Ibenfeldt: Anden mentalitet i England

Den danske forsvarsspiller Madt Ibenfeldt er glad for livet i England og hos Southend, hvor han allerede har forstået, at fodboldspillere har en særlig høj status.

I starten af august skiftede stopperen Mads Ibenfeldt til Southend fra den fjerdebedste engelske række ved navn League Two. Selvom han efterhånden har været i klubben i en halvanden måned, gør den nye tilværelse i England stadig stort indtryk på danskeren, hvor han får en del mere opmærksomhed end i Danmark.

– Fodbold er en helt anden planet herovre. Det at være fodboldspiller bliver meget ophøjet. Hjemme i Danmark er det som et andet civiljob, men herovre er fodboldspillerne over, fortæller Ibenfeldt til bold.dk og forklarer:

– Da jeg er i banken, spørger en bankdame, hvad jeg laver. Jeg siger, jeg er fodboldspiller, og så råber hun til de andre: ’har I hørt det?’, og så kommer de over. Det siger lidt om mentaliteten herovre. På den måde er det en helt anden kultur end det danske.

Også i selve klubben har danskeren oplevet en helt anden mentalitet end den danske.

– Det har været utroligt lærerigt og spændende. På mange parametre differentierer det sig fra fodbolden i Danmark. I forhold til deres professionalisme og den måde, de tager hånd om spillerne. Når man kommer ind og der står fire-fem fysioterapeuter og tre fysiske trænere klar til at tage hånd om én, vidner det lidt om mentaliteten, siger danskeren til bold.dk

En ting danskeren er kendt for, er hans meget korte shorts. Lige netop dem har danskeren ikke glemt at putte i kufferten.

– Derhjemme hørte jeg mere til det. Der er da et par, der har nævnt det, men selvfølgelig tager jeg det med over vandet, når jeg skal herover, slutter Ibenfeldt.

Mads Ibenfeldt har senest spillet et år i AB, men var før det tre år i Brønshøj.

In this article