Højbjerg kan spille U21-EM

Landstræner Morten Olsen har ifølge TV 3 Sport, allerede nu givet Pierre-Emile Højbjerg lov til at tage med til U21-EM næste sommer.

19-årige Pierre-Emile Højbjerg lejer med de tunge drenge i både Bayern München og på A-landsholdet, hvor han senest er startet inde i alle Danmarks tre EM-kvalifikationskampe. Når det danske U21-landshold næste sommer tager til EM i Prag, vil det dog med stor sandsynlighed blive med en stjerne mere på holdet.

– Jeg har fuld forståelse for, at Jess gerne vil anvende dem. Og jeg ser ikke noget problem i det, hvis spillerne selv vil, siger Morten Olsen til tv3sport.dk om mulighederne for, at spillere som Højbjerg, Uffe Bech og Yussuf Poulsen kan tage med til Prag.

Det er en melding, der falder bekvemt hos den danske U21-landstræner, Jess Thorup.

– Nu er vi nået frem til noget så stort som EM, som nok er det største en ungdomslandsholdsspiller kan være med til. Det kan have stor betydning for de danske talenters fremtid.

– Skulle vi have mulighed for at indlemme en spiller som Pierre-Emile, som har været en stor del af vores U21-landshold op til de her play-off-kampe, så vil det selvfølgelig betyde rigtig meget for vores hold, siger Thorup til TV 2.

Også Pierre-Emile Højbjerg selv deltager meget gerne i slutrunden.

– Jeg vil blive meget glad, hvis Jess udtager mig til sin trup. Jeg har lige siden U21-holdets første kvalifikationskamp haft ambitioner om, at vi ville kvalificere os til slutrunden og dernæst vinde EM, siger Højbjerg til tv3sport.dk.

U21-landsholdet bookede billetten til Prag ved at slå Island over to kampe.

In this article