Talenttid 22-10-2014 – U19-ligaen – Mestrene igen uden sejr, Midtjyllands massakre og bundhold endelig på tavlen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

(kilde:dbu.dk)
(kilde:dbu.dk)

Efter næsten en måned uden kamp, var der atter U19-liga på programmet for førerholdet i U19-ligaen: FC. Midtjylland. Ulvene er storfavoritter til guldet, og har vundet rub og stub af de seks kampe, de har deltaget i. Der blev selvfølgelig også spillet fodbold andre steder end på den jyske hede, og i denne weekend var samtlige af rækkens 12 hold i aktion. Som altid bød talenterne op til dans, og serverede mål, dramatik og spænding til det sidste fløjt!

 

FC. Midtjylland 4-0 OB
1-0 selvmål (18.), 2-0 Mikkel Duelund (51.), 3-0 Babajide David (54.) 4-0 Mikkel Frankoch (87.).

35 dage! Så længe siden var det, at hedens drenge havde været i aktion i U19-ligaen. De jyske talenter har selvfølgelig holdt kampformen ved lige, og det er i mellemværende periode blevet til reserveholdskampe for nogle, og landsholdskampe for andre. Lørdag krydsede man klinger med OB, der i deres seneste kamp op til opgøret mod Midtjylland flot havde tilkæmpet sig point mod de forsvarende mestre for Esbjerg. Der var med andre ord lagt op til en spændende kamp. Det startede bedst for hjemmeholdet, der fra kampens start var spilstyrende og ikke lod fynboerne hvile med bolden. Over en måned uden fodbold er meget, og lysten til spillet lyste ud af ulvene, der da også kom planmæssigt foran efter 18 minutters spil. Herefter gik det dog i stå. Værterne lavede nu pludseligt uprovokerede fejl, og viljen synes ikke længere den samme. Derfor kom OB med i opgøret. De stribede fra Fyn havde flere chancer til at bringe sig i front, men Jens Jakob Thomasens skud prallede af på stolen, ligesom Frederik Humlegaard misbrugte en stor chance – 1-0 i hjemmeholdets favør ved pausetid. I pausen talte FCM-træner Kenneth Andersen trods føringen med store ord til sine drenge, der startede anden halvleg som lyn og tordnen. Der var langt mere fight, nerve og energi ind i de jyske spillere, noget der førte til scoringer i det 51. og 54. minut, da først topscorer Mikkel Duelund og siden Babajide David fandt vej til netmaskerne. Herefter var kampen reelt afgjort, og FC. Midtjylland kørte sikkert sejren hjem. I slutminutterne blev kom hjemmeholdet yderligere i frnt. Mikkel Frankoch kronede en god præstation med at krølle bolden i mål på efter et flot langskud. 4-0 sluttede det – en bitter pille at sluge for OB, der i store perioder af første halvleg var godt med i kampen. Udeholdets træner, Jens Madsen, vidste, at man var oppe mod overmagten:

-Vi møder et rigtigt stærkt hold, som ligger nummer 1, og har vundet mange af deres kampe stort. De kampe, hvor vi møder dem, skal vi præstere maks. Jeg er overordnet tilfreds med 1. halvleg, hvor det lykkedes os at holde dem på afstand, og samtidig får vi spillet os til to store chancer, siger Madsen til ob.dk

 

Silkeborg 4-3 FC. København
0-1 FCK (15.), 1-1 Rasmus Lysdal (18.), 2-1 FCK (35.), 2-2 Tobias Madsen (38.), 3-2 Gustav Dahl (58.), 3-3 FCK (79.), 4-3 selvmål (84.).

