Red Bull-dansker: De andre klubber elsker at hade os

De tyske fodboldfans er ikke ovenud begejstrede for Yussuf Poulsen og RB Leipzig, der er ejet af energidrikgiganten Red Bull.

Den østrigske energidrikgigant poster hvert år millioner af kroner i fodboldklubberne Red Bull Salzburg og RB Leipzig. Begge klubber har danskere på holdet. I Salzburg spiller nemlig Peter Ankersen, mens den 20-årige angriber Yussuf Poulsen tørner ud for tyske Leipzig.

Sidstnævnte fortæller, at han og holdkammeraterne i RB Leipzig ofte må stå model til meget kritik fra de tyske fodboldfans.

– Ja, jeg har da godt bemærket, at vi ikke er populære blandt de andre klubbers tilhængere. Vi har selv 20.000 tilskuere til vores kampe. Det er mere de andre fans, der har et problem med klubben, siger Yussuf Poulsen til Ekstra Bladet.

Den nyudnævnte landsholdsspiller bruger dog den megen larm og hurlumhej til at præstere godt.

– Det er mere bagefter, at man opfatter, hvad de har gjort eller råbt. Når man er inde på banen, så er det bare larm. Og jo mere larm der er, jo mere opsat bliver jeg, så jeg bruger det positivt.

Da Poulsen og co. den 21. september gæstede Union Berlin, var de ude for en vældig speciel oplevelse. Berlin-klubbens ledelse havde givet fanklubben lov at uddele sorte plastiksække og løbesedler med budskabet om, at rige klubber som Leipzig ødelagde fodbolden.

– Det var en speciel oplevelse, men jeg har også prøvet, at det andet holds fans helt blev væk. Det må de selv om, det er deres hold, der lider af det, når de bliver væk. Uanset hvad så er der meget opmærksomhed omkring vores hold. Enten elsker de os, eller også elsker de at hade os, siger Yussuf Poulsen.

Angriberen scorede selv i kampen i Berlin, og har efter ni kampe nettet seks gange i 2. Bundesliga.

– For mig handler det her om fodbold og udvikling. Jeg har det godt i klubben. Jeg er godt tilpas og jeg tænker kun på at spille.

In this article