Talenttid 01-10-2014 – U19-ligaen – FCK og Finnbogasson fortsætter, AGF fik første sejr og Silkeborg tabte igen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

U19-ligaen (kilde:dbu.dk).
U19-ligaen (kilde:dbu.dk).

U18-landsholdet har i midtugen været i kamp, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at denne spillerunde af U19-ligaen kun bød på to opgør. Men hvilke to! FC. København fortsatte holdets forrygende stime, og ydmygede OB på det groveste, mens AGF trak sig sejrrigt ud af det jyske opgør mod Silkeborg, der hænger fast i tabellens tunge ende.

Esbjerg, Brøndby, FC. Nordsjælland, OB, AaB, Randers, Vejle, FC. Midtylland og Lyngby har ikke været i aktion i denne spillerunde.

 

FC. København 5-0 OB
1-0 Jonathan Frimann (første halvleg), 2-0 Mikkel W. Pedersen (anden halvleg), 3-0 Kristjan Finbogasson (anden halvleg), 4-0 Brandur Olsen (anden halvleg), 5-0 Berat Beciri (anden halvleg).

Efter en planmæssig start på sæsonen skulle FC. København hjemme i løvehulen søndag forsøge at føje endnu tre pinde til pointkontoen. Modstanderen var fynboerne fra OB, der med en uafgjort, et nederlag og senest en sejr, har fået en blandet start på sæsonen. Det var i første halvleg ikke til at se, at hjemmeholdet var et tophold, og at det var OB, der hører til tabellens mere sølle skikkelser. Alligevel lykkedes det værterne at komme i front, da 97’eren Jonathan Frimann fik skovlet bolden i mål. Gæsterne havde også målchancer til at komme på tavlen i første halvleg, men man mislykkedes og derfor 1-0 efter de første 45 minutter. Lige som i første halvleg var spillet på banen ganske jævnbyrdigt, men det blev hurtigt klar for enhver, at københavnerne var farligst foran kassen. Mikkel W. Pedersen kom først på et hjørnespark, og så var de hvide løver foran med 2-0, mens OB’s spillere bedrøvede, mutte og misundelig kun kunne overvære hjemmeholdets jubelscener. Det skulle blive værre for Odenses talenter, og ikke lang tid efter Pedersens scoring, var den gal igen. Denne gang var det hjemmeholdets målsluger, Kristian Finnbogasson, der fra 11-meterpletten scorede sit sæsonmål nummer fem. Finnbogasson træner regelmæssigt med løvernes superligatrup, ligesom Brandur Olsen gør det. Sidstnævnte ville det også lege med, og med et kælent frisparksmål Ala Andrea Pirlo gjorde han det til 4-0. Et 5-0 mål lå længe i luften og blev også en realitet, da hovedstadsdrengenes venstrekant, Berat Beciri, flot afdriblede sin direkte modstander og satte bolden ind bag OB’s hårdtprøvede Anders Michelsen.

 

Silkeborg 2-0 AGF
0-1 Michael Zacho (30.), 0-2 Michael Zacho (80.).

Silkeborg scorer i snit 1,2 mål pr. kamp – AGF 1,4 mål. Derfor var der lagt op til en målfattig affære, da de to jyske traditionsklubber lørdag eftermiddag tørnede sammen. Silkeborg var massiv svækket til kampen, og havde ikke store profiler som Kasper Dolberg, Sammy Skytte og Robert Skov til rådighed. AGF gik ind til kampen velvidende om, at der på pointkontoen kun stod ét sølle point efter sæsonens første fire kampe, og at man i sidste weekend var blevet ydmyget med hele 5-1 af FC. Nordsjælland. Kampen startede ganske jævnbyrdigt, med et lille overtag til hjemmeholdet, der især var farlige på omstillinger, men AGF-målmand Kritaps Zommers stod en god kamp og forhindrede i flere omgange SIF’erne i at score. I stedet blev det gæsterne, der kom på måltavlen. Holdets måske største profil, kreative, finurlige Michal Zacho, erobrede bolden fra en rødklædt og driblede ned mod mål, men blev ureglementeret fældet – straffespark! Straffesparket tog Zacho sig selv af, og det gjorde han meget godt – 1-0 til AGF. Værterne fortjente ud fra målchancer at komme tilbage i kampen, men effektiviteten manglede for drengene fra Søhøjlandet, og i stedet lukkede Michael Zacho efter 80 minutters spil kampen med sit andet mål. Endnu engang faldt scoringen efter et straffespark, og med ti minutter tilbage af opgøret, var der ikke mere at stille op for Silkeborg, som måtte se sig besejret. Hjemmeholdet havde fortjent mere, mente SIF U19-træner Dennis Pedersen, men manglede skarpheden foran mål

-Vi vinder kampen på mange parametre i dag – men ikke på målscore og effektivitet, som i sidste ende er det, der tæller, siger træneren til sif.dk

AGF-træner Claus Therkildsen indrømmede da også, at ’de hvie’ ikke spillede op til deres bedste, men var samtidig glad og tilfreds med sæsonens første tre point:

-Vi er meget glade for de tre point – og så lever vi med, at det måske ikke er alt, der sidder helt i skabet. Men det er godt for moralen endelig at få en sejr, er ordene fra Therkildsen til agf.dk

 

Husk at læs med igen næste gang, når vi som altid guider dig igennem kampene fra landets bedste ungdomsrække!

In this article