og resten af Vejle-mandskabet tager imod FC. Midtjylland.

 

Silkeborg 1-4 Randers
0-1 Emil Riis (15.), 0-2 Emil Riis (20.), 0-3 Emil Riis (35.), 0-4 Emil Riis (59.), 1-4 Nicklas Røjkjær (73.).

En skuffende sæsonåbner blev det til for Silkeborg, da man i Vejle tabte med 4-2. Derfor skulle der lørdag point på kontoen, da man hjemme tog imod Randers. Hestene fra Kronjylland tabte også deres første kamp i sæsonen, da det blev til et fortjent nederlag mod OB, så det var to hold i knæ, der krydsede klinger. Randers var klar fra start, og helt anderledes tændte i forhold til kampen mod OB i sidste weekend. Angrebsduoen Marcus Mølvadgaard og Emil Riis er ligaens måske stærkeste – noget kampen også kom til at bære præg af. Allerede efter tre minutter var de første indikationer om en stor kronjysk dag under opsejling, men landsholdskeeper Oscar Hedvall og overlæggeren stod i vejen for en tidlig Randers-scoring. Den kom i stedet efter 15 minutters spil, hvor Emil Riis startede sit helt eget show. Fra 15. til 35. minut scorede Riis et vaskeægte hattrick – det ene mål flottere end det andet – og selvom Silkeborg i mellemtiden havde skabt halve chancer, var udeholdet nu i en favorabel position. Efter pausen trådte de lyseblå lidt på bremsen, og gav initiativet til Silkeborg, der på dagen ikke formåede at skabe de store chancer. Det gjorde Emil Riis til gengæld, og med sit fjerde mål lukkede og slukkede han kampen. Det skal med, at Nicklas Røjkjær fik reduceret til slutresultatet 4-1, da han ligesom i sidste spillerunde scorede fra 11-meterpletten. Kampen huskes for Emil Riis’ fremragende præstation, noget der dog også er blevet anderkendt. Angriberen er nemlig blevet udtaget U17-landsholdets 18-mands trup, hvor Nicklas Røkjær i øvrigt også er at finde, der om en uges tid skal spille mod Georgien. Silkeborg står nu efter to kampe med nul point og en målscorer på 8-3 – utilfredsstillende for sidste sæsons succeshold!

 

FC. København 3-4 Esbjerg
0-1 Frederik Warming (1.), 1-1 FCK (2.), 1-2 Mark Brink (19.), 2-2 FCK (33.), 3-2 FCK (40), 3-3 Mark Brink (77.), 4-3 Jacob Lungi Sørensen (80+.).

Syv mål i København! Kampen mellem FC. København og Esbjerg skulle vise sig at blive vanvittig. Vanvittig pga. de mange mål, men også vanvittig som følge af stor spænding! Kun 28 sekunder skulle der gå, så var målfesten i gang. Udeholdets Frederik Warming stod for 1-0-scoringen, som havde Mark Brink og Anders Dreyer som ophavsmænd. Især sidstnævnte spillede en fremragende kamp, og havde en fod med i alle vestjydernes scoringer. Minuttet efter blev tilskuerne atter vidne til en scoring, og denne gang fra løverne, der udlignende Warmings scoring. En hæsblæsende start førte til lidt stillingskrig, inden det igen var hjemmeholdets tur til at score. Denne gang var det U17-landsholdets anfører, Mark Brink, der efter en frispilning fra Anders Dreyer sparkede kuglen i kassen – 2-1! Herefter var det som om, at københavnerne kom mere og mere med i kampen, og det var ikke ufortjent, at en ung løve i kampens 33. spilminut udlignende endnu en Esbjerg-føring. Helt skidt nåede det at gå for jyderne i første halvleg, da en stor forsvarsfejl udmundende sig i en scoring til FCK, således at der ved pausetid stod 3-2. Det blev til slut de blåstribede, der endte med at løbe med sejren, selvom FC. København i en periode var ved at lukke opgøret med scoringen til 4-2. Mark Brink udnyttede med tre minutter igen et straffespark, og i kampens allersidste sekvens, to minutter inde i overtiden, assisterede Anders Dreyer endnu en gang en holdkammerat – denne gang i form af Jacob Lungi Sørensen – der nemt kunne trille bolden i mål til en 3-4 sejr til udeholdet.

 

OB 4-1 AC Horsens
1-0 Simon Basler (8.), 2-0 Oliver Lønfeldt (12.), 3-0Oliver Lønfeldt (29.), 3-1 David Müller (58.), 4-1 Simon Basler (69.). 

