Talenttid – 21-08-2014 – U19-ligaen – Talenterne gik målamok

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen:

Stillingen efter anden spillerunde af U19-ligaen (kilde: dbu.dk)
Stillingen efter anden spillerunde af U19-ligaen (kilde: dbu.dk)

Endnu en weekend proppet med kampe fra landets bedste ungdomsrække: U19-ligaen. Og hvilke kampe vi var vidne til! Der blev i rundens fem opgør scoret hele 29 mål, hvilket giver et snit på vanvittige 5,8 mål pr. kamp! For enkelte hold var denne weekends kamp den første i sæsonen, og massevis af spillere – især 97’ere – fik rundt omkring i landet deres debut i U19-ligaen. Lad os tage et kig på de mange, spændende kampe:

OB og Vejle var i denne spillerunde ikke i aktion.

 

FC. Nordsjælland 6-0 AaB
1-0 Souheib Dhaflaoui (10.) 2-0 Oliver Miltoft (48.), 3-0 Sander Henriksen (49.), 4-0 Oliver Miltoft (56.) 5-0 Souheib Dhaflaoui (78.), 6-0 Mathias Jensen (84.).

Puha: de normalt så skarpe, unge, nordjyske talenter fra Aalborg led i første spillerunde et knæk på selvtilliden, da man i egen hule tabte med 4-0 til FC. Midtjylland. Nu var det lørdag blevet tid til operation genrejsning, da man kastede sig ud i en lang bustur til Farum, hvor gæsterne fra FC. Nordsjælland ventede. Tigrene, der i deres første ligakamp fik et enkelt point med hjem, da man gæstede de forsvarende mestre fra Esbjerg. Nå, lad os starte med at sige, at det blev en lang dag for aalborgenserne, der ellers var godt med i første halvleg. Trods en tidlig hjemmeholdsscoring fra talentfulde Souheib Dhaflaoui – en spiller man burde holde et ekstra vågent øje med i år – var udeholdet fint med i første halvleg. Det kunne endda have blevet til en udligning, men FCN-keeper Thomas Gall var klar i målet. Efter pausen stod der FC. Nordsjælland over det hele. Tigrene var langt bedre med bolden, mere kreative og tillod ikke gæsterne megen ro, når de endelig havde bolden på fødderne. Der var ren ud sagt klasseforskel på de to hold. Derfor gik det som det gik. Førnævnte Souheib Dhaflaoui kom endnu en gang på måltavlen, ligesom også Oliver Miltoft blev dobbelt målscorer. En enkel scoring stod både Mathias Jensen og den tidligere FCK’er Sander Henriksen for på en dag, hvor enkelte spillere ikke burde fremhæves. I stedet burde der gives stor cadeau til hele holdet, for en fremragende indsats. Tigrene viste, især i anden halvleg, prøver holdets virkelig flotte pasningsspil!

FC. Nordsjællands U19-træner Morten Karlsen var da også efter kampen en tilfreds herre:

– Kæmpe ros til alle drengene for at vise, at de vil vinde og at de holdt fokus, selv om vi kom så meget foran. Det er nogle ydmyge drenge, der er villige til at knokle for det, er ordene fra den tidligere Superligaprofil til fcn.dk

Se alle målene fra opgøret her:
https://www.youtube.com/watch?v=UW_APbzdn1s

 

Brøndby 3-0 Lyngby
1-0 Svenn Crone (5.), 2-0 Jamil Faizi (19.), 3-0 Daniel Stückler (30.).

