U17-landsholdet udtaget til skæbnekampe

U17-landstræner Jan Michaelsen har mandag sat foreløbige navne på de spillere, der skal med til Andorra d. 25.-30. september i 1. kvalifikationsrunde til U17 EM.

Snart gælder det for alvor. U17-landsholdet har over den seneste tid varmet op med træningskampe og sågar Open Nordic Tournament, der blev afholdt i Danmark i august, til 1. kvalifikationsrunde til U17 EM 2015 i Bulgarien.

I slutningen af september drager de unge danske drenge til mininationen Andorra, hvor der udover Danmark og de andoranske værter også vil være Tjekkiet og Rumænien repræsenteret med deres bedste spillere indenfor U17.

En svær opgave venter for Jan Michaelsens tropper, der vil blive matchet hårdt specielt af tjekkerne og rumænerne i kampen om de to videre billetter til Elite Round.

– Vi har Andorra i den første kamp, og her kommer vi til at møde en mur. Men det har vi trænet på, og vi er dygtige offensive, så her skal vi vinde, hvis vi vil videre. Vi bliver helt sikkert stærkt matchet mod Rumænien og Tjekkiet, så der er behov for en absolut toppræstation, såfremt vi skal slutte blandt de to hold, der går videre til Eliterunden, siger Jan Michaelsen til dbu.dk og fortsætter:

– Vi har haft lidt skader blandt nogle af dem, der kandiderer til truppen. Dem vil jeg besigtige lørdag og udtager derfor de sidste to spillere i weekenden. Men man kan allerede nu se, at vi har en rigtig spændende trup, som har vist, at vi kan spille på højt niveau, når vi arbejder hårdt begge veje, og når vi fokuserer på at gøre hinanden gode. Når det lykkes, så får vi også gode resultater. Udfordringen med truppen er, at der er tendenser til, at det bliver meget individuelt. Det arbejder vi hele tiden på at gøre bedre ved at have fokus på at bruge hinanden som hold.

I U17-landsholdstruppen er der blot lavet nogle enkelte ændringer ift. det hold, der opnåede en tredjeplads ved de åbne nordiske mesterskaber i starten af august, der som bekendt blev dækket af D’ BOLD. Blandt andet er PSV-målmanden Lasse Askou Mikkelsen tilbage fra sin skade og sender Jacob Pryts Larsen (Brøndby IF) ud af truppen, mens også Mathias ‘Marvin’ Laursen (AGF) og Andreas Friis Sørensen (Silkeborg IF) er blevet ekskluderet.

18-mands truppen til kvalkampene i Andorra

Lasse Askou Mikkelsen (PSV)
Oscar Hedvall (Silkeborg IF)

Adnan Curovic (Juventus)
Behrem Rizvic (Randers Freja)
Frederik Fisker (FK Viborg)
Jeppe Schultz (Esbjerg fB)
Oskar Buur (AGF)

Agon Mucolli (Vejle BK)
Alexander Tved Hansen (AaB)
Jacob Bruun Larsen (Lyngby BK)
Mark Brink Christensen (Esbjerg fB)
Mathias Bonde (PSV)
Nikolaj Kirk (FC Midtjylland)
Oliver Lønfeldt (OB)

Anders Dreyer (Esbjerg fB)
Marco Harboe Ramkilde (AaB)
Nicklas Røjkjær (Silkeborg IF)
Nikolai Laursen (Brøndby IF)

In this article