Talenttid 10-09-2014 – U17-ligaen – Esbjerg stadig ubesejret, Lyngby slået af jerndefensiv, FC. Midtjylland i ny målfest og 30 mål i seks kampe

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

Vi er stolte af, at have indgået et samarbejde med Tonsser.com. Tonsser er hjemsted for al statistik og data, og hjælper os med at skaffe de informationer, vi har brug for, når vi skriver artikler. Klik på den blå skrift ved hold eller spiller, og du vil blive dirigeret direkte til Tonsser.com.

U17-ligaen

U17-ligaen efter fire spillerunder (kilde:dbu.dk)
U17-ligaen efter fire spillerunder (kilde:dbu.dk)

Det er på ingen måde kedeligt i U17-ligaen! Hver weekend bliver der scoret bunkevis af mål, og denne spillerunde var ingen undtagelse. Hele 30 mål på seks kampe faldt, hvilket giver et snit på næsten fem mål pr. kamp!

 

OB 2-0 Lyngby
1-0 Oliver Lønfeldt (6.), 2-0 Jeppe Broe (75.).

AV! Nederlaget fra forrige weekends kamp på 6-0 mod Silkeborg kunne mærkes, da Anders Skjoldemose sendte sine unge tropper ud til lørdagens opgør mod topholdet fra Lyngby. OB-træneren havde valgt en noget defensiv taktik til kampen – man ville for alt i verden undgå en lignende snitter! For at undgå dette, er det vigtigt, at man kan score mål. Det har fynboerne manden til – han hedder Oliver Lønfeldt, og angriberens 1-0-mål blev sat ind efter en lang, flot dribletur. På dette tidspunkt var der kun spillet seks minutter af opgøret, så ingen grund til panik i Lyngby-lejren, der fortsatte med at være det boldbesiddende af de to hold. Overlæggeren blev dog det tætteste gæsterne kom på en scoring i en første halvleg, hvor hjemmeholdets målmand, Oliver Christensen, stod for den ene pragtredning efter den anden. Derfor 1-0 ved pausen. Ikke meget ændrede sig i kampens sidste 40 minutter. Stadig var det et regulært stormløb mod OB’s mål. Det skal tilføjes, at de unge odenseanere kæmpede bravt igennem hele kampen, noget, der skulle vise sig at bære frugt. For i takt med at tiden var ved at rinde ud, blev også udeholdets spillere mere og mere desperate efter den scoring, der ville bringe dem tilbage i opgøret. I stedet skete det, der tit sker, når man ikke får scoret i modstanderens ende; modstanderen scorer. Med fem minutter tilbage på uret fik værterne frispark, og her snød Jeppe Broes afrettede frispark Oskar Snorre Frigast i Lyngby-målet. Mere skete ikke. 2-0 til OB – der viste, at man med hårdt arbejde kan nå langt. En sejr mod topholdet fra Lyngby ovenpå sidste weekends afklapsning – det fortjener respekt. Nederlaget lørdag blev sæsonens første for Lyngbygenserne, der kan trøste sig med massiv boldbesiddelse, overtal i skudstatistikken og en nuværende placering på ligaens andenplads.

 

FC. Midtjylland 4-3 Randers Freja
0-1 Gustav Kjeldsen (3.), 1-1 Mikael Anderson (11.), 2-1 Mikael Anderson (27.), 2-2 Emil Riis (28.), 3-2 Nikolaj Kirk (51.), 4-2 Andreas Poulsen (56.), 4-3 Emil Riis (80.).