Traditionsklubben fra den københavnske vestegen har meldt ambitiøst ud. Man vil igen være blandt landets bedste, når det gælder talentudvikling, og derfor skulle Lyngby lørdag naturligvis overvindes. Med hjælp fra Svenn Crone og Andreas Hansen, der til dagligt spiller på klubbens superligahold, men må benyttes pga. reglen om, at det er tilladt at bruge to U20-spillere, kom hjemmeholdet allerede efter fem minutters spil foran.  Førnævnte Svenn Crone tog et godt, offensivt løb, og blev belønnet med en sukkerbold, hvorefter højrebacken iskoldt udplacerede Oliver Foss i Lyngbymålet. Endnu værre skulle det blive for de kongeblå, da midtbanespiller Jamil Faizi efter 19 minutters spil sparkede en hjørnesparksbold i mål. Tre minutter senere blev Drilon Redzepi nedlagt i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs. Helt lukket blev kampen efter en halv time, da stortalentet Daniel Stückler viste prøver på sin fremragende sparketeknik og krøllede bolden op i det ene målhjørne – 3-0!  I anden halvleg kom de kongeblå gæster frem til sporadiske chancer, hvor blandt andet Emre Mor måtte se sit drilske frispark blive grebet ud af Andreas Hansen. Emre Mor kan dog glæde sig over, at han i ugens løb er blevet udtaget til U18-landsholdet, hvor han får selskab af Brøndbys midterforsvarer Nicklas Halse.

Kanalsport viste kampen på Live TV. Se højdepunkterne fra kampen her: https://www.youtube.com/watch?v=-X1AQ4eh0B8

 

Silkeborg 1-3 Randers
1-0 Rasmus Lyshøj (10.), 1-1 Mikkel M. Pedersen (29.), 1-2 Mikkel M. Pedersen (33.), 1-3 Emil Kjeldsen (57.).

I optakten til U19-ligaen gættede vi på, at Silkeborg ville få det mere end almindelig svært i U19-ligaen, og nu kan vi efter to kampe konkludere, at det også er og bliver tilfældet. For endnu engang blev det til et nederlag for de rødklædte midtjyder, da Randers blev for stor en mundfuld. Det hele startede ellers fint for drengene fra Søhøjlandet – Rasmus Lyshøj sparkede nemlig Silkeborg på 1-0 efter blot ti minutters spil. Generel set var hjemmeholdet i store dele af første halvleg i teten, mens de lyseblå gæster halsede bagefter. Randers spillede sig dog langsomt ind i opgøret, og kronjyderne begyndte at vinde de dueller, de i kampens begyndelse havde tabt. Mikkel M. Pedersen bragte efter 29 minutter balance i regnskabet, og fire minutter senere blev ondt værre for Silkeborg. Frederik Lauenborg sendte en perfekt bold i dybden til selvsamme Pedersen, der iskoldt udnyttede friløberen, og passerede Nicolaj Flø i Silkeborg-buret. Silkeborg bruger i form af Tobias Salquist (midterforsvarer) og Nicolaj Flø (målmand) to U20-spillere, så man skulle ellers tro, at der var den fornødne rutine i det defensive. I anden halvleg var gæsterne langt bedre end i første, og man kontrollerede kampen. Anfører Emil Kjeldsen sparkede på flotteste vis et frispark i mål, ligesom Randers-keeper Søren Bebensee diskede op med en klasseredning på et tidspunkt, hvor Silkeborg kunne have reduceret til 3-2. 3-2 blev det ikke, men i stedet 3-1, og Randers står nu med fire point på to kampe, mens Silkeborg for anden runde i træk må gå tomhændede fra banen.

Trods nederlaget var der noget positivt at tage med fra kampen, mente Silkeborg U19-træner Dennis Pedersen:

-Der er masser at bygge videre på, og nu har vi 14 dage til næste kamp, og her kommer vi stærkt igen, siger Pedersen til klubbens hjemmeside.

 

FC. København 3-4 Esbjerg
1-0 FCK (8.), 1-1 Søren Andreasen (31.). 2-1 FCK (44.). 2-2 Nicklas Holm (83.), 2-3 Søren Andreasen (84.), 2-4 Søren Andreasen (87.), 3-4 FCK (90.).

