Talenttid – 24-09-2014 – U19-ligaen – AaB i nyt nederlag, formidable FC. Nordsjælland og formstærke FCK

Talenttid 23-09-2014

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen:

Stillingen i U19-ligaen (kilde: dbu.dk)
Stillingen i U19-ligaen (kilde: dbu.dk)

I denne uge kom nyheden så: UEFA Youth League ændrer format, så det i fremtiden vil være vinderen af U19-ligaen, der automatisk kvalificerer sig til den prestigefyldte turnering – også kendt som ungdommens Champions League. Straks var flere Superligatrænere i medierne, og alle snakkede de positivt om tiltaget, som efter alt at dømme vil sætte endnu mere fokus på dansk ungdomsfodbold, og i særdeleshed U19-ligaen!

Tre kampe blev i den forgangne weekend afviklet i landets bedste ungdomsrække: U19-ligaen! U19-ligaen er for de bedste af talenterne sidste destination inden Superligafodbold og berømmelse, men vejen dertil er ikke let. Der kræves hårdt arbejde og dagligt slid. Læs her om rundens tre kampe, der bød på intet mindre end 5,66 mål i snit!

Esbjerg, OB, Brøndby, FC. Midtjylland, Vejle og Silkeborg var ikke i aktion i denne runde.

 

Lyngby 1-3 FC. København
1-0 Gustav Therkildsen (49.), 1-1 Jonathan Frimann (50.), 1-2 Kristjan Finbogasson (69.), 1-3 Kristjan Finbogasson (79.).

I skyggen af ’New Firm’-opgøret var FC. Københavns U19-løver en smuttur til forstadsklubben Lyngby, hvor man skulle forsøge at bevise, at man er storebroren i det forhold. På papiret en let opgave – Lyngby havde inden dagens kamp tabt sæsonens første tre kampe – mens gæsterne kom til opgøret med to 1-0-sejre. Det var da også fra kampens start tydeligt at se, at det var gæsterne, der ville mest, mens de kongeblå stod relativt defensivt på banen. I slutningen af første halvleg fik en ung løve sit andet gule kort, noget der i den grad ændrede kampens forløb. Efter pausen var billedet nemlig helt anderledes. Nu var det Lyngby, der flyttede bolden hurtigt rundt og tvang gæsterne til at løbe de mange, hårde meter. Noget, der gav pote fire minutter inde i anden halvleg, da Gustav Therkildsen, som ellers til dagligt er tilknyttet klubbens førstehold, kom først på et indlæg og bragte værterne i front. I front var man ikke længe, for bare minuttet efter stod der 1-1 på måltavlen efter en situation, hvor man roligt kan sige, at Lyngby-forsvaret tog sig en blunder. Udligningen skræmte på ingen måde hjemmeholdets unge talenter, der ufortrødent fortsatte det fremadrettede, målsøgende spil, men så trådte FC. Københavns vel nok største profil i karakter. På ti minutter scorede løvernes færøske angriber Kristjan Finbogasson to gange, og så var kampen reelt lukket, selvom lyngbygenserne producerede store chancer i slutminutterne. Efter fire kampe er Lyngby noget overraskende stadig på nul point, mens FCK fortsætter den flotte stime, og nu blander sig i toppen af U19-ligaen!

 

Randers 4-3 AaB
1-0 Jeppe Mogensen (28.), 1-1 Rasmus Thellufsen (32.), 1-2 Johan Ejsing (46.), 1-3 Jannik Pohl (50.), 2-3 Jonas Bager (64.) 3-3 Mikkel M. Pedersen (65.), 4-3 Jeppe Mogensen (87.).

