Talenttid – 04-09-2014 – U19-ligaen – Esbjerg viste klassen, første sejr til AaB og vanvid i Vejle

Talenttid – 04-09-2014

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

Efter to ugers kamppause rullede bolden i weekenden atter på de danske fodboldbaner. U19-ligaens håbefulde talenter skulle i kamp, da både point og prestige stod på spil. For de hold, der var kommet skidt fra starten, var denne spillerunde sidste mulighed for at indhente de manglende point. Som altid bød kampene fra landets bedste ungdomsrække på massevis af mål, dramatik og spænding til det sidste fløjt!

Vi er stolte af, at have indgået et samarbejde med Tonsser.com. Tonsser er hjemsted for al statistik og data, og hjælper os med at skaffe de  informationer, vi har brug for, når vi skriver artikler. Klik på den blå skrift ved hold eller spiller, og du vil blive dirigeret direkte til Tonsser.com.

Se her, hvor tæt på D’ BOLD’s skribent var på at ramme resultaterne fra U19-ligaens kampe!

 

Esbjerg 3-2 Brøndby

0-1 Daniel Stückler (20.), 0-2 Rezan Corlu (23.), 1-2 Mikkel Maigaard (44.), 2-2 Søren Andreasen (48.), 3-2 Søren Andreasen (90.).

Der var lagt i kakkelovnen til et opgør af de helt store. De forsvarende mestre fra Esbjerg er kommet fint fra start, med fire point i de to første kampe. Det samme er Brøndby, der i sæsonens første og hidtil eneste kamp slog Lyngby med 3-0, så derfor havde de mange fremmødte på Esbjerg Atletikstadion store forventninger til søndagens kamp. Det startede bedst for udeholdet. Duoen Rezan Corlu og Daniel Stückler viste i første halvleg prøver på deres store talent, da de med hver et mål sørgede for en 2-0-føring til de blågule. Der er ikke noget at sige til, at begge spillere fast træner med Superligatruppen. Med Esbjergs Superligatrup træner 95’eren Mikkel Maigaard, der i dagens anledning var at finde i blandt sine tidligere holdkammerater på EfB’s U19-mandskab. Maigaard fik minuttet inden pauseteen reduceret, så vestjyderne kunne gå i omklædningsrummet med tro på tingene. Fra anden halvlegs start, var sidste sæsons guldvindere langt bedre med i opgøret, og Brøndby viste sig aldeles passive og uinspirerede. Det var derfor ikke ufortjent, at værterne i sidste ende løb med sejren. En sejr der kom i hus takket være to scoringer fra U19-ligaens topscorer Søren Andreasen, der endnu en gang var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Andreasen blev fortjent kåret som kampens spiller. Esbjergs sejr bragte jyderne op på rækkens andenplads, mens Brøndby med en kamp i hånden er at finde på femtepladsen.

 

 Vejle 3-4 FC. Midtjylland

1-0 Patrick Rasmussen (2.), 2-0 Patrick Rasmussen (24.), 2-1 Razak Adebayo (45.), 2-2 Razak Adebayo (48.), 2-3 Mikkel Frankoch (55.), 2-4 David Akintola (58.), 3-4 Patrick Rasmussen (85.).

Mads Døhr Thycosen var i ugen op til kampen den store hovedperson, da han skiftede fra Vejle til FC. Midtjylland. Lørdag stod netop de to hold overfor hinanden, en følelsesmæssig svær situation for den talentfulde offensivspiller, der blot så kampen fra tribunen. Derfra kunne han se sit tidligere hold, Vejle, bringe sig foran i kampens spæde begyndelse. Efter Thychosens afgang er det ny ene og alene op til Patrick Rasmussen og lave østjydernes mål, og det var også 96’eren Rasmussen, der efter blot to minutters spil bragte værterne i front. Det rødklædte hjemmehold havde ugen inden kampen trænet omstillinger og træner Søren Vie Clausen vidste, at det var her, man havde en chance, hvis guldfavoritterne skulle knækkes. Det blev hurtigt endnu bedre for Vejle, for efter 24 minutters spil var Patrick Rasmussen igen på tavlen. Selvom ulvene fra Midtjylland havde bolden og i store perioder pressede de rødklædte, heroisk kæmpende VB-spilere langt tilbage på egen banehalvdel, var hjemmeholdet altså farligst. Desværre for drengene fra Nørreskoven reducerede sidste sæsons U19-ligatopscorer, nigerianskfødte Razak Adebayo, kort inden pausen til 2-1 FCM-træner Kenneth Andersen var bestemt ikke tilfreds med sit mandskabs første halvleg, og foretog sig efter pausen flere udskiftninger. Ud gik Mikkel Duelund, der ellers hidtil har været en af sæsonens bedste spillere, men også Anders Hermansen blev efter et par uheldige sekvenser i forbindelse med Vejles scoringer udskiftet. Udskiftningerne skulle vise sig at bære frugt for FC. Midtjylland, der allerede efter tre minutters spil af anden halvleg fik udlignet. Foran kom man, da indskiftede Mikkel Frankoch efter en afslutning fra Sigurd Schøndorf gjorde det til 3-2, inden samme Frankoch med en assist også var manden bag målet til 4-2, der reelt afgjorde kampen. I slutminutterne trådte gæsterne en smule på bremsen, hvilket udmøntede sig i kampens tredje scoring fra Patrick Rasmussen.

