Optakt: Danmark U21 – Rusland U21

Når det danske og russiske U21-landshold på onsdag tørner sammen, er der intet mindre end en adgangsbillet til U21-EM på spil. Læs dbold.dk og dynamobold.dk’s optakt her.

Skrevet i samarbejde med Toke Møller Theilade og dynamobold.dk

Kampfakta

Spillested: Aalborg Stadion
Tidspunkt: Onsdag den 3. september 2014, kl. 18.00
TV: DR3

Gruppestilling

Hvad spilles der om?

Når Danmark og Ruslands U/21 landshold løber på banen i Aalborg er det en direkte duel om gruppens førsteplads, og en plads i de afgørende play-off kampe, hvor der skal kæmpes om syv pladser ved næste sommers EM-slutrunde i Tjekkiet, hvor værterne naturligvis allerede er kvalificeret. I kvalifikationsturneringen er der ti grupper, hvoraf alle gruppevinderne sammen med de fire bedste toere skal i play-off. Med to kampe tilbage af gruppespillet kan Danmark med en sejr definitivt sikre sig førstepladsen, mens Rusland må vente indtil sidste spillerunde før de matematisk kan sikre sig førstepladsen, hvis de vinder. Rusland møder dog Andorra i den sidste kamp, så med en sejr i Aalborg bør det ikke gå galt. Som nævnt går de fire bedste toere dog også videre til play-off runden, og da Rusland i øjeblikket er den bedste toer, så er begge hold næsten sikre på en play-off plads allerede.

Den første kamp

Da de to hold mødtes på Rodina Stadion i Khimki sidste år trak Danmark det længste strå. Begge hold startede meget forsigtigt, og første halvleg endte derfor uden både mål og store chancer. Dette blev hurtigt ændret i anden halvleg, da Danmark formåede at score to gange i starten af anden halvleg, og dermed lukkede kampen. Det første mål blev scoret af AGFs Jens Jønsson, der headede et langt indkast ind bag Ruslands målmand Ilya Trunin, mens Yussuf Poulsen lukkede kampen fire minutter efter, da han scorede efter et flot oplæg fra Nicolai Brock-Madsen.

Efter 2-0 målet var Rusland et par gange tæt på, men hverken Aleksei Miranchuk eller Vladimir Obukhov formåede at overliste Jakob Busk Poulsen i Danmarks mål. Det russiske pres varede dog ikke længe, og Danmark fik relativt hurtigt kampen under kontrol igen, og de kunne dermed køre en flot 2-0 sejr hjem.

Holdnyt: Danmark U21

Trup

Målmænd: David Jensen (FC Nordsjælland), Jacob Busk (AC Horsens). Forsvarsspillere: Alexander Scholz (Lokeren), Andreas Christensen (Chelsea), Frederik Sørensen (Juventus), Jannik Vestergaard (Hoffenheim), Jores Okore (Aston Villa), Frederik Holst (Brøndby), Riza Durmisi (Brøndby). Midtbanespillere: Jeppe Andersen (Esbjerg), Lasse Vigen (Fulham), Lucas Andersen (Ajax), Nicolaj Thomsen (AaB), Danny Amankwaa (FC København). Angribere: Kenneth Zohore (IFK Göteborg), Jeppe Illum (Silkeborg IF), Uffe Bech (FC Nordsjælland), Jens Jønsson (AGF).

Det danske U21-hold har haft en flot kvalifikation, efter at være kommet i en overkommelig gruppe. Som eneste hold er de danske talenter ubesejrede, og med både 6-0 og 8-0-sejre i bagagen, hedder målscoren 26-6.

Danskernes optakt har været generet af usikkerhed omkring hvilket spillermateriale, træner Jess Thorup har til rådighed. Dels på grund af skader, men også fordi kampen kolliderer med A-landsholdskampe. På grund af angriberproblemer på A-landsholdet, har Morten Olsen følt sig tvunget til at hive Andreas Cornelius ud af U21-truppen, og dette har åbnet for udtagelse af AGF’s Jens Jønsson. Det kan også blive til mere end blot en udtagelse for Jønsson, da det normale angrebs-es, Yussuf Poulsen, er meldt ude af opgøret med en mindre skade. Han skulle dog være klar til kampen mod Bulgarien.

Thorup fik fredag fuldendt sin 18-mandstrup, da han efterudtog Silkeborgs Jeppe Illum og Aston Villas Jores Okore, som efter sin korsbåndsskade fra sidste år stadig ikke har fået comeback i det engelske. Jess Thorup har dog forsikret om, at han er fit for fight.

Hold øje med:
Uffe Bech. Den 21-årige kantspiller er i forrygende form for F. C . Nordsjælland, hvor han med 4 mål i de første 6 runder er delt topscorer i Superligaen. Var i transfervinduets sidste dage rygtet til Mainz, men blev i det nordsjællandske.