I sommeropstarten mødte OB og AC. Horsens hinanden i en kamp, jyderne vandt med 3-1. Nu var det så alvor, da for Horsens vedkommende årets første turneringskamp stod for døren. Modstanderen fra OB havde inden dagens opgør allerede været i kamp. Her slog man Randers med 4-2. OB-træner Anders Skjoldemose måtte til dagens kamp undvære hele to mand, som i kampen mod Randers blev præsenteret for det røde kort. Det drejede sig om Nicolai Hust og Abdallah Al-Badri. Det skinnede ikke igennem, at OB manglede nogle spillere, for man var fra start til slut det bedste hold. Det blev en svær dag for ’De Gule’, der allerede efter en håndfuld minutter kom bagud. Værre blev det efter 12 minutter for jyderne. Her scorede Oliver Lønfeldt sit på det tidspunkt fjerde sæsonmål, inden fire efter en halv time blev til fem for unge Lønfeldt og dermed 3-0 til OB, og der var stadig en halvleg at spille! Anden halvleg blev lidt en sovepude for fynboerne, der nu tillod AC Horsens mere spil. David Müller scorede østjydernes reducerende mål efter en dødbold, men det nytilkomne U17-ligahold fik ikke skabt noget, der mindede om spænding ind i opgøret. I stedet lukkede og slukkede talentfulde Simon Basler kampen, da han med sin anden scoring i opgøret gjorde det til slutresultatet 4-1. Netop Simon Basler fangede D’ BOLD et par dage efter OB’s sejr over AC. Horsens, idet vi gerne vil høre hemmeligheden bag øboernes gode start på sæsonen:

-Det er en rigtig god start fra vores side. Jeg syntes vi står rigtig godt på banen, vi giver ikke særlig mange chancer væk, og så er vi ekstrem effektive i det offensive spil, hvor vi bare scorer på de chancer vi har, siger Simon Basler til D’ BOLD.

I fjor blev det til en flot fjerdeplads i U17-ligaen, men om det igen i år bliver til en topplacering, tør Basler ikke spå om:

-Jeg syntes det er alt for tidligt at sige hvem der er kandidater til at tage medaljer, men man vil selvfølgelig altid ligge oppe i den rigtige ende af tabellen, lyder det meget diplomatisk fra OB-talentet.

OB ligger pt. på ligaens førsteplads, med seks point på to kampe og en målscorer på otte-tre. Basler selv har stået for to af scoringer, mens Oliver Lønfeldt har stået for hele fem scoringer. Det er da også Lønfeldt, Basler vil fremhæve, hvis han da overhovedet vil fremhæve nogen:

-Jeg synes ikke rigtigt man kan fremhæve en bestemt spiller, jeg synes man skal fremhæve vores hold. Vi spiller som et hold og kæmper virkelig alle sammen for at vinde kampene, men man kan selvfølgelig ikke komme udenom Oliver Lønfeldt, som har scoret 5 mål i de 2 første kampe. Han er rigtig skarp for tiden, siger Basler afslutteligt.

Om Basler, Lønfeldt og resten af det talentfulde kuld af OB-spillere kan forsvare deres førsteplads skal være uvis. I næste spillerunde er modstanderen bundproppen fra Silkeborg, mens AC. Horsens i holdets ligakamp nummer to krydser klinger med et andet tophold nemlig Lyngby.

 

FC. Nordsjælland 1-1 AaB
1-0 Jacob Johansson (41.), 1-1 Mads Stefansen (61.).

Efter en flot indledning på sæsonen, hvor man flot besejrede FC. Midtjylland med 3-1 skulle nordjyderne fra AaB en tur til Farum for at møde FC. Nordsjælland. Om det var den lange bustur der sad i benene på de unge bolsjestribede talenter vides ikke, men i første halvleg var det hovedsageligt hjemmeholdet der dominerede. Tigrene fra Farum havde bolden mest, og skabte også mest. I starten af anden halvleg blev tilskuerne vidne til et ægte FC. Nordsjælland-mål! Efter 34 sammenhængende afleveringer i streg, havnede bolden via sidste sæsons nimålsskytte Jacob Johansson i netmaskerne bag en sprællende AaB-keeper – 1-0! Målet symboliserede til fulde den dedikation der er til spilkonceptet i det nordsjællandske, hvor boldbesiddende, attraktiv fodbold er i højsædet. Desværre for de rødklædte FCN-drenge blev det ikke til en sejr. Et forsvarskiks blev straffet, og Mads Stefansen kunne ganske let bringe balance i regnskabet. Kampen sluttede 1-1 – AaB kan rejse tilbage til Jylland med et fint resultat, mens FC. Nordsjælland må sande, at personlige fejl koster dyrt på dette niveau.

 Læs med i næste uges Talenttid, når vi berører kampene fra tredje spillerunde! 

In this article