Tempofattigt remis i dobbelt danskerdebut

Mads Junker, David Trezeguet, Morten Skoubo og Alessandro Del Piero indledte deres indiske eventyr på Jawaharlal Nehru Stadium tirsdag eftermiddag med en målløs affære.

Da det i juli-måned stod klart, at Mads Junker og Morten Skoubo fra oktober til december skulle tørne ud for indiske Delhi Dynamos, blev der lagt op til lidt af et eventyr. Den nyoprettede Super League i Indien består af otte franchise-mandskaber, som har hentet fodboldkoryfæer som David Trezeguet, Luis Saha, Frederik Ljungbjerg og mange andre. Særligt interessant blev det for danskerne, da det kom frem, at de fik selskab af selveste Alessandro Del Piero på deres mandskab, Delhi Dynamos.

Forud for Dynamos’ første ligakamp tirsdag eftermiddag var det dog noget overraskende uden Del Piero på banen, da Juventus-legenden var blevet henvist til bænken. Til gengæld havde vi fornøjelsen af at se et angrebspar bestående af Morten Skoubo og Mads Junker, som oven i købet havde fået anførerbindet i Del Pieros fravær. Mens Delhi Dynamos havde en Juventus-legende på bænken, havde dagens modstander, FC Pune City, én på banen. Deres anfører er nemlig ingen ringere end David Trezeguet, som vandt VM med Frankrig i 1998.

Det var Delhi Dynamos, som, efter at have overhørt den indiske nationalmelodi, kom bedst fra start. Efter 10 minutter kunne Mads Junker have bragt hjemmeholdet foran, men den tidligere FC Nordsjælland-topscorer fik ikke ordentligt træf på bolden. Der stod generelt Delhi Dynamos på det meste i 1. halvleg, og begge danskere havde flere gode muligheder. Tempoet var gabende langsomt, og de to tidligere Superliga-profiler kunne nærmest gå sig til chancer i den indiske varme.

Det blev ikke til mere end 35 minutter på banen for Morten Skoubo. Angriberen pådrog sig et hårdt slag på kæben under en nærkamp, og så kunne 50,000 indere på det enorme Jawaharlal Nehru Stadium euforisk tiljuble indskiftningen af Alessandro Del Piero. Juventus-koryfæet viste hurtigt prøver på fordums styrke, da den vadede lige igennem Punes forsvar, og spillede Mads Junker fri til en god mulighed, men til trods for flere gode Dynamos-chancer i 1. halvlegs slutfase, gik de to hold målløse til pause.

2. halvleg startede anderledes chancefattigt, men efter 57 minutter fik Mads Junker en gigantisk chance. Danskeren modtog en god bold i dybden fra Malsawmatulanga, men helt alene med Pune-keeperen og med masser af tid afsluttede Junker svagt midt på Belardi. Derefter sad Delhi Dynamos solidt på bolden, og et kvarter inde i 2. halvleg havde FC Pune kun haft boldbesiddelse en fjerdedel af tiden.

Efterfølgende faldt kampen drastisk i tempo, og efter en lang periode mere eller mindre uden chancer, blev Mads Junker efter 83 minutter sendt fra banen til fordel for Gustavo dos Santos. Denne ændring var milimeter fra at ændre kampbilledet for træner Veldhoven, da dos Santos i starten af overtiden ramte indersiden af stolpen med et listigt forsøg fra kanten af feltet.

In this article