U21-landsholdet: EM-kval modstander fundet, landstræner tilfreds

Idag blev det slået fast, hvem Danmarks U21-landshold skal møde i de to kvalifikationskampe frem mod EM 2015 i Tjekkiet.

Efter Danmarks U21-landshold vandt 7-1 over Bulgarien i tirsdags, blev det klart, at Danmark ville være i første seedingslag. Det betød, at man ved fredagens lodtrækning til de sidste playoff-kampe, undgik store nationer som Tyskland, Spanien og Italien, og i stedet havde muligheden for at trække Sverige, Holland, Slovakiet, Kroatien, Ukraine, Island eller Serbien.

Island var landet, der blev trukket op af bowlen, og U21-landstræner Jess Thorup, var rimelig tilfreds med lodtrækningen.

– Det er en god lodtræning for os, men dermed ikke sagt, at det bliver nemt. Alle de 14 hold, som er tilbage er rigtig stærke hold, men vi havde en fordel med seedningen, så vi undgik de største hold. Det er svært at sige, hvem vi helst ville møde, men min første reaktion er, at Island er en OK lodtrækning for os, siger Thorup til dbu.dk, og fortsætter:

– Det var rart endelig at få sat navn på modstanderne. Nu har vi gået siden sidste uge og glædet os over at være kvalificeret til playoff-kampene, så det er rigtig rart at få sat navn på. Nu skal vi i gang med at analysere og se, hvad det er for et hold, vi skal møde. (…) Det er god lodtrækning, men ikke noget vi skal tage for let på. De slog Tyskland ud for nogle år siden i playoffs. De er farlige, men vi tror på os selv, så hvis vi spiller op til vores bedste; koncentreret og disciplineret, så bør vi også gå videre.

Den første kamp bliver spillet i Aalborg, datoerne kommer først i næste uge

In this article