Talenttid – 28-08-2014 – U17-ligaen – optakt til 3. spillerunde – Interview med keeperkomet

 I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold

 U17-ligaen:

U17-ligaen efter to spillerunder

Ligesom Superligaen har også de danske ungdomsligaer i den forgange uge stået stille – der har været kampfri weekend, og så alligevel ikke. For i lørdags var AC. Horsens i kamp, da de skulle spille klubbens blot anden ligakamp i historien. Modstanderen var Brøndby, og den kamp kan du læse meget mere om i denne udgave af Talenttid, hvor vi ligeledes kommer med en optakt til næste spillerunde, tager et kig på U17-landsholdet og tager os en snak med vogteren af FC. Københavns løvebur, 15-årige Filip Djukic.

AC. Horsens 0-1 Brøndby
 0-1 Armend Aslani (12.).

Hjemmeholdet fra Østjylland skulle forsøge at hente årets første sejr, da man hjemme tog imod Brøndby. Ligesom hjemmeholdet var sjællænderne kommet skidt i gang med sæsonen, da man i første spillerunde havde tabt til Lyngby. Derfor altså to hold, der hver især havde brug for en succesoplevelse. Kampen startede i overraskende højt tempo, hvor begge mandskaber fik budt sig til. Efter 12 minutters spil kommer gæsterne lidt tilfældigt i front, da Armend Aslanis skud lidt heldigt bliver rettet af. Det var da også efter scoringen Brøndbydrengene, der kom frem til de største chancer. Hjemmeholde klædt i gult blev for ivrige, og det var for nemt for Brøndby at spille sig igennem værternes kæder. Som halvlegen nærmede sig, blev jyderne presset mere i bund, og holdets angriber Kristian Skovbjerg lå ganske alene i front, hvorfra det var svært, at skabe noget farligt overfor Gregers Lauritzen og Joel Kabongo. Andreas Buus i gæsternes venstreside var tæt på at gøre det onde ved Horsens, men 2-0-scoringen udebliv og dermed 1-0 ved pausen. Anden halvleg blev en sovepude for gæsterne, der lignede nogle, der ikke var interesseret i at angribe, men blot tilfredse med at være i front. Der var meget spil på banens midte, og selvom nyoprykkerne kom bedre med i kampens sidste 40 minutter, blev det aldrig rigtig farligt foran Viktor Ankers mål. Kampen sluttede 0-1 og dermed kom Brøndby på tavlen, mens AC. Horsens stadig kan se et stort rundt 0 på pointtavlen.

Målene fra kampen kan du se her: https://www.youtube.com/watch?v=emXk2Pjxd04

Gæsternes træner Søren Weber Juul var glad for sejren, som han mente kom i land via en god første halvleg:

– Vi spillede en rigtig fin 1. halvleg, hvor vi sad totalt på kampen, men vi var desværre ikke skarpe nok foran kassen til at sikre en større pauseføring, lyder det fra Brøndbys U17-træner til klubbens hjemmeside.

Mens sejrsherrens træner var mest tilfreds med første halvleg, var det derimod en god anden halvleg, der glædede Kim Øyan – træner for AC. Horsens U17:

Pausen bruger vi på at få samlet tankerne, få lidt ro på situationen og få lagt en plan for, hvad vi skal gøre teknisk, taktisk, fysisk og ikke mindst mentalt for 2. halvleg. At vi følger denne plan og viser det teamwork der skal til, gør at vi er bedst i 2. halvleg, siger Kim Øyan til achorsens.dk

Brøndbys næste kamp er på søndag, hvor man skal en tur til Esbjerg for at møde det nuværende tophold. Horsens skal forsøge at hente sæsonens første sejr, når østjyderne skal en tur over Storebælt for at møde et andet tophold, Lyngby.

