Talenttid 09-10-2014 – Brøndby viste klassen, FC. København i sjældent pointtab og flere tætte kampe

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

(Kilde:dbu.dk)
(Kilde:dbu.dk)

Der var i denne weekend atter fodbold fra landets bedste ungdomsfodboldrække, U19-ligaen, og efter en pause, som for de fleste hold lød på to uger, var der masser af spilleglæde at spore hos talenterne. Krydret med reserveligaturneringen bliver de unge talenter testet i ambitiøse setups, og hver især kæmper spillerne for en fuldtidskontrakt hos deres respektive klubs førstehold. Først gælder det dog U19-ligaen, og D’ BOLD guider dig som altid igennem de interessante og målrige kampe:

FC. Midtjylland og AGF har ikke været i kamp i denne spillerunde.

 

Lyngby 1-1 AaB
1-0 Mads Kaalund (42.), 1-1 Jannik Pohl (44.).

Der var dømt bundbrag på banerne ved Lyngby Stadion, da sæsonens store skuffelse fra AaB var taget en tur over Storebælt for at møde pointløse Lyngby. Kampen var ekstrem vigtig for begge mandskaber, der med en sejr ville kravle flere pladser frem i tabellen. Det startede bedst for gæsterne, der har brugt den lange periode uden kampe til at arbejde hårdt på træningsbanen. Hårdt arbejde giver bonus, som man siger, og nordjyderne var en smule bedre end hjemmeholdet i første halvleg, dog uden at det var mærkbart. Generelt set var kampen lige og uden de store målchancer: det lod til, at betydningen af opgøret spillede talenterne et puds. Kort før pausen skete der så endelig noget, der fik tilskuerne op af stolene. Kevin Thsiembe spillede flot bolden tilbage i banen, hvor en fremadstormende Mads Kaalund sikkert kunne sende bolden i mål. Kaalund er en af de spillere, man satser på hos de kongeblå, og således har den offensive midtbanespiller foruden kampene i U19-ligaen også bemærket sig med flere gode præstationer for klubbens hold i reserveholdsligaen. Kort efter Kaalunds føringsmål, var der mål i den anden ende. AaB’s Jannik Pohl headede sit hold tilbage i opgøret -1-1! I anden halvleg kom Lyngby bedst ud til kampen, men desværre for holdet fra københavnerforstaden fik man ikke skabt de store chancer. Som halvlegen skred frem var det gæsterne fra AaB, der pressede på for en sejr, og havde det ikke været for værternes keeper, Libetwa Mamili, havde nordjyderne også løbet af med de tre point. Sådan kom det ikke til at gå. Den halvkedelige forestilling endte med et point til hver. Pointet lørdag var Lyngbys første i sæsonen, og der var i kampen mod AaB da også fremgang at spore i forhold til tidligere skuffelser. AaB forventer vi os stadig mere af, og mon ikke aalborgenserne leverer en bedre indsats næste gang, når topholdet fra Esbjerg kommer på besøg.

 

Brøndby 3-1 Vejle
1-0 Mathias Andersen (2.), 1-1 Patrick Rasmussen (6.), 2-1 Nikolai Laursen (60.), 3-1 Nikolai Laursen (74.).