I en tæt bundstrid befandt Silkeborg sig inden kampen mod FC. København på næstsidste pladsen, og kunne med tre point rykke tage et gevaldigt skridt i den rigtige retning. Selvom holdet fra Søhøjlandet kom til kampen med tre nederlag i bagagen, har spillet været til mere. Netop spillet og spillernes udvikling kommer altid i første række i ungdomsfodbold, noget der især gør sig gældende i den jyske talentfabrik. Modstanderen fra FC. København gik ind til kampen som klare favoritter: løverne var ubesejrede i fem kampe, og var inden opgøret at finde på rækkens tredjeplads. Det var da også københavnerne, der kom planmæssigt foran. 1-0 blev det efter et kvarter, men hjemmeholdet svarede hurtigt tilbage, og tre minutter efter var alt lige igen. Det var Silkeborgensernes topscorer, Rasmus Lysdal, der med sit fjerde sæsonmål bragte balance i regnskabet. Silkeborg affandt sig ikke med resultatet, og i det 35. minut scorede Tobias Madsen til 2-1 for de rødklædte værter. Netop Tobias Madsen var kampens spiller for hjemmeholdet, og udover scoringen bidragede midtbanespilleren også med to assists. Føringen skulle ikke vise sig at holde i længe, og kun et par minutter efter Madsens scoring, slog FCK til igen – 2-2 – som også var stillingen ved pausen. Efter pausen kom hovedstadsdrengene bedre med i kampen, og noget tydede på, at FCK-træner, gav sine spillere en opsang i pausen. Opsangen kom dog ikke til udtryk på måltavlen, for godt et kvarter inde i anden halvleg var det nemlig hjemmeholdet, der for første gang i opgøret bragte sig i front. Topscorer Rasmus Lysdal spillede uselvisk holdkammerat Gustav Dahl fri, og så duftede det af tre tiltrængte point til jyderne. Eller gjorde det? For med godt ti minutter tilbage af opgøret udlignede FCK ganske fortjent, og pludselig så det ud til at kampen skulle ende som den startede: helt lige. Det ville Silkeborg dog anderledes, og en god slutspurt gav pote, da Tobias Madsen fik fremprovokeret et selvmål og således var manden bag 4-3- scoringen, som blev kampens sidste og afgørende mål.

 

FC. Nordsjælland 4-2 Vejle 
0-1 Patrick Rasmussen (5.), 1-1 Yusuf Onurlu (19.), 2-1 Marcus Ingvartsen (27.), 3-1 Mathias Jensen (35.), 4-1 Souheib Dhaflaoui (58.), 4-2 Ali El-Haj (67.).

Det var top mod bund, da FC. Nordsjælland lørdag hjemme tog imod bundproppen fra Vejle. Hjemmeholdet havde inden kampen vundet samtlige kampe i sæsonen på nær sæsonpremieren mod Esbjerg, hvor man ”kun” fik et point. I den modsatte grøft fandt man Vejle, der siden holdets 2-1 sejr mod Silkeborg i sæsonpremieren ikke har fået skrabet point sammen. Det var derfor med de unge tigre som storfavoritter, at kampen blev indledt. Hurtigt blev det klart, at Vejl mest af alt prøvede at forsvare sig. Ofte lå østjydernes angrebses og topscorer, Patrick Rasmussen, ganske alene på toppen, men det er den talentfulde angriber særdeles god til, så efter blot fem minutter oversprintede talentfulde Rasmussen tigrene i FCN-forsvaret og sparkede knaldhårdt læderet i nettet – 0-1 – den bedst tænkelige start for de hårdtprøvede gæster, der ligesom seniorafdelingen har været hårdt ramt af klubbens økonomiske situation. Træerne voksede desværre for Vejle ikke ind i himmelen, og som kampen skred frem, kom værterne mere og mere i teten. I det 19. minut udlignede Yusuf Onurlu, inden tilbagevendte Marcus Ingvartsen i det 27. minut bragte hjemmeholdet i front. Kort inden Ingvartsens scoring havde Andreas Winther muligheden for at bringe gæsterne foran, men VB-spilleren misbrugte. Misbrugte gjorde Mathias Jensen ikke, da han efter godt en halv times spil udbyggede FC. Nordsjællands føring. Scoringen faldt direkte på frispark i en situation, hvor jydernes målmand, Jakob ”Yankee” Henriksen, måske kunne have gjort mere ved forsøget. For at rette op på den halvsløve præstation ved 3-1 målet, snuppede den hårdtprøvede Vejle-målmand kort inden pausetid et straffespark, så stillingen ved pausen var 3-1. Efter pausen fungerede spillet langt bedre for Vejle, der havde held med at stresse værterne langt oppe på banen. Desværre for de rødklædte gæster blev kampen definitivt lukket efter 58 minutter, da tigrenes Souheib Dhaflaoui på smukkeste vis flugtede bolden i mål. Foran 4-1 faldt tempoet ud af hjemmeholdets spil, og man lullede sig selv en smule i søvn. Det gav chancen til Vejles Ali El-Haj, som i dagens anledning ville vise, at han også kunne spille fodbold. El-Haj kanonerede bolden i mål til slutresultatet 4-2!

