Ugens talent: Patrick Banggaard (FCM)

Som noget helt nyt i denne sæson, tager D’ BOLD hul på “ugens talent”. D’ BOLD vælger et talent fra den senest overståede Superliga-runde, som har gjort sig mest bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

I første udgave af Ugens Talent har vi valgt Patrick Banggaard. Den 20-årige forsvarsspiller er på rekordtid blevet fast mand hos bronzevinderne fra FC Midtjylland, og i weekenden viste han sit værd for klubben, da han blev matchvinder for ulvene i en 3-1-sejr i Haderslev mod SønderjyskE. Den perfekte revanche fra sidste sæsons bitre sæsonafslutning der kostede dem sølvet. Tirsdag belønnede FC Midtjylland så den hårdtarbejdende forsvarsspiller med en ny kontrakt.

Patrick Banggaard startede sit fodboldeventyr i den lille klub Otterup. Herefter gik turen til Fjordager IF/09, inden sidste stop blev den jyske storklub, Vejle. I Vejle spillede han i flere år – status var dog, at han var ungdomsspiller og opnåede blot fire førsteholdskampe. Dog var han en vigtig skanse på det danske u19-landshold, hvor han var fast mand i tiden i Vejle.

Den flotte status på ungdomslandsholdet ændrede sig ikke, da han i vinterpausen 2012/13 skiftede Vejle ud med talentfabrikken, FC Midtjylland. Her gik der ikke længe før at den unge ulv skulle i aktion for første gang, dog skulle han overvinde en svær kamp mod kyssesyge netop efter skiftet. Dette gjorde det svært for Banggaard, at overbevise FCM-trænerne om det store talent. Kyssesygen blev dog kæmpet bort, og på rekordtid formåede han alligevel at få overbevist trænerne om sit talent. Med fem runder tilbage af Superligaen, i en vigtig kamp, hvor midtjyderne mødte AaB, fik 19-årige Banggaard debut, med nummer 26 på ryggen. Blot to minutter fik den unge forsvarer, og FC Midtjylland tabte godt nok 2-3, men Banggaard bed sig fast og spillede resten af kampene i den sæson. Han fik fuld tid mod både Randers og Silkeborg. Midtjylland tabte kun points i kampen mod Silkeborg, hvor Banggaards tropper spillede 1-1.

Banggaards overbevisende præstationer i slutningen af 12/13-sæsonen gjorde ham til fast mand i hele sidste sæson. Blot to kampe missede den, på det tidspunkt, 19-årige dansker, som fik fuld spilletid i alle resterende kampe.

Samme mønster har tegnet sig i denne sæson, hvor det, i weekenden, blev til en kasse mod SønderjyskE.

Indtil videre er det blevet til 40 kampe for ulvene fra Heden, med målet mod SønderjyskE som det eneste til dato. Ti gule kort har den næsten tometer-høje centerforsvarer erhvervet sig, trods han ofte roses for sin store ro i forsvaret ved siden af blandt andet Kristian Bach Bak og Erik Sviatchenko.

Patrick Banggaard har desuden i alt 37 ungdomslandskampe på CV’et, hvoraf to af dem er for det danske u21-landshold. Den 8. maj gjorde han debut på det danske u21-landshold med en 0-2-nederlag til Schweiz i Esbjerg.

Banggaards kontrakt forlængede den 12. august 2014 med FC Midtjylland, hvilket binder ham i klubben til sommeren 2018.

In this article