Talenttid 30-10-2014 – U17-ligaen – Esbjerg led knæk i topstriden, FC. Nordsjælland i fortsat fremgang og Lyngby i frit fald

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U17-ligaen

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

Det er tæt i U17-ligaen, hvor blot seks point adskiller HB. Køge på 12. pladsen og AaB på rækkens tredjeplads. Med et snit på over 3,5 mål pr. kamp og i alt tre uafgjorte opgør, levede U17-ligaen i weekendens spillerunde op til sit ry som en række, hvor alle kan slå alle, og hvor kampene oftest er målrige og uforudsigelige. Som altid guider D’ BOLD dig igennem samtlige kampe fra landets bedste U17-række!

 

Brøndby 2-0 Silkeborg
1-0 Oliver Carrara (4. min.) 2-0 Oliver Carrara (29. min.).

Silkeborg var lørdag draget en tur til Sjælland, hvor man skulle forsøge at gøre noget ved formstærke Brøndby. Vi har taget en snak med jydernes målmand, landsholdsaktuelle Oscar Hedvall, for at høre, hvordan han så kampen. Hedvall fremhæver blandt andet sin kollega fra U17-landsholdet, Brøndby-keeper Jacob Pryts Larsen, som han mener, stod en fremragende kamp. Derudover er Silkeborgs sidste skanse godt træt af de lange busture til udekampene, og peger på dette som en mulig årsag på, hvorfor holdet præsterer så svingende:

D’ BOLD: Det blev til et 2-0 nederlag mod Brøndby. Fortæl lidt om kampen!
Oscar Hedvall , Silkeborg U17: Vi kom ikke særlig godt fra start. Manglende kommunikation hele holdet rundt. Vi havde lidt problemer med deres to hurtige angribere. De var gode til at spille forbi vores kæder og kom til en del chancer via det. Vi dummer os i forsvaret et par gange, hvilket fører til de to mål som de scorer i første halvleg. Dog synes jeg at vi i mange perioder af kampen, spillede fint og viste en stor vilje for at komme tilbage i kampen. Men det lykkedes desværre ikke, da deres målmand Jacob (Jacob Pryts Larsen red.) stod en ekstraordinær god kamp, og forhindrede ethvert skudforsøg vi havde, siger målmanden til D’ BOLD.

D’BOLD: Hvilke spillere bemærkede sig trods nederlaget positivt?
Oscar Hedvall , Silkeborg U17: Mikkel Brogens spillede en god kamp nede i forsvaret. Han en god rutine fra sidste års turnering, og han er en god mand at have i sin bagkæde. Sammen med ham blev vi nød til at skifte vores førsteårs angriber Tobias Perto nede på en højre back, da vi simpelthen blev ramt af for mange skader nede bagi. Han klarede det rigtigt godt til trods for betingelserne, er ordene til D’ BOLD.

D’ BOLD: I har haft svingende resultater i denne sæson. Hvorfor den manglende stabilitet i præstationerne?
Oscar Hedvall, Silkeborg U17: Jeg tror til dels det har noget at gøre med de lange busture der er til vores udekampe. Det er ikke optimale vilkår at sidde i en bus i 3 timer på vej til kampen, og derefter vente i yderligere 3 timer til vores U19 hold har spillet deres kamp færdig. Det gør det lidt mentalt sværere at forberede sig til ens kampe. Jeg kan ikke give en konkret begrundelse for hvorfor vi mangler den stabilitet i vores kampe, men jeg er sikker på at vi nok skal finde ud af det. Vi går efter en top 3 placering i år, hvilket jeg også tror vi kan opnå hvis vi finder ud af at præsterer stabilt, lyder det afsluttende håbefuldt fra landsholdskeeperen til D’ BOLD.

 

OB 0-2 AaB
0-1 Mads Stefansen (55.), 0-2 Emil Lagergaard (80+).

Efter en god sæsonstart er Anders Skjoldemoses OB-hold kommet ned på jorden igen. Fynboerne havde inden opgøret mod AaB tabt holdets seneste tre kampe, og man skulle over en måned tilbage for at finde seneste sejr til de blå- og hvid stribede. Anderledes godt går det AaB, der udover et choknederlag til HB. Køge og et mere åbenlyst et af slagsen til topholdet fra Esbjerg, har fået point i alle kampe. Det var fra starten af opgøret søndag ikke til at se, at det var hjemmeholdet, der kom uden den store selvtillid i bagagen. Værterne sad fint på spillet i første halvleg, men desværre for øboerne manglende den sidste skarphed foran mål, og derfor 0-0 ved pausen. Anden halvleg fortsatte i samme spor. AaB var farlige på omstillinger, mens også OB skabte chancer i det etablerede spil. Efter 55 minutters spil faldt kampens første mål, da Mads Stefansen udnyttede et kiks i hjemmeholdets forsvar til at score sit syvende sæsonmål. Efter åbningsscoringen spillede nordjyderne på rutinen, og hjemmeholdet havde meget svært ved at komme igennem modstanderens kæder. Alligevel lykkedes det OB at skabe de chancer, der kunne have været mindst et point værd, men i stedet blev det AaB, der scorede i den anden ende. I kampens overtid var det nemlig Emil Lagergaard, der lukkede og slukkede med scoringen til 0-2. Målet var desuden Lagergaards første i U17-regi. OB hænger nu for alvor med røven i vandskorpen, og efter fire nederlag på stribe, skal der snart igen point på den fynske konto. AaB derimod, fortsætter med at imponere, og med sejren søndag spillede de bolsjestribede sig op på rækkens tredjeplads.

