Talenttid – 28-10-2014 – U19-ligaen – direkte dueller i top og bund

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

Kilde: dbu.dk
Kilde: dbu.dk

Med blot 11 scoringer i rundens fem kampe var weekendens spillerunde i U19-ligaen sæsonens hidtil målfattigste. De manglende mål var dog ikke ensbetydende med kedelige, forudsigelige fodboldkampe, for hvad kampene måske manglede i scoringer, havde de i intensitet, spænding og drama!

FC. København og Randers var ikke i aktion i denne spillerunde.

 

Brøndby 0-1 Silkeborg
0-1 Emil Søgaard (67.).

Dennis Pedersens Silkeborg-hold er efter en miserabel start på sæsonen for alvor kommet i gang. Senest vandt Pedersens drenge en flot 4-3 sejr over FC. København, og nu mødte man lørdag endnu en gang et sjællandsk mandskab, da man rejste over Storebælt for at møde Brøndby. Den ambitiøse forstadsklub har endnu ikke fået forløst holdets fulde potentiale, og bundniveauet har til tider været for lavt. Således kom man direkte fra en 4-1 afklapsning mod Randers, så der stod revanche på menuen for de blågule. Det var dog de rødklædte gæster, der kom bedst fra start, og især ved hjørnespark var gæsterne farlige, mens Brøndby havde et par giftige langskud. Ingen af dem forvoldte dog SIF-keeper Nicolai Flø de store problemer, så 0-0 ved pausen. Efter en god pausesnak kom hjemmeholdet bedre ud til kampen, og Per Frandsens tropper pressede straks på for en scoring. Scoringen kom dog uheldigt for værterne i den anden ende, da Emil Søgaard efter 67 minutters spil tog chancen fra distancen og kanonerede bolden op i det ene målhjørne. En sprællende Andreas Hansen i Brøndby-buret kunne intet gøre ved skuddet, der næsten ikke kunne være placeret bedre. Efter Søgaards ’wonderhit’ omlagde Brøndby til en voldsom offensiv, og jagtede i stor stil en udligning. Det lykkedes umiddelbart at få sat jyderne under et gevaldigt pres, men hjemmeholdets offensive spillere var ikke skarpe nok, og fik ikke kreeret mange chancer. Derfor sluttede opgøret med en udesejr – 1-0 til Silkeborg – der vandt for anden weekend i streg. Brøndby må derimod ærgre sig ekstra meget over nederlaget, og at man med en yderst talentfuld trio i front, hvor både Nikolai Laursen, Daniel Stückler og Rezan Corlu gør sig, taber for anden kamp i træk. Sidstnævnte måtte udgå fra kampen med hvad der kunne ligne en fiberskade.

Se Emil Søgaards perle her!

 

Lyngby 0-1 Vejle
0-1 Jeppe Hansen (71.).

Det var ikke for små børn og sarte sjæle, da Lyngbys nyligt anlagte kunstgræsbane lagde kunstgræs til bundbraget i U19-ligaen mellem nummer sidst fra Vejle og nummer næstsidst fra Lyngby. Kampen startede ganske jævnbyrdigt med de kongeblå en smule mere på bolden end gæsterne. Vejles måske største profil, angriberen Patrick Rasmussen, kunne efter blot 13 minutter have bragt gæsterne i front, men Rasmussen misbrugte den gyldne mulighed. Det samme gjorde hjemmeholdets Frederik Thyssen, da han umarkeret headede på mål efter et godt slået hjørnespark. Jakob ’Yankee’ Henriksen blev ikke passeret kampens første 45 minutteri, så 0-0 ved pausen, efter en første halvleg uden de store chancer. Anden halvleg fortsatte i samme bane – også her udeblev de store chancer. Derfor lå det lidt i luften, at skulle der falde en scoring, skulle det være efter en dødbold, og ganske rigtigt: Jeppe Hansen blev efter en dødbold manden, der afgjorde sagerne for Vejle. Med godt tyve minutter tilbage af opgøret formåede midtbanespilleren at sætte så meget skrue i sit hjørnespark, at bolden sejlede ind ved bagerste stolpe til stor forløsning for de unge østjyder, der ikke har oplevet meget succes i denne sæson. Efter Hansens finurlige føringsmål igangsatte værterne en storoffensiv mod VB’s mål. I slutminutterne producerede sjællænderne hele syv hjørnespark, men trods en ihærdig indsats fra indskiftede Mark Boesen blev det aldrig rigtig farligt. Tre livsvigtige point havnede derfor i Vejles spillerbus, der ikke blot hentede årets første udesejr, men også kravlede forbi tre hold i tabellen. For Lyngbys vedkommende gælder det om at komme op på hesten igen, og så  kan man desværre for traditionsklubben samtidig konstatere, at de kongeblå befinder sig på ligaens sidsteplads.