Efter en tid med kaos og uvished om klubbens fremtidige eksistens, fik Vejle Boldklub i syvende og sidst lokket investorer til og klaret frisag. Dermed får vi også i fremtiden lov til at følge østjydernes ungdomshold på den største scene, hvilket vi her på D’ BOLD er utroligt glade for. Første opgør efter den hektiske konkurssag var mod storsatsende Brøndby, som lørdag skulle forsøge at revanchere en smådårlig sæsonstart. Kampen startede klart bedst for hjemmeholdet, der bragte sig i front efter mindre end to minutter: så var kampen ligesom i gang! Målet stod Mathias Andersen for, da han efter en frispilning fra stortalentet Nikolai Laursen sparkede bolden forbi VB-målmand Jakob Henriksen. Generelt var Brøndby bedst i første halvleg, men gæsterne havde også deres at komme med. De rødklædte østjyder forsvarede sig fornuftigt, og når man endelig var på bolden, lykkedes man med at kombinere sig fint frem af banen. Efter en frispilning fra målmand Jakob Henriksen, var udeholdets angrebsprofil Patrick Rasmussen pludselig helt fri for mål, og med en koldblodig afslutning højt i målet udlignede Rasmussen til 1-1. På dette tidspunkt var der spillet blot seks minutter. Herefter faldt kampen lidt hen, dog med store chancer til Brøndby, og havde Mathias Andersen haft lidt mere is i maven, havde han fordoblet sin målscoring i det 23. minut. Det skete ikke – 1-1 ved pausen. I anden halvleg stod der Brøndby på kampen. Rezan Corlu viste prøver på sin fremragende teknik, da han fra sin position på venstrekanten legede katten efter musen med Vejle-forsvaret. To gange lykkedes det for Corlu at finde Nikolai Laursen i feltet, og 98’eren satte i begge tilfælde indersiden på, og afgjorde dermed kampen til sit holds fordel. Det var ikke meget gæsterne var på bolden i kampens sidste 45 minutter, og der kunne da heller ikke indvendes noget mod sejren.

Se her højdepunkterne fra kampen!

 

FC. Nordsjælland 3-1 Silkeborg
0-1 Rasmus Lysdal (30.), 1-1 Yusuf Onurlu (43.), 2-1 Mathias Jensen (67.), 3-1 Marcus Ingvartsen (84.).

Med blot en sejr ud af fem mulige var det et såret Silkeborg-hold, der lørdag tog den lange bustur til Farum, hvor FC. Nordsjællands anderledes selvtillidsfyldte spillere ventede. Tigrene fra FCN er nemlig inde i en forrygende stime, og havde således inden opgøret vundet de seneste tre kampe med en målscore på 12-2 – imponerende! Det var fra kampens start ikke til at se, at det var top mod bund. Silkeborg var godt med, og bragte sig også foran efter en halv times spil. Rasmus Lysdal var målscoreren. Hjemmeholdet sad som vanligt på spillet, og det bar da også frugt efter 43 minutter, da Yusuf Onurlu lidt heldigt fik passeret 95’eren Nicolai Flø i SIF-buret – 1-1 ved pausen. Kampbilledet fortsatte i anden halvleg, hvor Silkeborg stadig var fint med, selvom værterne havde bolden mest. Desværre for gæsterne kendte man ikke sin besøgelsestid, man fik rettere sagt ikke udnyttet chancerne, når de bød sig, og derfor hev FC. Nordsjælland sejren i land til sidst. Med godt 20 minutter tilbage på stadionuret slog hjemmeholdet til. Mathias Jensen driblede på kanten af feltet, og efter et par små, hurtige træk kanonerede den centrale midtbanespiller bolden i mål til stor ærgrelse for SIF-spillerne. Jyderne kom sig aldrig rigtig over føringsmålet, og i slutminutterne lykkedes det indskiftede Marcus Ingvartsen at lukke og slukke med sin scoring til 3-1. Kampen var Ingvartsens comeback. Spilleren har været udenfor i et halvt år med en meniskskade. Da dommeren fløjtede kampen af kunne hjemmeholdet glæde sig over fjerde sejr på stribe, og at man ligger lunt i svinget. Silkeborg kunne bittert rejse tilbage mod Jylland med endnu et nederlag i bagagen. Trods nederlaget, sporerede SIF-træner Dennis Pedersen fremgang:

-Vi giver stadig for mange chancer væk og det skal vi også nok få styr på. Vi tog et skridt mere i den rigtige retning i dag, og det er stadig det vigtigste for mig, lyder det fra Pedersen til silkeborgif.com

Se her målene fra kampen!

 

OB 1-1 Esbjerg
1-0 Simon Sandberg (47.), 1-1 Nicolaj Forst (81.).