 

 

Silkeborg 2-1 OB 1-0 Tobias Olesen (15.), 1-1 Simon Skrøder, 2-1 Tobias Olesen (92.).

Efter en vanskelig start på sæsonen, hvor spillet har været fint men resultaterne det stik modsatte, skulle Silkeborgs U19-hold i weekenden forsøge at hente sæsonens første point. Modstanderen var OB, der netop har mistet forsvarskrumtap Magnus Pedersen. U19-landsholdsspilleren er solgt til tyske Schalke 04. Pedersen var ikke eneste fynske landsholdsspiller i kampen – også U18-landsholdsspillerne Kristian Weber, Jacob Buus Jacbosen og Jacob Rasmussen var med for de blåstribede. Silkeborg startede kampen bedst, og var dominerende i kampens indledning, hvor det ikke var til at se, at holdet havde tabt de to første kampe i U19-ligaen. Allerede efter et kvarters spil kom det jyske føringsmål da også. Talentfulde Robert Skov, der allerede har fået spilminutter i Superligaen, diskede op med en perfekt aflevering til Tobias Olesen, der bragte værterne i front. I den efterfølgende periode fortsatte det god SIF-spil, men man fik ikke scoret. Det gjorde derimod gæsterne fra OB. Simon Skrøder, der tidligere har repræsenteret netop Silkeborg, scorede det udlignende mål for øboerne. Længe så det ud til, at kampen skulle ende i en pointdeling, men i det 92. minut blev der fundet en vinder. Et hjørnespark fra Søren Munk endte i hovedet på Tobias Olesen, der med sin anden scoring til stor glæde for de rødklædte talenter afgjorde kampen. Tre point til Silkeborg, der viste de mange kritikere, at man er værdig til en plads i U19-ligaen. For OB’s talentfulde mandskab, er ét point i to kampe en skuffende pointhøst.

Dennis Pedersen, træner for Silkeborgs U19-hold, havde efter kampen kun roser til overs for sit holds præstation: –Vi spillede virkelig flot og havde en meget overlegen stil med god boldbesiddelse. Der var flere gode sekvenser, hvor vi spillede bolden flot rundt i et helt minut, inden der blev afsluttet, siger Pedersen til silkeborgif.dk.

 

AaB 3-1 FC.København

1-0 selvmål (19.), 2-0 selvmål (45.), 3-0 Christian Skou (74.), 3-1 FCK (77.).

To ugers kampfri var ikke hvad AaB havde brug for, efter i sæsonens første to optrædener at have tabt med henholdsvis 4- og 6-0. Den hæslige start skulle nu revancheres, og det skulle gå udover løverne fra FCK. Opgøret startede meget jævnbyrdigt, og ingen af holdene var interesserede i at blotte sig. Alligevel virkede bundholdet fra Aalborg farligst, og det var da også dem, der kom foran. Meget karakteristisk og ironisk for nordjyderne, kom kampens første scoring fra en uheldig FCK’er, der blev ramt af Jannik Pohls hårde indlæg. 1-0 til AaB, der nu var i teten. Uheldet ville ikke stoppe for københavnerne, der inden pausen nåede at lave endnu et selvmål, og rent faktisk var det igen Jannik Pohl, der med en hård tværpasning fremtvang en scoring. Tilskuerne fik i anden halvleg ikke flere selvmål at se, men i stedet et godt spillende AaB-mandskab, der på ingen måde tillod gæsterne at komme tilbage i opgøret. Kampen blev definitivt afgjort, da Moses Opondo på smukkeste vis fandt holdkammerat Christian Skou i feltet. Skou headede iskoldt bolden i nettet til 3-0, og så havde det ingen betydning, at hovedstadsdrengene fra FC. København via et flot landskud fik reduceret til 3-1. AaB viste det format vi ved, at holdet har, mens FCK’s talenter må op på hesten igen.

Læs med næste uge, når vi som altid giver dig det bedste fra kampene i U19-ligaen! 

In this article