 

Esbjerg 1-1 AGF
0-1 Michael Zacho (1.), 1-1 selvmål (59.).

Efter en god start med tre sejre i de første fire kampe, har de forsvarende mestre i holdets seneste to kampe gået fra banen med blot et point – ikke helt optimalt for de ambitiøse vestjyder, der dog inden opgøret mod AGF stadig var ubesejrede. AGF ville nok ønske, at det var dem, der var ubesejrede efter seks spillerunder. Det er dog langt fra tilfældet – holdet roder rundt i bunden, og kom med alt andet end selvtillid i bagagen, idet man i sidste weekend tabte 2-1 til bundproppen Lyngby. Alle tanker om svingende resultater ændrede sig dog hurtigere end man kan nå at stave til formkrise, og efter blot 10 sekunders spil var AGF foran. Scoringen faldt efter en dårlig tilbagelægning af Emil Obitsø i Esbjerg-forsvaret, og så kunne Michael Zacho altså sørge for en chokstart. Hjemmeholdet kom hurtigt stærkt igen, hvilket udmøntede sig i et par chancer til Kasper Nissen, der i dag var startet i vestjydernes angreb. Også 95’eren Jonas Gejel var tæt på med et hovedstød, men det forblev ved 0-1 til talenterne fra Jyllands hovedstad. Efter pausen trykkede hjemmeholdet fortsat på, noget der bar frugt efter 54 minutter, da den nykårne U19-landsholdsspiller Marco Lund forlængede et indlæg, som efter massivt klumpspil endte i nettet bag Kristaps Zommers i AGF-buret. Målet er efterfølgende fejlagtigt blevet tilskrevet Søren Andreasen, men sandheden er, at en uheldig GF’er havde sidste fod på scoringen. I slutfasen intensiverede Esbjerg presset på gæsterne, der dog kampen igennem var farlige på omstillinger. Førnævnte Søren Andreasen jagtede til dommerens sidste fløjt sit første mål i tre kampe, ligesom stortalentet Mathias Kristensen også var tæt på. Det hele sluttede til syvende og sidst med 1-1, hvilet var tredje gang på stribe, at hjemmeholdet kunne forlade banen med sådanne cifre. AGF kan være stolte af en god indsats mod et af rækkens bedste mandskaber, mens Esbjerg ikke for alvor lever op til de store forventninger, der er til holdet.

 

FC. Nordsjælland 1-1 FC. Midtjylland
1-0 Souheib Dhaflaoui (8.), 1-1 Mikkel Duelund (54.).

