Talenttid 17-09-04 – U17-ligaen – Masser af mål, Esbjerg fik første nederlag og anden sejr i træk til FCN

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U17-ligaen efter weekendens kampe (kilde: dbu.dk)
U17-ligaen efter weekendens kampe (kilde: dbu.dk)

U17-ligaen er endnu tættere end i sidste runde. Toppen skærpes mens AC Horsens har fået en rigtig dårlig start i denne sæson. Denne runde bød også på masser af mål. Så nej, U17-ligaen er stadig ikke kedelig.

 

AaB 2-0 AC Horsens

1-0 Marco Ramkilde (10.), 2-0 Nicolaj Pedersen (25.).

AaB var forud for denne runde ubesejret i U17-ligaen. Og ligaens absolutte bundhold, AC Horsens, skulle ikke stå i vejen for ålborggenserne, der vandt kampen 2-0. AaB vandt kampen sikkert kampen på mål af Marco Ramkilde og hans angrebskollega, Nicolaj Pedersen. AaB kom forholdsvist hurtigt i gang med målscoringen. Ramkilde scorede allerede efter ti minutters spil. Kun et kvarter senere lagde Ramkilde bolden over til sin makker i angrebet, Nicolaj Pedersen, som sendte bolden i kassen til 2-0 efter 25 minutter. AaB har derfor endnu ikke tabt en kamp i denne sæson og har lagt sig på femtepladsen med otte point. AC Horsens derimod har ikke meget at juble over for tiden. Med fem nederlag i fem kampe og 16 indkasserede mål med kun ét scoret, kan det også være svært at se det gode ved tingene. Horsens er det eneste hold, som endnu ikke har vundet mindst én kamp i ligaen.

HB Køge 2-4 OB

0-1 Oliver Lønfeldt (2.), 0-2 Rasmus Thomsen (7.), 1-2 Elias Sørensen (13.), 1-3 Simon Basler (25.), 1-4 Oliver Lønfeldt (57.), 2-4 Malte Amundsen (79.).

Med to mål på syv minutter af henholdsvis Oliver Lønfeldt og Rasmus Thomsen, var OB allerede godt på vej mod sæsonens fjerde sejr. HB Køges Elias Sørensen reducerede dog til 2-1 kort efter OB’s seneste scoring. Det stoppede dog på ingen måde OB, som 25 minutter inde i første halvleg scorede til 3-1, på et mål af Simon Basler. 3-1 var stillingen ved pausen efter en begivenhedsrig første halvleg. Målene var dog ikke helt holdt op endnu, da Oliver Lønfeldt igen var på banen for OB og scorede 12 minutter inde i anden halvleg til 4-1. Med godt ti minutter igen fik Malte Amundsen dog reduceret stillingen en smule til 4-2, som var kampens resultat. Et ikke helt fokuseret HB Køge hold måtte altså lide et nederlag til formstærke OB i ligaens femte runde.

– Generelt står vi egentlig godt på banen – og vi er også godt tilfredse med evnen til at spille os frem til chancer mod etablerede forsvar. Vi skal dog være langt mere cool og tænke os bedre om i opspillet. Ind imellem optræder vi lidt umodent og tænker kun den ene vej – og det betaler vi ved kasse ét for. Spillernes løbepensum er egentlig OK, men de skal alle byde ind med flere løbeaktioner i kampen – for det er det der kan gøre en forskel, begge veje. Så det er helt sikkert noget vi vil fokusere på til træning i den kommende tid, fortæller Køges U17-cheftræner, Steen Knudsen, efter nederlaget til klubbens hjemmeside.

AGF 2-1 Brøndby IF

0-1 BIF (Første halvleg), 1-1 Yones Diab (Anden halvleg), 2-1 Oskar Buur (Anden halvleg).

Brøndby IF og AGF havde begge tre point, inden de i lørdags mødte hinanden i U17-ligaen. Og begge hold jagtede ivrigt de tre point hele vejen i gennem. Til sidste så det ud som om, at de skulle deles om et point hver, men det syntes AGF’s Oskar Buur ikke om. Så kort før tid tog han tjansen som matchvinder, da han sendte AGF i front med 2-1. Brøndby var ellers kommet foran efter godt et kvarter inde i kampen. AGF fik først udlignet efter godt en times spil på mål af Yones Diab. Brøndby viste sig at være stærke og svære at nedbryde hele kampen i gennem, men AGF endte altså i sidste ende, at få sejren og de tre point.

– Det er altid dejligt at vinde, og drengene skal roses for at vise god moral. Vi er bagud mod et godt hold, og det kræver, at man har mod til at tage nogle chancer og løbe nogle meter, der måske kan koste i den anden ende af banen. Det synes jeg, at vi gør, og derfor er det også fortjent, at vi i hvert fald får udlignet. Og summa summarum må være, at en lige kamp tipper over til vores fordel, og det er ikke tilfældigt, men et resultat af, at vi arbejder stenhårdt og måske kører dem døde på nogle parametre. De får også skabt nogle målchancer på os, fordi de er dygtige individuelt. Men vi kæmper godt for sagen, og arbejder hårdt. Til tider spiller vi også noget rigtig godt angrebsfodbold. Vi får vendt spillet godt og iscenesat dem, der er gode for os, og det bliver udslagsgivende, lød det efter kampen fra Århusianernes u17-cheftræner, Allan K. Jepsen.

