Southend-dansker: League Two er bedre end 1. Division

Southends nye dansker Mads Ibenfeldt er ikke i tvivl om, hvordan han vil placere League Two styrkemæssigt i forhold til 1. Division.

Selv blandt fodboldtosser giver hans navn kun genlyd hos de færreste. Mads Ibenfeldt er navnet på midterforsvareren, som nu i halvanden måned har været en del af League Two-klubben Southends trup.

Allerede nu har han tegnet sig et billede af niveauet. Han beskylder således den danske 1. Division for at være fysisk underlegen sammenlignet med den fjerdebedste engelske række.

– Jeg synes, niveauet er overraskende højt. I Danmark vil man gerne spille for enhver pris, men herovre er det mere kynisk. De er nogle gode fodboldspillere, men de gør de rigtige ting på de rigtige steder af banen. Det er meget mere fysisk end derhjemme, og så er de lige så gode, hvis ikke bedre, teknisk, fortæller han til bold.dk.

På trods af sine knap så beskedne 196 centimeter, kan han ikke tage hver hovedstødsduel for givet på forhånd.

– Derhjemme skulle jeg ikke hoppe alt, hvad jeg kunne for at vinde en hovedstødsduel, men det skal man herovre. Det er benhårdt. Så det passer mig rigtig godt med spillet herovre.

Den tidligere Brønshøj-spiller har stadig sin ligadebut til gode, men er trods alt blandt de mulige indskiftere i aftenens udekamp mod Cheltenham.

 

 

In this article