Ni må i tre kampe! Så mange havde FC. Midtjyllands U17-hold inden kampen mod Randers indkasseret. Hestene fra Randers derimod, havde i deres første tre kampe scoret over tre mål i snit pr. kamp, så det duftede lidt af en udesejr. Det var da også de lyseblå gæster, der kom bedst fra start. Blot tre minutter var spillet, da Gustav Kjeldsen kunne bringe gæsterne i front. Det var lige præcis scoringer som denne, at hjemmeholdet helst ikke havde set komme, men der var ingen tid til at ærgre sig. Man kom hurtigt ind i kampen igen, og fik flyttet spillet langt frem på hestenes halvdel. Det ivrige angrebsspil gav pote blot syv minutter efter Kjeldsens føringsmål, da holdets topscorer Mikael Anderson udlignede. Samme Anderson var senere i første halvleg på pletten igen, da han fra kanten af feltet smukt udplacerede udeholdets keeper, og bragte sit hold på 2-1. Herefter gik det stærkt. Randers gav bolden op, blev straks hårdt presset og sendte en lang befrier afsted mod Emil Riis. U17-landsholdsangriberen Riis er kendt som en særdeles farlig herre, og i denne ellers umulige situation, fik Randers-spilleren vendt sig rundt, skubbet sin direkte modstander væk og scoret. Det var et fremragende mål, tilskuerne kunne gå til pause på. Det underholdende spil fortsatte i anden halvleg, hvor hjemmeholdets anfører Nicolaj Kirk trådte i karakter. U17-landsholdsspilleren afdriblede hårdt presset gæsternes keeper, og fra en spids vinkel puttede han bolden i det tomme mål – 3-2. Også 4-2 skulle det hurtigt blive. FC. Midtjylland skiftede U16-landsholdsspilleren Andreas Poulsen på banen, og angriberen skulle bare bruge tre minutter, så havde han med et elegant lob sørget for, at FCM-træner Søren Bjerg Nielsen nok ikke fortryder den indskiftning. I slutminutterne fik Emil Riis endnu engang scoret, da han fra kort afstand smadrede kuglen i kassen. Derfor blev afslutningen på kampen mere hektisk, end hvad man ellers lige havde regnet med, men til slut kunne Midtjyllands unge ulve juble over en fortjent sejr – 4-3 sluttede det i Ikast.

Se målene fra kampen her: https://www.youtube.com/watch?v=bUI0H8A3lDc

 

Horsens 0-3 Esbjerg
0-1 Anders Dreyer (9.), 0-2 Mark Brink (42.), 0-3 selvmål (46.).

11 indkasserede mål og blot en scoring. Statistikken talte lørdag imod en Horsens sejr, da ’De Gule’ hjemme tog imod topholdet Esbjerg. Østjyderne skulle sætte sin lid til, at udsagnet om at tabellen aldrig lyver, er en skrøne blot. Det viste sig dog hurtigt, at tabellen ikke løj. Blot ni minutter var nemlig spillet, før udeholdets helt store profil i efterårssæsonen, landsholdsaktuelle Anders Dreyer, gjorde det til 1-0 for gæsterne. Dreyer har sammen med U17-landsholdsanfører Mark Brink, været blandt de blåstribedes bedste, og det var da også sidstnævnte, der i starten af halvleg fra 11-meterpletten fordoblede Esbjergs føring. Der var nu hos den netop udtagne U16-landsholdsspiller Sebastian Buch og værternes største profil Kristian Skovbjerg, ikke nogen som helst form for optimisme tilbage at spore, og det skulle blive værre. For allerede fire minutter efter Brinks 2-0-mål, var den gal igen. En uheldig gul forsvarsspiller havde sidste fod på bolden, inden den krydsede stregen bag keeper Marcus Jacobsen. Herefter var den sidste halve time en formsag for gæsterne, der sikkert kørte sejren i land. AC. Horsens har i de første fire kampe vist god moral, men heller ikke lørdag lykkedes det østjyderne at vise, at man har klassen til at spille med i U17-ligaen. Esbjerg tordner derimod derudaf, og ligger med maksimum point på rækkens dukseplads.

 

 FC. Nordsjælland 5-0 Vejle
1-0 Jakob Johansson (5.), 2-0 Jakob Johansson (49.), 3-0 Martin Frese (56.), 4-0 Gustav Harlev (60.), 5-0 Niklas Toft Kristensen (74.).