 

Lyngby 1-2 Vejle
0-1 Christian Kold (74.), 1-1 Lukas Sørensen (76.), 1-2 Rasmus Fink Hansen (77.).

På Lyngbys nyligt anlagte kunstgræsbane skulle hjemmeholdet forsøge at bryde den dårlige stime af tabte kampe, da Vejle kom på besøg. Vejles U19-hold har som følge af fyringen af klubbens cheftræner Tonny Hermansen lavet en større trænerrokade, og kampen lørdag var den forhenværende U15-træner Søren Lykkes debut som U17-træner. Lykke gik ind til kampen med en flok spillere, der ikke havde smagt sejrens sødme siden 30. august! Derfor var hårdt arbejde og dedikation nøgleordene for VB’s talenter, og sådan startede gæsterne da også. Man overlod initiativet til hjemmeholdet, der trods overtag på den front ikke fik scoret de mål, som Jens Odgaard, Jacob Bruun og Lorent Callaku skal stå for, men offensivspillerne havde desværre for forstadsklubben ikke den ellers vanlige skarphed i aktionerne. Førstnævnte var dog tæt på at gøre det onde ved Vejle, men Frederik Kallesø i jydernes bur reddede sit hold. I kampens sidste halvdel kom VB bedre med, og især Agon Mucolli og anfører Ruben Pedersen tog fat på midtbanen, men også østjydernes forsvar stod godt og solidt, og tillod ikke Lyngbys farlige kantspillere at komme igennem. Med seks minutter tilbage af opgøret kom det, mange troede ville blive kampens enlige scoring. Christian Kudsk afdriblede på flabet vis et par Lyngby-spillere, men hans skud blev blokeret af hjemmeholdets keeper, Peter Jensen, og bolden røg højt op i luften. Her steg Christan Kold til vejrs, og uden at det var synderlig kraftfuldt, headede kantspilleren ganske alternativt bolden i mål. Nu var kampen for alvor spændende, og blot to minutter senere blev der scoret igen. Magnus Westergaard brød igennem i venstre side, hvorefter han fandt indskiftede Lasse Sørensen i feltet. Sørensen fik ikke ordentligt træf på bolden, men langsomt, meget langsomt sneglede bolden sig alligevel via stolpen i mål – 1-1! Det var ikke slut her, og med tre minutter tilbage af kampen scorede VB-angriber Rasmus Fink efter et flot oplæg fra Christian Kold kampens sidste og afgørende mål.

Se målene fra kampen her!

 

FC. Nordsjælland 4-2 FC. Midtjylland
1-0 Daniel Skov (10.), 1-1 Mikael Anderson (15.), 2-1 Daniel Skov (17.), 2-2 Mikael Anderson (28.), 3- 2 Simon Vollesen (28.), 4-2 Jakob Johansson (45.).

FC. Midtjylland både scorer og indkasserer flere mål end de resterende hold i U17-ligaen, så derfor er der altid masser af mål i vente, når ulveungerne indtræder grønsværen. Grønsvær var lørdag blevet til kunstgræs, og modstanderen var ambitiøse FC. Nordsjælland. Tigrene fra det nordsjællandske spiller forrygende fodbold, og har gjort kritikerne af boldbesiddende fodbold til skamme. FC. Nordsjælland kom til opgøret med fem sejre på stribe, og indtog således førstepladsen i tabellen. Det var da også kampen igennem tydeligt, at værterne hører til i toppen af rækken. De unge tigre ikke bare kombinerede sig flot udenom gæsternes hårde, høje pres, men også vandt de rødklædte talenter flest nærkampe. Allerede efter ti minutter kom hjemmeholdet i front, men bare fem minutter senere svarede FC. Midtjyllands Mikael Anderson igen, da han fra straffesparksplettet udlignede hjemmeholdets føring. Stillingskrigen varede ikke længe, for blot to minutter efter Andersons straffesparksscoring, var den gal igen bag Oliver Ottesen i ulveburet – 2-1! Trods at være kommet bag ud for anden gang i kampen, fortsatte gæsterne ufortrødent med at presse, og igen var fløjspilleren Mikael Anderson helten for udeholdet. Efter 22 minutter stod der nu 2-2. Det ville FCN ikke finde sig i, og efter udligningen skruede Farums talenter for alvor bissen på, hvilket resulterede i en hjemmeholdsscoring i det 28. minut. Efter fem mål og en omgang hæsblæsende fodboldspil gik holdene til pause. I kampens sidste halvdel forsøgte FC. Midtjylland at presse højere oppe på modstanderens banehalvdel, men allerede efter fem minutter af anden halvleg blev svært til umuligt for hedens talenter, da FC. Nordsjælland scorede til 4-2. Et resultat, der blev slutresultatet, og medfører, at FC. Nordsjælland i skrivende stund fører U17-ligaen. FC. Midtjylland indtager niendepladsen – milevidt fra guldmedaljerne i fjor.

