Talenttid 03-09-2014 – U17-ligaen – Storsejre, dramatik og massevis af mål

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold

U17-ligaen:

U17-ligaen (kilde:dbu.dk)
U17-ligaen (kilde:dbu.dk)

Efter to uger uden kampe, kriblede det i benene på de unge talenter i U17-ligaen for igen at komme i gang med at spille fodbold. Trods massiv regnvejr landet over, blev alle seks kampe i denne tredje spillerunde afviklet. En spillerunde der bød på storsejre, overraskelser og masser af dramatik!

FC. Nordsjælland og AGF har ikke været i kamp.

Til denne spillerunde af U17-ligaen vi lavede vi en optakt, hvor vi blandt andet gættede på udfaldene af de mange kampe. Se her, hvor mange rigtige D’ BOLD’s skribent tippede.

Vi er stolte af, at have indgået et samarbejde med Tonsser.com. Tonsser er hjemsted for al statistik og data, og hjælper os med at skaffe de  informationer, vi har brug for, når vi skriver artikler. Klik på den blå skrift ved hold eller spiller, og du vil blive dirigeret direkte til Tonsser.com.

AaB 0-0 FC. København

Lørdagens hjemmehold fra AaB har i den kampfri uge sendt to spillere afsted til U17-landsholdets træningssamling. Marco Ramkilde og Alexander Tved er efterhånden gengangere i DBU-regi, og er da også nordjydernes største profiler. Desværre var det søndag ikke nok til at besejre FC. København. Hverken offensivspiller Mads Stefansen eller de øvrige nordjyder havde nemlig held med at passere talentfulde Filip Djukic i målet, og da københavnerne heller ikke var skarpe i modsatte ende, sluttede opgøret målløst. Efter en jævnbyrdig start på kampen overtog de bolsjestribede ligeså langsomt initiativet, og i anden halvleg havde man flere chancer for at snuppe sejren, men misbrugte altså. Lars Knudsens mandskab måtte derfor skuffende affinde sig med det ene point. Et point, der for FC. Københavns vedkommende var det første i sæsonen. Talenterne fra hovedstaden skal i næste runde møde hjemme møde AGF, og her er sejr et krav. AaB skal forsøge at forsvare holdets topplacering, når man hjemme tager imod upåagtede AC. Horsens.

 

Esbjerg 2-1 Brøndby
1-0 Mark Brink (42.), 1-1 Karl Appeit (64.), 2-1 Anders Dreyer (72.).

Med to sejre i de første to kampe, var der inden kampen mod Brøndby flashback tilbage til klubbens mesterskabssæson i 2012/2013. Man skulle dog søndag hurtigt komme på andre tanker. For Brøndby startede første halvleg klart bedst – var bedre på bolden – og det tekniske niveau syntes højere end esbjergensernes. Især hjemmeholdets bagerste virkede usikre på bolden, og formåede gang på gang at træffe de forkerte beslutninger. Lars Vind, EfB U17-træner, må have været en bekymret mand, da han i pausen skulle instruere sine spillere. Heldigvis for hjemmeholdet, er man i besiddelse af en række landsholdsspillere, og Mark Brink, U17-landsholdets anfører, trådte i anden halvleg virkelig i karakter. Samme gjorde Anders Dreyer, da han smart rundede et par gule modspillere ved baglinjen, hvorefter han lagde bolden tilbage til en fremadstormende Brink, der relativt uhindret sparkede vestjyderne foran. Brøndby fortsatte med at spille og dominere, mens hjemmeholdet satsede på omstillinger. Omstillingerne var flere gange ved at blive farlige, men U16-landsholdsspilleren Lasse Sørensen manglede det sidste held i sine aktioner. Det gjorde Sørensens landsholdskammerat, Karl Appeit ikke, da han med et kvarter igen bragte balance i regnskabet. Værternes målmand Andreas ”Dresse” Pedersen stod ellers en fin kamp, og holdt i perioder ene og alene de blåstribede inde i opgøret. Med otte minutter tilbage af den hæsblæsende kamp, var Anders Dreyer igen på spil. Den vævre, teknisk stærke spiller fik snøret et par modspillere, for derefter at sparke bolden ind bag Jacob Prytz Larsen i Brøndby-buret. Dreyer blev i kampens overtid til taktfaste klapsavler udskiftet, og alle på Esbjerg Atletikstadion var klar over, at uden Dreyer på banen, var sejren aldrig kommet i hus. I slutminutterne var frustrationen tydelig hos gæsterne. Magnus Häuser fik gult kort for at sparke bolden væk, ligesom målmand Jakob Prytz Larsen også var helt oppe i det røde felt. Efter seks minutters overtid fløjtede dommeren kampen af, og Lars Vind og de øvrige EfB-delegerede kunne omfavne hinanden og konstatere, at sæsonens tredje sejr var en realitet.

 

Silkeborg 6-0 OB
1-0 Nicklas Røjkjær (1.), 2-0 Nicklas Røjkjær (14.), 3-0 Nicklas Røjkjær (19.), 4-0 Thomas Santos (37.), 5-0 Thomas Santos (41.), 6-0 Jeppe Okkels (65.).