Efter senest at have spillet AaB ud af banen, og nøjes med et point, var det lørdag d. 5. blevet tid til at tage imod Vejle, der med to sejre i tre kampe var kommet godt fra land i U17-ligaen. Godt fra land kom tigrene fra Farum også, da de efter blot fem minutters spil fik scoret til 1-0. Målscorer var sidste- og denne sæsons FCN-topscorer Jakob Johansson, der efter en lang række sammenhængende afleveringer, til slut kunne trille bolden i det tomme mål bag Vejle-keeper Rasmus Glintborg. Resten af første halvleg var præget af boldtab og dårligt spil – især fra hjemmeholdets side. På dette tidspunkt af kampen var VB’erne fint med, og kunne med lidt held have bragt balance i regnskabet. Sådan kom det ikke til at gå. For fra anden halvlegs start fik de fremmødte tilskuere på Farum Park et langt mere tændt, motiveret og koncentreret FC. Nordsjælland-hold at se. Hjemmeholdet pressede gæsterne langt tilbage på banen, og i store perioder af kampen var Vejle slet ikke i nærheden af bolden! Sejren på 5-0 var ikke et mål for lidt. FCN fik i dag vist, hvor stærke holdet er, når pasningerne sidder, hvor de skal. Omvendt mødte Vejle i dag sin overmand, men der er til vejlegensernes forsvar mange, der også i fremtiden vil få det svært på Farum Park.

 

HB. Køge 2-3 Silkeborg
0-1 Mads Emil Madsen (20.), 0-3 Kasper Thule (25.), 3-0 Mikkel Brogens (46.), 1-3 Elias Sørensen (67.), 2-3 Malte Amundsen (84.).

Efter 6-0 sejren over OB i sidste weekend, var det med håb om de samme gode takter, at Silkeborg drog en tur over Storebælt for at møde svanerne fra HB. Køge. Kampen startede meget lige, med en lang række dueller og spil på banens midte. Lidt ud af ingenting kom gæsterne i front. Talentfulde Mads Emil Madsen bragede bolden i mål fra 25 meter! En smuk kasse fra den centrale midtbanespiller. På dette tidspunkt i kampen var det som om, at hjemmeholdet slet ikke var kommet i gang. Den ellers så vanlige aggressive og dedikerede stil udeblev, og derfor var det heller ikke nogen overraskelse, at gæsterne efter 25 minutters spil kom på 2-0, hvilket også var stillingen efter de første 40 minutter. Anden halvleg blev en helt anden snak. Hjemmeholdet skulle vise, at Køge Stadion tilhørte dem, og værterne var straks mere koncentrerede. Derfor må det have været en mavepuster, da Silkeborgs Mikkel Brogens efter en ellers god periode for hjemmeholdet, efter et hjørnespark scorede til 3-0. Sjællænderne nægtede dog trods 3-0  at give op, og med to scoringer i kampens sidste fase, var der til slut spænding om resultatet. Silkeborg holdt dog hjem, og kunne derfor tage tre point med sig tilbage til Jylland.

 

FC. København 5-2 AGF
0-1 Yones Diab (1.), 1-1 FCK, 2-1 FCK, 3-1 FCK, 4-1 FCK, 5-1 FCK, 5-2 Yones Diab.

Med et point i de første tre kampe, var det et FCK-hold, der lørdag var pisket til sejr. Man gik ind til kampen uden holdets normale sidste skanse Filip Djukic – målmanden havde op til kampen døjet med sin skulder – og i stedet vogtede 98’eren Mads Eberlein Nielsen løveburet. Der skulle ikke gå mere end vanvittige ti sekunder, så var Eberlein Nielsen passeret! Gæsternes Yones Diab formåede at give jyderne den bedst tænkelige start, og så var hovedstadens unge talenter endnu en gang under pres. Et pres hjemmeholdet formåede at håndtere til UG, for da kampen nåede ind i sin afgørende fase, var der reelt inden spænding tilbage. 5-1 viste måltavlen, og så gjorde det ingenting, at udeholdets Yones Diab til slut med sit andet mål i kampen fik reduceret til 5-2. Efter en skuffende start på sæsonen, kom FC. København endelig i gang. Holdet har mange talentfulde 99’ere, der først skal integreres på holdet, inden man kan begynde at forvente sig store ting fra løverne. Således har hovedstadsklubben tre spillere med til U16-landsholdets kommende samling i Tilst, hvor også AGF er repræsenteret med to spillere.

 

In this article