4,3 mål – så mange mål har FC. Midtjylland i snit scoret pr. kamp – en svimlende statistik. Hedens ulve har hidil vist skræmmende styrke, og intet har hidtil kunnet stoppe de midtjyske talenter, der har fået maksimum udbytte af sæsonens første seks kampe. Næsten samme det samme kunne siges om lørdagens modstander fra FC. Nordsjælland, der udover 1-1 i sæsonpremieren mod Esbjerg, har vundet rub og stub i indeværende sæson. Der var derfor lagt op til et brag af en kamp, da rækkens nummer to tog imod rækkens nummer et. Kampen startede intenst og i et opskruet tempo, som en topkamp nu engang bør gøre det. Der var i den spæde start på kampen chancer i begge ender, men det blev hjemmeholdet, der efter otte minutter bragte sig i front, og for første gang i sæsonen var gæsterne i knæ. Målscorer for tigrene var Souheib Dhaflaoui, der for anden weekend i streg kom på måltavlen. Føringsmålet ændrede intet ved de to holds offensive tilgang til spillet, det ligger slet ikke i holdenes DNA, og i stedet producerede talenterne ufortrødent massevis af chancer. Efter 36 minutter blev det 1-1. Sidste sæsons topscorer i U19-ligaen, 95’eren Razak Adebayo, spillede flot Mikkel Duelund fri, og den offensive midtbanespiller kvitterede den gode aflevering ved at glide bolden i mål til stor glæde for midtjyderne og selvfølgelig U18-landsholdsspilleren selv. Efter pausen arbejdede gæsterne sig mere ind i kampen, og den sidste halve time af opgøret stod der FCM på. Således blev det også til halvstore målchancer, men generelt for jyderne var det, at man havde svært ved at finde åbningerne i værternes forsvar. Derfor 1-1 i en kamp, der bestemt var en topkamp værdigt og bekræftede os i, at FC. Nordsjælland og FC. Midtjylland lige pt. er U19-ligaens to bedste hold. Efter kampen var FC. Midtjyllands træner, Kenneth Andersen, trods årets første pointtab ganske tilfreds:

-Vi lægger et godt tryk. Vores presspil sidder godt, og specielt i anden halvdel af kampen forsøger vi at finde åbningerne, lyder det fra Kenneth Andersen til fcm.dk

 

OB 1-4 AaB
0-1 Jannik Pohl (15.), 1-1 Kristian Weber (35.), 1-2 Johan Ejsing (69.), 1-3 Moses Opondo (71.), 1-4 Jannik Pohl (90.).

Det er ikke kun OB’s Superligahold, der i øjeblikket befinder sig i en pointmæssig krise. Nej, også OB’s U19-hold kan ikke finde formen, og ikke siden starten af september har holdet vundet en fodboldkamp. Lørdag skulle man forsøge at komme tilbage på sporet, hvor AaB ventede. Det startede bedst for gæsterne, der efter et kvarters spil scorede efter en omstilling. Jannik Pohl skulle bare sætte indersiden på sidste sæsons U17-ligatopscorer Sebastian G. Andersens fornemme indlæg, og så var aalborgenserne i front. Nede med 0-1 nægtede OB at give op, og øboerne kæmpede fortsat bravt. Efter at have haft et par store redninger kunne AaB-keeper Frederik Reimer efter 35 minutter ikke længere holde stand, og hjemmeholdets angrebsprofil Kristian Weber sparkede flot  bolden i kassen til pausestillingen 1-1. I det første kvarter af anden halvleg var hjemmeholdet godt med i opgøret, og man fightede fortsat  og spillede en godkendt omgang fodbold. AaB var bare generelt en tand bedre, og med to hurtige mål i det 69. og 71. minut lukkede nordjyderne reelt opgøret. Scoringen til 1-2 stod Johan Ejsing for, og få minutter senere kom den tidligere Thisted-spiller Moses Opondo også på måltavlen, da han let kunne sparke bolden i et tomt mål til 1-3. Kort før slutfløjtet blev ondt værre for OB, da U19-landsholdsangriber Jannik Pohl scorede sit andet mål på dagen og fjerde i sæsonen, og dermed gjorde det til slutresultatet 1-4.

 

HUSK AT LÆS MED IGEN I NÆSTE UGE, NÅR VI SOM ALTID GIVER DIG OVERBLIKKET OVER LANDETS BEDSTE UNGDOMSRÆKKE! 

In this article