Frederik Sørensen: Derfor valgte jeg Verona

Foto: Hellas Verona
Foto: Hellas Verona

Efter en hektisk sommer, blev Frederik Sørensen endelig udlånt til Hellas Verona til sidst i det netop overståede transfervindue, og nu kæmper han for spilletid i den italienske klub.

Efter to sæsoner i Bologna på et delejerskab med Juventus, købte Juventus Bolognas halvdel af Frederik Sørensen i sommerens transfervindue. Men eftersom det ikke så ud til, at danskeren ville få spilletid i den italienske storklub, endte det med, at Frederik Sørensen blev udlejet til Hellas Verona blot tre døgn før transfervinduet lukkede.

– Det var dem der i sidste ende ville have mig mest, og det var også dem der kunne blive enige med Juventus. At de ville mig så meget, betyder meget for mig, siger Sørensen til bold.dk og fortæller også, om hans første par dage i Verona.

– Jeg nåede at træne med et par gange, og var på bænken i søndags (mod Atalanta, red.), og så var det bare afsted med U21-landsholdet. Så jeg har ikke nået at snakke så meget med træneren og spillerne endnu, men det kan jeg forhåbentlig rette op på, når jeg kommer hjem. Det bliver godt at komme ind i en mere rolig hverdag.

– Jeg har brug for ro på bagsmækken, efter et par lidt specielle måneder. Jeg skal fokusere på min træning, og så forhåbentlig kæmpe mig til en masse spilletid.

Selvom Frederik Sørensen er kommet til Hellas Verona for spilletid, er det ikke obligatorisk, at han starter inde i hver kamp. I sommerens tranfervindue hentede klubben nemlig også den tidligere Barcelona- og Monacoforsvarer Rafael Márquez i Club León, og han startede inde sammen med Vangelis Moras i det centrale forsvar mod Atalanta. Sørensen mener dog, at han har en fordel over de to ældre kolleger.

– Man bliver aldrig lovet fast spilletid, og der er mange rutinerede spillere i defensiven, men jeg håber at man over tid kan se, at jeg har mere energi og flere kræfter som sæsonen skrider frem.

Den dengang 18-årige Frederik Sørensen blev i 2010 lånt ud fra Lyngby BK til Juventus, og uden at have spillet én eneste kamp for Lyngby, var han at finde på banen hele 17 gange for Juventus over den et-årige lejeperiode. Derefter købte de italienske giganter Sørensen, men efter et år uden spilletid, har han altså siden spillet for Bologna.

 

In this article