Se målene fra kampen her!

 

AaB 1-1 Esbjerg
0-1 Jonas G. Hansen (3.), 1-1 Asger Sørensen (73.).

Der stod masser af spil for begge hold til lørdagens kamp. De forsvarende mestre fra Esbjerg har kommet fornuftigt fra start i denne sæson, men et par uafgjorte kampe har spillet vestjyderne et puds. AaB prøver stadig at komme sig ovenpå en elendig sæsonstart, hvor nordjyderne fik tørre tæsk i de første par kampe. Efter den hæslige perioder har de bolsjestribede dog rejst sig, og med U19-landsholdets giftige angriber Jannik Pohl i spidsen, har holdet i de seneste uger præsteret hæderligt. Alle positive tanker blev dog hurtigt forvandlet til nedadvendte smileys på de nordjyske ansigter, for efter bare tre minutters spilletid kom gæsterne i front. Det var Superligaspilleren Jonas Gejel Hansen, der på hovedstød gjorde det onde ved AaB. Esbjerg benyttede sig udover Jonas Gejel Hansen også af 95’eren Jeppe Brinch, der efter en skadesperiode igen havde behov for minutter i benene. Billedet af første halvleg var, at vestjyderne var mest på bolden, mens det sidste vildskab manglende hos værterne, der ikke formåede at blive farlige foran EfB-keeper Daniel Iversens mål i kampens første 45 minutter.

Asger Sørensen, AaB-anfører bringer balance i regnskabet (kilde: AaB U19-liga Facebook).
Asger Sørensen, AaB-anfører bringer balance i regnskabet (kilde: AaB U19-liga Facebook).

I anden halvleg prøvede de, i dagens anledning grå, Esbjerg spillere sig at køre den smalle føring i hus, som man så ofte har gjort det. Det lykkedes også næsten, men en god aktion for Jannik Pohl ændrede kampen. Det var i en situation, hvor gæsternes U19-landsholdsforsvarer Marco Lund prøvede at forsvare bolden til målpark, at Pohl kom foran sin modstander, der klodset valgte at rive angriberen ned. Dommeren var ikke i tvivl: straffe! Det efterfølgende spark stod Asger Sørensen for, og AaB-anføreren var iskold. Med godt et kvarter igen forsøgte udeholdets spillere at lægge et sidste tryk på værternes mål, men kampen var fra start til slut ganske chancefattig, og således døde det hele lidt hen, og kampen endte i en pointdeling. Esbjerg er stadig ubesejrede, men er som følge af FC. Nordsjælland, -Midtjylland og Københavns dominans placeret på fjerdepladsen. AaB kan glæde sig over et flot point, og at attituden og indstillingen intet fejler.

 

AGF 1-2 Lyngby
1-0 Michael Zacho (14.), 1-1 Gustav Therkildsen (65.), 1-2 Mark Boesen (86.).