Randers 1-3 FC Nordsjælland

1-0 RFC (20.), 1-1 Martin Frese (50.), 1-2 Gustav Harlev (60.), 1-3 Maksym Fitel (79.).

Sejren over Randers FC er anden sejr i træk for FC Nordsjælland i U17-ligaen. Randers kom ellers foran efter godt 20 minutter 1-0, som også var stillingen ved pausen. FCN måtte derfor have fået en ordentlig stor portion selvtillid og tro på tingene i anden halvleg, mere end de allerede havde efter en flot første halvleg, da de scorede intet mindre end tre mål, og sikrede sig sejren. Der skulle kun gå fem minutter inden Martin Frese udlignede for FCN. Og hurtigt skulle de da også foran, for kun ti minutter senere scorede Gustav Harlev til 2-1 og bragte dermed FCN i front. Man skulle dog mod slutningen af kampen før dribleglade Maksym Fitel kom på måltavlen, og scorede kampens sidste mål til stillingen 3-1 til FCN.

– I pausen snakkede vi om at fortsætte de gode takter fra 1. halvleg, så skulle det nok give udbytte på et tidspunkt, og sådan blev det heldigvis også, fortalte FCN’s U17 cheftræner, Kasper Kurland, til klubbens hjemmeside.

Silkeborg 4-3 FC Midtjylland

0-1 Mikkel Jakobsen (7.), 1-1 Nicklas Røjkjær (20.), 2-1 Nicklas Røjkjær (26.), 3-1 Jeppe Okkels (33.), 3-2 Mikael Anderson (60.), 4-2 Jeppe Okkels (77.), 4-3 Mads Vang (80.).

Kedeligt var det ikke i Silkeborg, da de i lørdags mødte FC Midtjylland. Der blev scoret hele syv mål, og flest til hjemmeholdet. Det vil sige, at Silkeborg IF rendte med sejren i sidste ende, deres tredje af slagsen i denne sæson. Sejren skaber en føring på 3 point ned til FCM i ligatabellen. Mikkel Jakobsen bragte ellers ulvene foran fra start, da han udnyttede en fejl i Silkeborgs forsvar. Der skulle dog ikke gå meget mere end en halv time før SIF var foran med 3-1. Først var det Nicklas Røjkjær, som var på banen to gange inden for seks minutter for Silkeborg og scorede det udlignende mål og målet til føringen 2-1. En anden dobbelt målscorer, Jeppe Okkels, scorede sit første mål i kampen efter godt 33 minutters spil. 3-1 var altså stillingen ved pausen. Mikael Anderson reducerede for ulvene et kvarter inde i anden halvleg på et straffespark. Senere i kampen kom Jeppe Okkels andet mål så. Efter godt 77 minutter bragte han Silkeborg yderligere foran med 4-2. Midtjyllands Mads Vang var dog hurtigt fremme ved Silkeborgs mål og reducerede stillingen til 4-3, som også var kampens slutresultat.

– Vi leverer en flot kamp, og spillernes indstilling var fantastisk i dag. Alle viste stor offervilje, selvom tingene ikke helt gik vores vej. Vi er rigtig stolte over den passion drengene viste i dag, fortæller Svend Graversen, FCM’s U17-cheftræner, som måtte se kampen fra tilskuerpladserne grundet karantæne, efter kampen.

Esbjerg 0-2 Lyngby

0-1 Lyngby (34.), 0-2 Lyngby (65.).

Esbjergs U17-hold skulle lørdag lide sæsonen første nederlag til Lyngby, som med sejren rykkede op på ligaens førsteplads med en bedre målscorer end Esbjerg og OB, som har samme antal point. Lyngby satte sig hurtigt på spillet, hvilket gjorde, at esbjerggenserne måtte løbe lidt mere efter bolden for at erobre den. Og med godt 10 minutter tilbage af første halvleg satte Lyngby i gang i en hurtigt omstilling og fik scoret til 1-0, som var stillingen ved pausen. I anden halvleg kastede Esbjerg alle mand frem i jagten på det udlignende mål. Den taktik var meget usikker, da Lyngby kunne få en omstilling. Det var også det, der skete da Lyngby efter en fejl fra Esbjerg, igen var hurtigt nede i den anden ende og sendte bolden køligt i mål til 2-0 i en 1-mod-1 situation mellem angriber og målmand.

– Vi har været gode i tre af sæsonens første kampe, men vi skal være mere skarpe. Vi må ikke blive selvfede, men skal huske at arbejde hårdt for det, da det kan være med til, at vi får marginalerne over på vores side, sagde cheftræner for EfB’s U17-hold, Lars Vind, efter Esbjergs første sæsonnederlag til klubbens hjemmside.

Husk at læse med igen i næste uge, når vi som altid dækker den sidste runde af U17-ligaen på dbold.dk.

In this article