Optakt til 3. spillerunde

Kampen mellem AC. Horsens og Brøndby var den eneste, der blev spillet i denne weekend. Lad os derfor i stedet rette fokus mod den kommende spillerundes kampe. Kampene i 3. spillerunde af U17-ligaen er som følger:

 Vejle – FC. Midtjylland
Lyngby – AC. Horsens
Randers – HB. Køge
AaB – FC. København
Silkeborg – OB
Esbjerg – Brøndby


Vejle – FC. Midtjylland

Det er noget af det tætteste begge klubber kommer på et lokalopgør i U17-ligaen, når Vejle hjemme tager imod FC. Midtjyllands sultne ulve. De forsvarende mestre har i forhold til mesterskabssæsonen i fjor et helt nyt hold, og man skal næppe forvente det helt store fra Svend Gravesens tropper endnu. I sidste weekend kom man dog på pointtavlen, da man hjemme slog AGF med 3-2. Hjemmeholdet fra Vejle har ligeledes tre point på to kampe. Tre point man tilkæmpede sig i første runde, da man hjemme slog Silkeborg med 4-2. I sæsonens anden kamp tabte de rødklædte dog på udebane til noget upåagtede HB. Køge, så det er ikke med selvtillid i bagagen, at anfører Agon Mucoli og de øvrige VB-talenter går ind til kampen.

D’ BOLD tipper: 2-1
Hold øje med: Daniel Kvistgaard (Vejle) og Mikael Anderson (FC. Midtjylland).

Esbjerg – Brøndby

Efter to sejre i to kampe skal Esbjerg forsøge at levere alle gode gange tre, når Brøndby gæster Atletikstadion i havnebyen. Efter en skuffende sæson i fjor ligner det nu, at holdet anført at U17-landsholdsanfører Mark Brink går lysere tider i møde. Klubben har i ugens løb udover Mark Brink også haft Jeppe Schultz og Anders Dreyer med på U17-landsholdets tur til Georgien, hvor sidstnævnte forleden scorede det enlige mål i 1-0-sejren over netop Georgien. Om der i weekenden vil være trætte ben til holdets landsholdsspillere, skal være uvis. Brøndby har også været repræsenteret på landsholdsturen. Gregers Lauritzen, de blågules centrale forsvarsspiller, deltog i turen. Lauritzen danner på Brøndbys U17-hold forsvarsduo med Joel Kabongo, og de to gjorde det i seneste kamp mod Horsens fremragende, og det bliver svært for vestjydernes forreste at komme til chancer, hvis Kabongo og Lauritzen igen søndag leverer forsvarsspil på højt niveau.

D’ BOLD tipper: 2-3
Hold øje med: Magnus Häuser (Brøndby) og Mark Brink (Esbjerg).

 

Silkeborg – OB

Det er top mod bund, når Silkeborg lørdag tørner sammen med OB. Efter Silkeborgensernes fantastiske forårssæson, regnede vi her på D’ BOLD de rødklædte for en af denne sæsons potentielle outsidere til en topplacering i U17-ligaen. Sæsonen er stadig ganske ung, jovist, men Silkeborg er kommet skidt fra land med to nederlag i sæsonens første to kampe. Holdet besidder ellers flere U17-landsholdsspillere, blandt andet målmand Oscar Hedvall, der uomtvisteligt går en stor fremtid i møde. Det samme gør holdkammeraten, forsvarsspiller Andreas Friis Sørensen, der ligesom Hedvall i disse dage er i Georgien for at forsvare de røv/hvide farver. U17-landstræner Jan Michaelsen har, overraskende for nogen, ikke udtaget en eneste OB’er til sit hold, og det på trods af, at talenterne fra Odense fører U17-ligaen. Især Oliver Lønfeldt har været ustyrlig i de to første kampe, hvor det er blevet til imponerende fem mål for bomberen. Kan han fortsætte sin stime, eller træder Silkeborgs landsholdsspillerne i karakter?

D’ BOLD tipper: 3-2
Hold øje med: Nicklas Røjkjær og Simon Basler

 

AaB – FC. København

Som optakt til FC. Københavns kamp mod AaB har vi taget en snak med holdets målmand, Filip Djukic. De unge løver fra hovedstaden har ikke haft den bedste start på sæsonen, hvor man først tabte til rivalerne fra Lyngby, og dernæst måtte man efter en intens kamp mod Esbjerg sande, at det endnu engang ikke blev til point. Unge Djukic mener ikke, at holdet har haft marginalerne med sig:

Vi har faktisk været meget uheldige. VI har domineret i begge kampe, og har haft det meste af spillet, men personlige fejl har kostet. Mod Esbjerg smider vi det hele væk til sidst, hvor de løber ned og får et straffespark, som de så scorer på, lyder det fra det unge keepertalent.