I forårssæsonen var Silkeborgs U17-hold på alles læber som holdet, der spillede attraktiv, god fodbold, noget man i sæsonens første to kampe ikke har set meget til: de rødklædte talenter har tabt begge opgør. I den anden ende af tabellen finder man dagens modstander fra OB, der med to komfortable sejre i deres to første kampe, er kommet fremragende fra land. Især fynboernes Oliver Lønfeldt har med fem mål gjort sig positivt bemærket. Positivt bemærket gjorde hverken OB eller Lønfeldt sig i dag, hvor værterne styrede kampen fra start til slut. Hjemmeholdets største profil, U17-landsholdsspiller Nicklas Røjkjær, ramte en af sine gode dage. Med tre scoringer på 25 minutter cementerede han sin status som et kæmpe talent. Røjkjærs første scoring faldt efter blot 30 sekunders spil, og gæsterne kom sig aldrig over jydernes chokstart. Silkeborg var i dagens anledning – i modsætning til starten af sæsonen – særdeles aggressive, og jagtede enhver bold, ligesom man ikke tillod OB ro til at bygge spillet op. 4-0 blev det også ved Thomas Santos kort inden pausen, så det var noget af en opgave for øboernes træner Anders Skjoldemose, at samle sine spillere i pausen. Hvis man som OB’er havde håb om en bedre anden halvleg end første, skulle man hurtigt tro om igen. Blot et minut efter pausen var den nemlig gal igen. Thomas Santos, Røjkjærs angrebsmakker, var endnu engang på pletten og gjorde det til 5-0. Herefter rykkede de blåstribede odenseanere lidt tættere sammen i kæderne, for ikke at blive ydmyget yderligere. Det blev man dog, for 6-0 blev det også til. Den talentfulde 99’er Jeppe Okkels tegnede sig for scoringen, der da også blev kampens sidste. Helt vanvittigt at et bundhold kan slå et tophold med 6-0, men lige præcis uforudsigeligheden er, hvad der kendetegner U17-ligaen. Silkeborg ser nu for alvor ud til, at være i gang, mens OB skal forsøge at genopfinde sig selv.

 

Randers Freja 4-1 HB. Køge
1-0 Gustav Kjeldsen (29.), 1-1 Peter Therkildsen (31.), 2-1 Marius Jakobsen (46.), 3-1 Jeppe Mølvadgaard (69.), 4-1 Emil Riis (80.).

4-1 siger ikke meget om en kamp, der langt hen af vejen var jævnbyrdig. Flot spil blev det aldrig til. Til det fyldte nærkampe, spilstop og fejlafleveringer simpelthen for meget. Hestene fra Randers sad fint på spillet i første halvleg, men uden at skabe de store, åbne målchancer. Derfor var det en forløsning, da Gustav Kjeldsen efter godt en halv times spil kunne bringe værterne i front. Svanerne fra Køge svarede dog hurtigt igen. Et hjørnespark fra Oliver Lassen endte i hovedet på Peter Therkildsen, der sørgede for 1-1 inden pausen. Tidligt i anden halvleg var den dog gal igen for sjællænderne. Marius Jakobsen bragte hestene på sejrskurs i en halvleg, hvor gæsterne dog også havde målchancer til at putte bolden i nettet. Det gjorde svanerne bare ikke, og til siger holdets træner, Steen Knudsen meget sigende:

– Vi er på dagen bare slet ikke skarpe nok i felterne, hvor en fodboldkamp jo altså afgøres.

Til slut blev ondt værre for gæsterne, da Randers Frejas frygtindgydende angrebsduo trådte i karakter. Først U16-landsholdsspiller Jeppe Mølvadgaard med et flot mål, og sidenhen sidste sæsons bomber i U17-ligaen, den nykårede U17-landsholdsspiller Emil Riis, der fra 11-meterpletten lukkede og slukkede med sit sjette sæsonmål på blot tre kampe! Riis fortsætter fra hvor han slap i sidste sæson, og bliver spændende at følge i både ligaen, men også på ungdomslandsholdene fremover. HB. Køge må stå ganske skuffede tilbage, efter at have produceret chancerne til at vinde, men alligevel tabe 4-1. Randers vandt på en halvsløj dag en storsejr, og det er vel det, et ægte tophold kan?

 

Vejle 4-5 FC. Midtjylland
1-0 Christian Kudsk (4.), 2-0 Christian Kudsk (5.), 2-1 Mikael Anderson (18.), 2-2 Mikael Anderson (33.), 3-2 Sebastian Bruhn (55.), 4-2 Sebastian Bruhn (64.), 4-3 Mikkel Jakobsen (75.), 4-4 Mikael Anderson (79.), 5-4 Agon Mucolli (80.).