Der var dømt nordjysk lokalopgør, da Randers en solskinsrig efterårsdag hjemme tog imod AaB. Hvis ikke spillerne glædede sig til denne kamp, ja så glæder man sig aldrig til en fodboldkamp. Der var gang i den fra første færd, hvor der blev spillet i et hidsigt tempo med en masse nærkampe til følge. Randers kom til kampen med to nederlag i bagagen, og vigtigheden af kampen var tydelig at spore hos de lyseblå heste. Tilskuerne skulle vente indtil 28. minut, før dagens første – men langt fra sidste scoring faldt. Et dumt AaB-boldtab på midten af banen blev formøblet til en friløber til Randers, og her var hestenes Jeppe Mogensen knivskarp – 1-0! Det var ikke længe, randrusianerne fik lov til at juble, for fem minutter efter Mogensens føringsmål, svarede gæsterne igen. Indskiftede Rasmus Thellufsen var manden, der bragte balance i regnskabet. En balance de to hold efter en jævnbyrdig første halvleg gik til pause med. Anden halvleg blev en helt anden historie. AaB var nu her, der og alle vegne, og tillod ikke værterne ro på bolden. Det var derfor et spørgsmål om tid, før de bolsjestribede skulle komme foran. Det skete, da Johan Ejsing satte hovedet på et glimrende indlæg fra førnævnte Rasmus Thellufsen, og pludselig var aalborgenserne foran. Det skulle blive endnu bedre for udeholdet. Randers’ ellers normalt så sikre sidste skanser, Søren Bebensee, kom forkert ud til et indlæg, og det var derfor en smal sag for U19-landsholdets Jannik Pohl at gøre det til 3-1. Nede med to mål skulle man nu tro, at hjemmeholdet ville resignere, men nej – Randers kom stærkt tilbage!  Med to hurtige scoringer i henholdsvis 64. og 65. minut, var hestene nu pludselig tilbage i kampen. Målene stod Jonas Bager og Mikkel M. Pedersen for, og så var alt lige igen. I en periode stod kampen på vippen – sejren kunne gå til begge sider. Med fire minutter igen faldt sejrsmålet så, da værternes Jesper Damborg brød igennem på kanten, og med en god tværpasning fandt Jeppe Mogensen, som flot passerede Frederik Reimer i AaB-buret og afgjorde kampen. I slutminutterne brændte det på foran hjemmeholdets mål, men AaB formåede ikke at score, og derfor endte en hæsblæsende og intens kamp med 4-3 til Randers.

 

AGF 1-5 FC. Nordsjælland
0-1 Souheib Dhaflaoui (7.), 0-2 Oliver Miltoft (9.), 0-3 Adnan Mohammed (12.), 1-3 Oscar Scott Carl (25.), 1-4 Christian TK Køhlert (43.), 1-5 Sander Henriksen (82.).

FC. Nordsjælland satser stærkt på ungdommen, noget henholdsvis sølv- og guldmedaljerne fra de to seneste U19-ligasæsonener da også bevidner om. I dag skulle de unge tigre forsøge at sætte kløerne i AGF, der med blot et enkelt point i holdets tre første kampe, har fået en – kan man godt tillade sig at kalde det – dårlig start på sæsonen. Den dårlige start på sæsonen blev hurtigt endnu dårligere, da man allerede efter 12 minutters spil var nede med 0-3 – wow! Efter nordsjællændernes tredje scoring, var det som om, at tigrene skruede lidt ned for blusset og man tillod AGF at komme tilbage i kampen, hvilket da også udmøntede sig i en scoring fra 95’eren Oscar Scott Carl, der sammen med Sebastian Rønnow udgør U20-duoen på AGF’s hold. Hjemmeholdet skabte flere store chancer, men de blev ikke udnyttet, og så vinder man altså ikke fodboldkampe. Udnytte chancer var FC. Nordsjælland derimod ganske gode til. Et klodset begået straffespark forvandlede Christian ’Tk’ Køhlert til en scoring i en periode, hvor gæsterne igen var kommet godt med. Til slut fik udeholdet hamret endnu et søm i AGF-kisten, da indskiftede Sander Henriksen lukkede og slukkede med sin scoring til 1-5 i en kamp, hvor værterne med lidt mere skarphed, kunne have drillet topholdet. Trods de ellers ydmygende cifre var der glæde at spore hos AGF’s U17-træner Claus Therkildsen, der påpegede en væsentlig statistik fra kampen:

-Hvis vi tæller antallet af chancer, er jeg ret sikker på, at vi har en del flere end FCN, og derfor er det også lidt forrykt, at vi taber så klart, siger træneren til agf.dk

Pudsigt nok, var FC. Nordsjællands U17-træner Morten Karlsen ikke helt tilfreds med kampen:

-Mentalt var det ikke så godt, at der sænkede sig en form for tilfredshed med den komfortable føring. Også i medgang skal man være koncentreret for at udvikle sig, lyder det filosofisk fra den tidligere Superligaprofil.

At AGF’s årgang 96’ og 97’ ikke er toppen af poppen var vi klar over, men sølle et point på fire kampe er ikke storklubben fra Jyllands hovedstad værdig. FC. Nordsjælland derimod fortsætter holdets positive udvikling, og må betegnes som en af de allerstørste favoritter til guldet. Man har fået tilgang af Lyngbys Adnan Muhammed, og har kvalitet på banen men også på bænken.

 

Husk at læse med igen næste gang, når vi guider dig igennem ugens kampe fra landets bedste ungdomsrække!

 

In this article