Sidste gang årgang 96’ og 97’ var samlet var i U17-ligaen, hvor Esbjerg endte med at snuppe guldmedaljerne i en sæson, hvor holdets talentfulde angriber Søren Andreasen blev topscorer i ligaen. I lørdags var Andreasen så på spil igen, da han med et hattrick var hovedårsagen til, at vestjyderne kunne snuppe de tre point. FCK stillede ellers til start med Brandur Olsen, der i ugens løb var blevet udtaget til løvernes førsteholdstrup, men Olsen kom ikke i centrum i dag. Det gjorde Daniel Iversen til gengæld, da han efter otte minutters spil blev passeret af et lob fra en FCK-spiller. 1-0, og de forsvarende mestre i modvind. Selvom man efter 31 minutters spil i form af en straffesparksscoring fra Søren Andreasen fik bragt balance i regnskabet, var hovedstadens drenge ikke færdige med at imponere. Kort før pausen bragte de sig foran, og træner EfB U19-træner Rene Christiansen har stensikkert snakket med store ord i pausen. For Esbjergenserne var forvandlede i anden halvleg. Indskiftede Kasper Nissen og Nicklas Holm gjorde det godt, men reduceringen udeblev. Efter 82 minutter lykkedes det endelig vestjyderne at få scoret. Den indskiftede tvilling Nicklas Holm dirigerede efter et langt indkast bolden i mål, og med to lynhurtige scoringer fra Søren Andreasen, var FCK nu gået fra at være i front, til fem minutter senere at være håbløst bagefter med 4-2! I kampens døende minutter fik hjemmeholdet reduceret til 3-4 – et mål uden betydning.

Trods en sen, vigtig sejr var de forsvarende mestres cheftræner Rene Christiansen ikke glad. Der var for mange personlige fejl, mente Christiansen:

-Det er lang tid siden, at jeg har været sur, når vi har vundet. Vi skal være ærlige og sige, at det vi fik leveret i første halvleg, har sat gang i nogle grumme tanker. Søren Andreasen var lyspunktet i en kamp, der var præget af alt for mange personlige fejl, er de hårde ord fra træneren til efb.dk

 

FC. Midtjylland 6-3 AGF
1-0 Razak Adebayo (3.), 2-0 Mikkel Duelund (20.), 3-0 Rasmus Nissen (25.), 3-1 Oscar Scott Carl (starten af anden halvleg), 3-2 Oscar Scott Carl (starten af anden halvleg) 3-3 Oliver I. Pedersen (62.), 4-3 Andreas Hermansen (70.), 5-3 Mikkel Frankoch (78.), 6-3 Simon Sterring (86.).

Ni mål på heden! Med tenniscifre slog guldfavoritterne fra FC. Midtjylland lørdag AGF i en kamp, der nok ikke lige foreløbigt går i glemmebogen. Tre minutter var der blot spillet, så var sidste sæsons U19-ligatopscorer Razak Adebayo, 95’eren, på pletten. 2-0 blev det også til FC. Midtjylland, da hattrickhelten fra forrige weekend, stortalentet og netop landsholdsudtagede Mikkel Duelund, sparkede kuglen i kassen. En forfærdelig start på sæsonen for AGF – dette var altså østjydernes sæsonpremiere. Ulvene virkede i første halvleg umættelige, og det blev ved forsvarsspiller Rasmus Nissen 3-0. Efter pausen var kampen en helt anden. Første halvleg havde været den totale FCM-dominans, men pludselig ville århusianerne lege med. Kantspilleren, Oliver I. Pedersen og 95’eren med det skønne navn, Oscar Scott Carl, tegnede sig for tre scoringer på 17 minutter, så der med en halv time af kampen pludselig stod 3-3, og alt var åben! Kun syv minutter nåede AGF at være med i kampen, før midtjyde Anders Hermansen scorede efter et langt indkast. Mikkel Frankoch udbyggede til 5-3, inden indskiftede Simon Sterring i slutminutterne lagde låg på og scorede til 6-3. De hvide fra Jyllands hovedstad har ikke mange 96’ere, men i stedet har man valgt at gøre brug af to U20-spillere. Forsvarsgenerel fra i fjor Sebastian Rønnow er også at finde i truppen i denne sæson, ligesom Oscar Scott Carl er det. Ulvene bed fra sig, og har nu scoret ti mål på to kampe – ganske imponerende.

Læs med næste gang, når vi igen sætter fokus på landets bedste ungdomsrække! 

In this article