Puha! 80 minutter er lang tid at holde vejret, men det var hele værd, da Vejle og FC. Midtjylland lørdag krydsede klinger – det var dramatisk! Snart var kampen i gang, før bolden lå i nettet bag Simon Petersen i ulveburet. Hjemmeholdets Christian Kudsk tegnede sig for scoringen, men Kudsk var slet ikke færdig her. Nej, for blot minuttet efter kom Kudsk igen på tavlen, denne gang med et elegant vip. Gæsterne gav trods at være nede med 2-0 ikke op. Igennem hele første halvleg sad FCM på bolden, og de sortklædte blev farligere og farligere foran Rasmus Glintborgs mål, mens østjyderne levede på omstillinger. Mikael Anderson trådte i karakter, da der var behov for det, og reducerede efter godt tyve minutters spil fra 11-meterpletten i hvad der skulle vise sig, at blive startskuddet på en stor, men også mærkværdig kamp for sidste sæsons guldvinder i U17-ligaen. Kort inden pausen kunne Anderson bringe balance i regnskabet. Midtbanespilleren kom først på et indlæg – 2-2!  I anden halvleg slap kræfterne op for udeholdet.

 

Den regnfulde grønsvær gjorde det svært for spillerne
Den regnfulde grønsvær gjorde det svært for spillerne

Vejle overtog boldbesiddelsen, men man skabte ikke det store. Fortsat var østjyderne dog stærke på omstillingerne, og med lynhurtige Sebastian Bruhn i front, var der altid fare på færde! Med U17-landsholdsspiller Agon Mucolli som drivkræften på den centrale midtbane, masede Vejle sig tilbage og overvandt kontrol med kampen. To identiske scoringer fra Sebastian Bruhn gjorde, at kampen synes afgjort. Regnen silede ned, og nu skulle man tro, at de unge, talentfulde ulve ville opgive. Det skete på ingen måde. Mikkel Jakobsen afsluttede et fremragende ulveangreb – 4-3! Herefter tog gæsternes måske bedste spiller, Mikael Anderson, sagen i egen hånd, og med sit tredje mål i kampen – denne gang direkte på frispark – udlignende han til stor glæde for samtlige midtjyske spillere og tilhængere til 4-4! Det troede de fleste så, var afslutningen på kampen, men i udeholdets glædesrus, var VB snu. U17-talenterne fra Nørreskoven gav bolden op, hvorefter det var en smal sag for hjemmeholdets Agon Mucoli at trille bolden i det tomme mål, da alle FC. Midtjyllands spillere havde travlt med at juble. Så udbrød kaos! Tilskuerne kunne ikke tro deres egne øjne, og FC. Midtjyllands spillere stormede aggressive hen mod kampens dommer. Dommeren stod fast ved sin beslutning om at godkende målet, og derfor sluttede kampen med en hjemmesejr til Vejle på 5-4.

Om situation ved kampens sidste scoring siger kampens bedste spiller, FCM’s Mikael Anderson dette:

– Det er nok det mest chokerende, jeg har oplevet på en fodboldbane. Jeg gik fra at være banens gladeste mand, til at synes det var helt håbløst. Deres sidste mål var måske ikke ligefrem det, man ville kalde fairplay, men okay, vi laver en fejl, og det må vi tage ved lære af, siger midtbanespilleren til fcm.dk

 

Lyngby 6-0 AC. Horsens
1-0  Jens Odgaard (28.), 2-0  Jens Odgaard (32.), 3-0  Jens Odgaard (34.), 4-0 Lorent Callaku (54.), 5-0 Jens Odgaard (72.), 6-0 Mathias Kokfelt (79.).

Det er en bundsolid defensiv, der skal skrabe point sammen for Horsens i U17-ligaen. Derfor var afklapsningen mod Lyngby søndag en af de kampe, man helst bare vil glemme. De kongeblå startede som lyn og torden. De første tyve minutter var et rent bombardement ned mod *** mål, uden at det kastede scoringer af sig. Scoringer kom der dog hurtigt mange af. Jens Odgaard, 99’eren, præsterede på imponerende ti minutter at lave et vaskeægte hattrick, og så var den høne plukket. Horsens løb rundt som små forvirrede skoledrenge i den velsmurte Lyngby-maskine, der i dagens anledning skabte massevis af chancer.

Nærkamp i kampen mellem Lyngby og AC. Horsens (kilde: duusgaard.dk)
Nærkamp i kampen mellem Lyngby og AC. Horsens (kilde: duusgaard.dk)

Hjemmeholdet spillede med masser af kreativitet, og det ser nu ud til at, man i Jens Odgaard d har fået den 9’er, man har brug for. I hvert fald var stortalentet mod Horsens flyvende, og det blev til hele fire scoringer. Anden halvleg blev en formalitetssag for lyngbygenserne. Efter Lorent Callakus 4-0-scoring med godt en halv time igen, begyndte østjyderne at bide fra sig, og Kim Øyans drenge fik skabt et par chancer og vist lidt vildskab. Tilbage står dog, at sjællænderne i dagens kamp var klasser bedre, og derfor blev også både 5- og 6-0 inden dommerens sidste fløjt. Lyngby har nu maksimum point, og har endnu ikke indkasseret ét eneste mål i imod sig. I den modsatte ende at tabellen ligger Horsens. 0 point og en målscore på 1-11. Det ser mere end svært ud for ’De Gule’..

In this article