Ung målmand på prøve i England

17 år gamle Andreas Raahauge, som til dagligt vogter målet for AC Horsens u19 hold, har for nyligt været til prøvetræning i engelske Nottingham.

Andreas Raahauge er til dagligt målmand for AC Horsens i u19 ligaen. Men det er ikke kun Horsens, som kender til den talentfulde målmand. Han har nemlig før været til prøvetræning i Bolton, Leicester og Nottingham i England. Sidstnævnte by var stedet for hans seneste prøvetræning. Noget som unge Raahauge synes var rigtig fedt.

– Det var superfedt. Jeg var først i Spanien med deres u18 hold på trænings lejr i en uge, hvor vi spillede en kamp mod villareal, som vi vandt 1-0. Derefter tog vi tilbage til England hvor jeg var i fem dage, udtaler Andreas Raahauge til dbold.dk og fortæller videre om opholdet:

– Vi kom til England om lørdagen. Om mandagen trænede jeg med førsteholdet, som var på et sindssygt højt niveau. Tirsdag trænede jeg med u18, og det samme gjorde jeg onsdag.

Ud over det høje træningsniveau, var den unge målmand også overrasket over hvor dygtige spillerne var.

– Målmandstræningen med førsteholdet var fyldt med power, og markspillerne er utrolig gode til at afslutte og spille på græsset, siger Raahauge til D’ BOLD.

Han kunne også sagtens mærke, at niveauet i England var en del højere, end det er i AC Horsens, hvor han spiller normalt.

– Niveauet er højere både på ungdomsholdet og på førsteholdet i Nottingham, forklarer Raahauge.

Raahauge var i januar til prøvetræning i engelske Leicester, hvor en anden dansk målmand, Kasper Schmeichel, har sin dagligdag. Og selvom opholdet i Nottingham var godt, kan han også godt huske hvor fedt det var, at være i Leicester.

– Jeg vil sige, at Leicester er den bedste klub, jeg har været til prøvetræning hos. Både i forhold til spillernes niveau og faciliteterne i klubben, siger målmanden.

Formålet med opholdet var klart for Nottingham, at se spilleren an. Og selvom de var klar til at tilbyde en kontrakt, blev det alligevel ikke til noget i denne omgang. Så nu holder han sit fokus på sin nuværende klub, AC Horsens.

– Nottingham var klar til at give mig en kontrakt, og de snakkede om at tilbyde mig en senior kontrakt. Men pga. nogle problemer blev det ikke til noget alligevel. Så nu koncentrerer jeg mig bare om at være i AC Horsens, og gør mit bedste der, afslutter Raahauge.

Andreas Raahauge er tidligere blevet udtaget til det danske u17-landshold op til Open Nordic turneringen, som vi på D’ BOLD også har dækket.

In this article