Spillelystent og frustreret Ipswich-talent: Kom nu, FIFA!

10605494_10204622330786061_1474261143_o

Den unge dansker, Victor Guldbrandsen, venter stadig på at få sin spilleberettigelse fra FIFA, før han kan tørne ud for sin nye klub, Ipswich.

I august måned kunne 17-årige Victor Guldbrandsen offentliggøre store nyheder. Efter en række år som talent- og udviklingsspiller i Lyngby Boldklub tog midtbanespilleren et stort skridt, og skiftede Lyngbys blå farver ud med engelske Ipswichs ditto.

I England er Guldbrandsen faldet godt til på både træningsbanerne og udenfor i den gamle engelske by. Men endnu mangler der én ting, før han er rigtig glad. Ipswich-spilleren har endnu ikke modtaget sin spilleberettigelse fra det internationale fodboldforbund, FIFA. Derfor har han ikke måtte spille kampe for sin nye klub.

– Jeg ved ikke, hvornår den kommer, men der går forhåbentlig ikke længe. Jeg har ventet i syv uger nu. Det er FIFA der skal godkende den, og da der har været mange spillere, som er rykket til England i dette transfervindue, og da de bliver behandlet i den rækkefølge, de bliver modtaget, så må man bare vente, selvom det kan være hårdt. DBU har prøvet at hjælpe mig med at rykke FIFA, men uden held. Ipswich og det engelske fodbold forbund, FA, har også prøvet at skubbe på. Men forhåbentlig kommer tilladelsen snart, fortæller en håbefuld Victor Guldbrandsen til D’ BOLD.

– Det er utrolig ærgerligt, at jeg ikke kan spille ligakampe. Men på den anden side har jeg nu fået tid til at falde på plads og vænne mig til tempoet herovre. Jeg har også fået ekstra løb, så formen er nu, hvor den skal være. Det er bare mega frustrerende ikke at vide, hvornår spilletilladelsen kommer. Uvisheden er næsten det værste. Hver uge går jeg og håber, at tilladelsen kommer, så jeg kan være med i weekendens kamp.

En helt ny hverdag

Victor Guldbrandsens hverdag har siden flytningen til den anden side af Nordsøen været igennem en stor omvæltning. Ifølge den unge midtbanespiller kan man slet ikke sammenligne den med hans gamle.

– Det er noget helt andet herovre. Det kan slet ikke sammenlignes med Lyngby med al respekt. Forholdene er i top, tempoet er meget højere og træningsmængden er også meget højere.

– Jeg er i klubben hver dag fra klokken 8.30 til 16.30. Vi træner to gange om dagen undtagen onsdag, hvor der er skoledag.

Det sociale liv i Ipswich er Guldbrandsen også meget glad for. Han er blevet velintegreret i spillertruppen, og har samtidig ofte haft besøg af sin familie og venner fra Danmark.

– Klubben har været fantastiske til at tage imod mig. Det samme med mine holdkammerater. De tager mig med ud, og på den måde kommer jeg med i gruppen. Jeg synes, jeg er blevet rigtig godt integreret i klubben og på holdet.

– Det har også hjulpet mig, at mine tætteste venner har været ovre at besøge mig, samt min familie som også tit er herovre.

Vejen op

Victor Guldbrandsen er startet ud på Ipswichs U18-hold, hvor han her venter på at få lov at spille ligakampe. Herefter er den mere langsigtede plan, at danskeren skal rykkes op på reserveholdet, inden han så forhåbentlig en dag får sin førsteholdsdebut på Ipswichs traditionsrige førstehold.

Men vejen fra U18 til førsteholdsfodbold i England er desværre ikke bare som at dreje ud på motorvej E45 et sted i Jylland. Allerede nu kan han dog mærke forbedringer i sit spil.

– Jeg forventer, at jeg udvikler mig som fodboldspiller herovre. Jeg kan allerede mærke, jeg har taget nogle skridt op ad stigen. Jeg forventer jeg kommer op og spille fast med reserveholdet og etablere mig i førsteholds truppen, lyder det fra den ambitiøse, unge dansker.

– Lige nu træner jeg med U18 og reserveholdet. Men når jeg kan begynde at spille kampe, skal jeg i starten spille med U18. Planen er, at når jeg har spillet nogle kampe med U18, så skal jeg op og spille kampe med reserveholdet.

– Jeg træner allerede med reserveholdet, og jeg træner med førsteholdet, når der er tid og plads til det.

Victor Guldbrandsen havde også tilbud fra andre klubber, men valgte i sidste ende Ipswich, hvis førstehold spiller i den næstbedste engelske række, The Championship.

In this article