Trods det store runde 0 ud fra antal point, synes løvernes sidste skanse alligevel, at der er grund til optimisme. Holdet råder nemlig over en lang række gode spillere. Spillere, vi i fremtiden måske kommer til at se mere til:

-Jeg synes vi har flere gode spillere, hvor især Jonas Wind skiller sig ud. Når han får bolden, så laver han alle mulige vendinger og skiller sig godt af med bolden, men også Morten Freysse, vores venstrebenede midterforsvarer har en god statur og fysik, og så har han som den eneste på vores hold været oppe at snuse til Superligaholdet, er ordene fra den 15-årige, der også fremhæver holdkammerat Martin Frandsen.

Med de foregående tætte kampe samt mange gode spillere i truppen in mente, burde det være et spørgsmål om tid, før FC. København får skuden vendt. ”Vi skal bare fortsætte med at spille vores spil”, siger Djukic, der ikke mener, at man bør lave noget om:

– Vi har ikke tænkt os at ændre på så meget, for vi har spillet meget godt. AaB er selvfølgelig et stærkt mandskab, men vi gør det samme til hver kamp, og så skal vi være kyniske i begge felter, siger vogteren af løveburet.

På falderebet af snakken med målmandskometen får vi ham også spurgt om, hvad ambitionerne for denne sæson er:

– Vi har selvfølgelig ambitioner – Vi er FC. København – vores ambitioner er selvfølgelig altid at havne oppe i toppen, og indtil videre har det været mere uheld end dårligt spil. VI håber på mere held fremover, og med en sejr på søndag, kan det godt være, at vi kommer ind i en god stime.

Om det bliver til en sejr for FCK og Filip Djukic, må tiden vise. Kampen spilles søndag klokken 13.00 i Aalborg.

D’ BOLD tipper: 2-2
Hold øje med: Martin Frandsen (FC. København) og Marco Ramkilde (AaB).

 

Lyngby – AC. Horsens

De kongeblå fra københavnerforstaden har haft en glimrende start på sæsonen, og står efter to kampe med maksimum point. Man har tilmed endnu ikke inkasseret en eneste scoring imod sig. Det kan man ikke sige om lørdagens modstander fra AC. Horsens. Den nye dreng i klassen er som ventet kommet halvskidt i gang, og selvom ‘Gule’ altid er garant for en god fight og går ind til kampene med stor viljestyrke, så mangler holdet liganiveau. Det er en bundsolid defensiv, der skal skabe point på kontoen for østjyderne, der altså stadig har første point i U17-ligaen til gode.

D’ BOLD tipper: 0-0
Hold øje med: Kristian Skovbjerg (Horsens) og Mark Bruun (Lyngby).

 

Randers – HB. Køge

Det skal være hestenes sæson! Kronjyderne fra Randers har et af rækkens klart mest spændende hold, og dét især offensivt! Her råder man nemlig over Marcus Mølvadgaard, netop udtaget til U16-landsholdet, og sidste sæsons bomber i U17-ligaen, U17-landsholdsspilleren Emil Riis. Hvad de to sammen kan udrette, hvis de undgår skader og fortsætter deres udvikling, kan gå hen og blive guld værd for de lyseblå. Lørdag møder de hjemme HB. Køge. Svanerne fra Køge der i forgange weekend for første gang i næsten to år (!!!) vandt en hjemmekamp i U17-ligaen. Det er gået op for samtlige ligahold, at HB. Køge ikke som vi så dem i sidste sæson, kommer til at være et håbløst bundhold. Til det har holdet simpelthen for meget kvalitet i denne sæson, hvor man besidder målmandstalentet Andreas Piilgaard, U16-landsholdsspilleren Christian Enemark og mange andre dygtige spillere. Kan HB. Køge ride videre på bølgen, eller viser Randers den kvalitet som vi ved, holdet besidder?

D’ BOLD tipper: 3-0
Hold øje med: Gustav Kjeldsen (Randers) og Philip Döpping (HB. Køge).

 

Husk at læs med på tirsdag, når vi for første gang kårer et rundens hold!

 

In this article