Talenttid 09-09-2014 – U19-ligaen – Formidable FCM fortsætter, optur til OB og uheldige AGF

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

Vi er stolte af, at have indgået et samarbejde med Tonsser.com. Tonsser er hjemsted for al statistik og data, og hjælper os med at skaffe de informationer, vi har brug for, når vi skriver artikler. Klik på den blå skrift ved hold eller spiller, og du vil blive dirigeret direkte til Tonsser.com.

U19-ligaen

U19-ligaen efter weekendens kampe (kilde:dbu.dk).
U19-ligaen efter weekendens kampe (kilde:dbu.dk).

Endnu engang vil D’ BOLD guide dig igennem U19-ligaen og dens intense kampe! FC. Midtjyllands unge ulve viste i weekenden hvad holdet er bygget af, da de knuste de forsvarsløse heste fra Randers. De resterende to opgør i spillerunden var imellem hold, der inden weekendens kampe stadig havde sæsonens første sejr til gode, så der blev kæmpet for hver en millimeter på grønsværen!

Brøndby, FC. Nordsjælland, Esbjerg, Silkeborg, AaB og Vejle har i den forgangne uge ikke været i aktion.

 

OB 4-2 Lyngby
1-0 Simon Skrøder (13.), 2-0 Mathias Greve (54.), 2-1 Drilon Redzepi (57.), 2-2 Christoffer Boateng (65.), 3-2 Kristian Weber (78.), 4-2 Simon Sandberg (92.).

3 uger – så lang tid var det siden, at Lyngbys U19-hold sidst havde været i kamp. Lørdag skulle man forsøge at undgå de tæsk, som man i sæsonens første kamp mod Brøndby i form af et 3-0-nederlag havde fået. For OB’s vedkommende skulle man for alt i verden vaske sidste weekends skamplet væk. Her tabte fynboerne med 2-1 til nytilkomne Silkeborg. Kampen startede med hjemmeholdet i førersædet. De kongeblå gæster havde ikke meget andel af første halvleg, og det var også tydeligt at se, at holdet havde flere nye, urutinerede kræfter på banen. Hele fem nye navne var der i truppen, og Frederik Reippert og Christian Akkermann var nye i startopstillingen. Ny er ikke hvad man kan sige om OB’s 176 centimeter høje Simon Skrøder, der er en af øboernes bedste spillere. Fløjspilleren gjorde det efter 13 minutters spil til 1-0 – en føring der holdt til pausen. Efter pausen skulle der ikke gå mere end små ti minutter, før den igen var gal nede foran Lyngby-keeper Libetwa Mamilis mål. 95’eren Mathias Greve gjorde det tæt under mål til 2-0 for OB, der nu satsede på omstillinger, eftersom gæsterne vovede sig længere frem på banen. Netop sjællændernes mere offensive stil, skulle vise sig, at bære frugt. På ti minutter fik Lyngby nemlig scoret to gange, og efterfølgende var man ved Drilon Redzepi ved at bringe sig på 3-2, men Redzepis mulighed blev forspildt. I stedet var det OB, der løb med sejren. Et flot langskudsmål fra sidste sæsons bomber i U17-ligaen, Kristian Weber, og dernæst en scoring fra Simon Sandbjerg gjorde, at kampen endte med cifrene 4-2. OB er nu på tavlen, mens Lyngby stadig har sæsonens første point til gode.

 

FC Midtjylland 5-0 Randers

1-0 Rasmus Lauritsen (25.), 2-0 Mikkel Duelund (30.), 3-0 Simon Sterring (32.), 4-0 Anders Hagelskjær (50.), 5-0 Mikkel Duelund (89.).

Selv uden profiler som Razak Adebayo og allerede Superligadebuterede Jonas Gemmer lykkedes det lørdag FC. Midtjyllands unge ulve at ydmyge Randers. Ikke meget tegnede i de første 20 minutter til, at der efter kampen skulle blive tale om en ydmygelse. Kronjyderne var godt med, og ligesom hjemmeholdet havde frygtet, blev kampens åbning spillet på gæsternes præmisser med masser af nærkampe og spil på banens midte. Først efter 25 minutters spil blev ulvene farlige. Udeholdet fumlede med bolden, kunne ikke få den sparket væk, og i stedet havnede bolden hos FCM-anfører Rasmus Lauritsen, der med sit venstreben sparkede kuglen i kassen. Lauritsens føringsmål skulle vise at være startskuddet til en fremragende periode på syv minutter for værterne, hvor man ved Mikkel Duelund og Simon Sterring scorede yderligere to gange, så stillingen ved pausen var 3-0. En flok skuffede lyseblå heste gik slukørede til pause velvidende, at man med lidt held stadig havde været med i opgøret. Pausesnakken hjalp ikke meget for gæsterne, der hurtigt kom bagud med 4-0. Ulvenes venstreback, Anders Hagelskjær, lavede et sandt drømmemål, da han langt udefra klaskede bold ind ved stolperoden. Også 5-0 blev det. Det midtjyske stortalent Mikkel Duelund var nemlig ikke færdig endnu, og via en god assist fra Simon Sterring, der i dag afløste Razak Adebayo på angriberposten, kunne Duelund lukke og slukke til hvad der blev slutresultatet. Randers gjorde i dagens anledning ellers brug af to U20-spillere, idet Superligaspillerne Mads Dehn og Edgar Babayan var blandt træner Rasmus Bertelsens foretrukne. Det gør ikke just den midtjyske sejr mindre imponerende, og kampen fik os bare bekræftet i, at FC. Midtjylland har et rigtig, rigtig stærkt hold. Randers mødte sin overmand, men der ligger flere point og venter for de talentfulde kronjyder.

 

FC. København 1-0 AGF
1-0 FCK (første halvleg).

Begge hold havde inden lørdagens kamp stadig sæsonens første sejr til gode, så derfor var der lagt i kakkelovnen til en spændende og intens dyst. En dyst gæsterne fra Jyllands hovedstad startede klart bedst. AGF’s unge talenter sad således fint på spillet i første halvleg, og de unge løver fra FC. København løb mange forgæves meter efter udeholdets spillere. Det var ikke til at se, at gæsterne var uden deres to U18-landsholdsspillere. Oliver I. Pedersen og Michael Zacho var fraværende. Midt i en god AGF-periode, opstod det uventede. Kristaps Zommers, gæsternes keeper, clearerede bolden op midt på banen, hvorfra en ung løve tog chancen og klappede på mål. Til de fremmødte tilskueres store forundring havnede bolden i mål, og lidt ud af ingenting var hjemmeholdet nu i en favorabel position. Kampbilledet ændrede sig ikke i anden halvleg, hvor AGF stadig sad på spillet, mens værterne havde nok at gøre med at forsvare. I slutminutterne brændte det for alvor på foran Daniel Jespersens mål, men løverne fik i to tilfælde reddet på stregen. Efter de lange nervepirrende minutter til slut, fløjtede dommeren endelig af. FC. København U19 kunne fejre årets første sejr, mens AGF stadig har et stort rundt 0 på kontoen.

 

Læs med næste tirsdag, når vi som altid guider dig igennem ugens kampe fra U19-ligaen! 

In this article