Bud på startopstilling (4-3-3):

David Jensen
Frederik Sørensen – Jores Okore – Jannik Vestergaard – Riza Durmisi
Lasse Vigen – Jeppe Andersen
Lucas Andersen
Uffe Bech – Kenneth Zohore – Nicolaj Thomsen

 

Holdnyt: Rusland U21

Trup

Målmænd: Artym Leonov (FC Ufa), Miroslav Lobantsev (Lokomotiv Moskva), Anton Mitryushkin (Spartak Moskva). Forsvarsspillere: Sergei Bryzgalov (Spartak Moskva), Jamaldin Khodjaniyazov (Zenit Skt. Petersborg), Ilya Zuev (Zenit Skt. Petersborg), Elmir Nabiullin (Rubin Kazan), Aleksei Nikitin (Amkar Perm), Andrei Semyonov (FC Sakhalin Yuzhno Sakhalinsk), Pyotr Ten (Anzhi Makhachkala). Midtbanespillere: Dmitry Yefremov (CSKA Moskva), Alexei Miranchuk (Lokomotiv Moskva), Igor Lambarschi (FC Ural), Georgi Nurov (FC Ural), Vyacheslav Podberyozkin (FC Ural), Pavel Mogilevets (Zenit Skt. Petersborg), Magomed Ozdoev (Rubin Kazan), Serder Serderov (Anzhi Makhackala), Nika Chkhapeliya (Rostov). Angribere: Konstantin Bazelyuk (CSKA Moskva), Denis Davydov (Spartak Moskva), Ruslan Bolov (FC Volgar Astrakhan)

Siden nederlaget til Danmark har Rusland hentet tre sejre, og Danmark er dermed det eneste hold i gruppen, der har slået Nikolai Pisarevs hold. Pisarev, der var med på det sovjetiske hold, der vandt U/21 EM i 1990, har høje ambitioner for sit unge hold. I et interview med uefa.com fortalte han, at målet var at kvalificere sig til EM til sommer og derefter at vinde turneringen.

Desværre for Pisarev og Rusland har de russiske talenter svært ved at bryde igennem i den russiske liga, og det er et fåtal af spillerne i truppen, der rent faktisk får regelmæssig spilletid for deres klubhold. Blandt undtagelserne kan Elmir Nabiullin, Magomed Ozdoev og Pavel Mogilevets, der alle har spillet fast for Rubin Kazan i denne sæson. Pavel Mogilevets er dog blevet kaldt hjem til Zenit efter hans lejekontrakt med Rubin udløb, og vejen til spilletid er derfor blevet noget længere for ham. Det er en skam da Mogilevets er en yderst talentfuld midtbanespiller. Faktisk er han så talentfuld, at Fabio Capello udtog ham til sommerens VM-slutrunde, da Ruslands anfører Roman Shirokov blev skadet på trods af, at Mogilevets på det tidspunkt kun havde spillet fast i den russiske Premier League i et halvt år.

Offensivt er den mest spændende spiller CSKA angriberen Konstantin Bazelyuk, der for alvor brød igennem i sidste sæson, hvor han blev kåret til årets unge spiller i Rusland. Bazelyuk er da også Ruslands topscorer i kvalifikationen, hvor han indtil videre har lavet fem mål i syv kampe. Selvom Bazelyuk endnu ikke er begyndt at bombe mål ind i den russiske liga, så er hans kvaliteter tydelige. Han har især på ungdomslandsholdet vist sig som en dygtig boksspiller, der er god til at dukke op de rigtige steder i boksen og score de nemme mål.

Hold øje med:

Pavel Mogilevets. Den defensive midtbanespiller har siden han sidste vinter blev udlejet fra Zenit til Rubin Kazan etableret sig som en af Ruslands dygtigste defensive midtbanespillere. Mogilevets er både en dygtig boldvinder, men hans fine teknik og gode spark gør ham også til en god styrmand på midtbanen.

 

Bud på startopstilling (4-1-4-1):

Lobantsev

Nikitin – Ten – Semyonov – Zuev

Mogilevets

Lambarski – Miranchuk – Ozdoev – Serderov

Bazelyuk

 

Bud på resultat

Danmarks helt store fordel i forhold til Rusland er, at de danske spillere, stort set, alle sammen har førsteholdserfaring, nogle endda fra Europas største ligaer. Det er et stort problem i russisk fodbold at de unge spillere har for lang vej fra ungdomsholdene til førsteholdet. Problemet skyldes blandt andet, at de russiske hold bruger rigtig mange penge på udenlandske stjerner men også, at de russiske spillere får høje lønninger og derfor ofte mister noget af motivationen. Den store forskel på erfaringen gør i mine øjne Danmark til storfavoritter, da de er vant til at spille i et langt højere tempo end de russiske. Samtidig har Rusland flere nye spillere med, hvilket kan skabe lidt problemer.

Danmark 2 –  0 Rusland

In this article