Onsdag stod de klubber overfor hinanden i NordicBetligaen, og lørdag var det igen tid til AGF vs Lyngby – denne gang i U19-ligaen. Begge klubber har fået en dårlig start på sæsonen, og er at finde i bunden af landets bedste ungdomsrække. Derfor var der lagt op til en intens og nervepirrende omgang fodbold på Fredensvangs kunststofbane. Det var hjemmeholdet, der startede kampen klart bedst, noget der gav pote efter 14 minutters spil, da jydernes måske største profil, Michael Zacho, sparkede bolden ind ved forreste stolpe. Nu lignede det noget, de kongeblå sjællændere så ofte havde prøvet, nemlig at tabe, men som kampen skred frem blev forestillingen mere jævnbyrdig – 1-0 var stillingen ved pausen. I anden halvleg fik AGF mod på mere, og gik højere op med bagkæden. Det skal man ikke gøre mod et giftigt Lyngby-angreb, der flere gange i kampens sidste 45 minutter blev farlige. Især 95’eren Gustav Therkildsen var tæt på, og det var da også netop Therkildsen, der efter 65 minutter kunne bringe balance i regnskabet. Meget tydede i de efterfølgende minutter på en pointdeling, men udeholdet var farligst, og det var såmænd ganske fortjent at indskiftede Mark Boesen med blot fire minutter tilbage på stadionuret kunne score til stillingen 2-1, og dermed cementere tre livsvigtige point på Lyngby Boldklubs spinkle pointkonto.

 

Randers Freja 4-1 Brøndby
1-0 Jeppe Mogensen (29.), 2-0 Mathias Haarup (44.), 2-1 Daniel Stückler (52.), 3-1 Mikkel M. Pedersen (anden halvleg), 4-1 Onur Albayrak (anden halvleg).

I Randers har de noget så udsædvaneligt som en fuldstændig skadesfri trup, hvilket giver nogle positive problemer for træner Rasmus Berthelsen. Kamp om pladserne er som bekendt en god ting, men om det var hovedårsagen til sejren over Brøndby lørdag, skal vi lade stå hen i det uvisse. Det var hjemmeholdet der startede kampen bedst. Dyderne med hårdt og kontakt spil i nærkampene er hestene altid garant for, men også med bolden var kronjyderne dygtige. 1-0 blev det således efter godt en halv time, da holdets stjernefrø af en angriber, Jeppe Mogensen, på heroisk vis skrabbede bolden i mål. De ambitiøse gæster fra Brøndby, som når de er på det højeste leverer fremragende fodbold, viste en skyggeside af medaljen, og det var chokerende at se, hvor lavt sjællændernes bundniveau var. 2-0 blev det også, da talentfulde Mathias Haarup kronede en flot dribletur med at smække bolden i kassen. Det var tydeligt, at sjællændernes træner, Per Frandsen, havde givet sit unge kuld en opsang i pausen, for fra anden halvlegs start kom de blågule bedre med i opgøret. Samtidig ramte værterne slet ikke hinanden, og derfor var kampbilledet på få minutter vendt. Talentfulde Daniel Stückler stod for reduceringen til 2-1. I minutterne efter Stücklers reduceringen havde gæsterne et par store chancer, men flot forsvarsspil af hjemmeholdet og Søren Bebensee i Randers-buret reddede i flere omgange kastanjerne ud af ilden. Efter en rædselsfuld periode i kampen, formåede hestene igen at finde sig selv, og efter Mikkel M. Pedersen og Jonas Bager i fællesskab fik scoret til 3-1 for hjemmeholdet, forsvandt det sidste håb om et brugbart resultat for de slukørede forstadsdrenge fra Sjælland. I slutminutterne blev ondt sågar værre for Brøndby, da indskiftede Onur Albayrak lukkede og slukkede med sin scoring til 4-1. Randers viste, at holdet på de bedste dage er en velsmurt maskine, mens Brøndby skal præstere langt mere stabilt, hvis man skal regnes med blandt medaljeaspiranterne.

 

Husk at læs med i næste uge, når vi som altid guider dig igennem kampene fra landets bedste ungdomsliga! 

In this article