To lange uger havde OB’s U19-mandskab haft til at fordøje 5-0-nederlaget mod FC. København. Der var kvalificeret modstand til fynboerne, da skampletten skulle viskes væk. Esbjerg, det ubesejrede tophold var modstanderen. Vestjyderne benyttede af reglen om, at to U20-spillere er tilladt, og stillede til start med Superligaspillerne Mikkel Maigaard og Jonas Gejel Hansen, mens holdets vanlige spiller fra årgang 95’, Mikkel Rohde, var blevet degraderet. Desværre for de to førstnævnte spillere forhindrede træværket i to omgange scoringer fra de prominente herres fødder. Rene Christiansens tropper startede kampen klart bedst, og var uheldige med ikke at være foran med mindst et par stykker efter de første 45 minutter. I stedet var det OB, der i starten af anden halvleg udnyttede et koks i gæsternes forsvar. Midterforsvareren Emil Obitsø gled, og så var det en smal sag for værternes angriber Simon Sandberg at passere Daniel Iversen i EfB-målet. Bagud 1-0 fortsatte de forsvarende mestre ufortrødent stormløbet mod øboernes mål, men som kampen skred frem, blev man mere og mere modløse. Hjemmeholdet kunne have lukket og slukket, men den ellers normalt så træfsikre Kristian Weber misbrugte en stor chance. Med godt ti minutter tilbage af opgøret, faldt udligningen så. Gæsternes Marco Lund havde taget turen op i modstanderens felt, og i stedet for at afslutte, lod han bolden passere til Nicolaj Forst, der med en kvik afslutning bragte balance i regnskabet. 1-1 holdt kampen ud, hvilket medfører, at Esbjerg fortsat er ubesejrede, mens OB viste god moral ovenpå afklapsningen mod FCK. Trods pointtabet var gæsternes træner, Rene Christiansen, en tilfreds mand:

-Vi smed to point i første halvleg, hvor vi kunne have ført med 2-3 mål. Det var det bedste vi har spillet i år, siger træneren til efb.dk

Også i den modsatte lejr, var der højt humør efter kampen:

-Det var et dejligt point at få mod et stærkt Esbjerg-hold i en kamp, hvor vi som hold til tider var i stærk modvind, men hvor vi fik vist, at vi holder sammen. Det var en rigtig god holdpræstation af alle spillerne i dag, det kan vi være meget tilfredse med, lyder det fra træner Jens Madsen til ob.dk

 

FC. København 0-0 Randers Freja

En sen oktober eftermiddag gæstede hestene fra Randers løverne fra FC. København. Hjemmeholdet havde god grund optimisme; man kom med fire sejre på stribe i bagagen, mens også Randers har haft en godkendt sæsonstart, og er at finde i toppen af U19-ligaen. Kampen startede bedst for gæsterne, der, skal det siges, også havde vinden i ryggen i første halvleg. Mikkel M. Pedersen var tæt på at score, men hans afslutning blev reddet af en FCK’er på målstregen. U19-landsholdsangriber Jeppe Mogensen var også tæt på, men skarpheden manglede – 0-0 ved pausen. I anden halvleg viste værterne noget af det spil, der berettiger dem til at spille med i toppen af tabellen. I store perioder blev jyderne presset i bund, og havde det ikke været for en velspillende Søren Bebensee i gæsternes mål, havde hovedstadens talenter vundet opgøret. Det sluttede uden vinder, og dermed kunne Randers nok engang glæde sig over point på kontoen. Ni mål i seks kampe er dog for få, og kronjyderne har brug for at få gang i målscoringen, hvis man skal spille med om medaljer. For FCK’s vedkommende var kampen lørdag første pointtab i fem kampe, men holdet besidder så meget kvalitet, at flere sejre nok snart skal komme. Om kampen siger Randers U19-træner til klubbens hjemmeside:

-Vi leverer en moden og voksen indsats. Vi bruger vores styrker godt før pausen og havde fortjent en føring. Desværre fik vi ikke puttet den ind, og i anden halvleg er vi i periode trykket langt tilbage, lyder det til randersfc.dk.

 

Læs med igen næste gang, når vi som altid giver dig overblikket over landets bedste ungdomsrække!

In this article