 

FC. København 2-2 HB. Køge
0-1 Elias Sørensen (24.), 0-2 Malte Amundsen 0-2 (27.) 1-2 Jonas Wind (51.) 2-2 Mani A. Hilmarsson (80+.)

Talentudviklingen blomstrer i HB. Køge. Klubben er klar underdog i U17-ligaen, spillermaterialet er noget af det svageste, der er at finde i ligaen, men alligevel formår træner Steen Knudsen at få det maksimale ud af sine unge svaner, ligesom spillerne også individuelt bliver stærkere. Selvom det ikke er blevet til så mange point på tavlen, som man måske kunne have ønsket, ja så er Køges placering på 12. pladsen langt bedre end placeringen i fjor, hvor man endte suverænt sidst i U17-ligaen. FC. København kom til kampen ovenpå en snitter på 3-0 i Silkeborg, men der var ingen hævntørst at spore første halvleg. Nej, i stedet var det udeholdet, der med stor aggressivitet og ærgerrighed spolerede FC. Københavns spil. Samtidig skal det siges, at HB. Køge også gjorde det godt på bolden, og i flere perioder havde spilovertaget. Et flot opspil udmøntede sig i en scoring, da gæsternes topscorer, Elias Sørensen, scorede sit sjette sæsonmål: 0-1! Tre minutter senere var svanerne atter på spil. Malte Amundsens hjørnespark sejlede direkte i mål, og selvom FCK-keeperen ikke så specielt godt ud i situationen, skal målet i ligeså høj grad tilskrives Amundsens sublime sparketeknik. Som mørket faldt på over Frederiksberg Idrætsparks kunstgræsbane, kom de hvidklædte hovedstadsdrenge mere med i kampen. Stadig var det svært at spille sig igennem de kompakte svaners forsvar, men værterne prøvede, sled og slæbte, noget der i sidste ende gav pote. Først i det 51. minut scorede ved FCK-angriber Jonas Wind, der langt inde i feltet passerede Andreas Piilgaard og gjorde det til 2-1, og senere i kampens overtid, hvor Mani Hilmarsson blev helten for løverne! Jacob Neestrup og de øvrige af hjemmeholdets dedikerede var efter den Hilmarssons overtidsmål ellevilde, mens gæsternes spillere faldt om på banen af skuffelse. Køge brugte i dagens kamp hele ni førsteårsspillere, og den manglende rutine kom til udtryk til sidst: sejren skulle have været kørt hjem.

Se mål og højdepunkter fra kampen her!

 

AC. Horsens 2-2 Randers Freja 

Opdateres……

 

 

Esbjerg 2-2 AGF
1-0 Anders Dreyer (29.), 2-0 Martin Engelund (36.), 2-1 Oskar Buur (62.), 2-2 Younes Diab (64.).

Esbjergs U17-hold har været sæsonens helt store positive overraskelse, og Lars Vinds unge tropper spiller med i den absolutte top. En stor del af vestjydernes succes skal tilskrives stortalentet og U17-landsholdets anfører, Mark Brink, der i hovedparten af sæsonen har været tilknyttet de stribedes U17-hold, men på det seneste har prøvet kræfter med U19-ligaen. Lørdag var Brink ikke på U17- holdkortet, da man hjemme tog imod AGF. Århusianerne kom til kampen fra en succesoplevelse i form af en 4-1 sejr mod topholdet Lyngby, så der var lagt op til en kamp mellem to hold, hvor selvtillid ikke var problemet. Bedst startede det for værterne, og med lidt mere held i sprøjten havde Mads Gadeberg bragt sit hold i front efter 12 minutters spil, men Gadebergs skarphed manglede. Det gjorde den til gengæld ikke hos teknisk begavede Anders Dreyer, da han efter godt en halv times spil bragte Esbjerg i front. Oplægget stod Martin Engelund for, og kun syv minutter senere, var de to offensivspillere på spil igen. Denne gang var Dreyer i oplæggerens rolle, og Engelund i målscorerens. I de efterfølgende minutter havde hjemmeholdet chancerne til at lukke kampen, men det mislykkedes, og anden halvleg blev en helt anden snak. Nu stemplede AGF efter en skideballe af træner Allan K. Jepsen ind i opgøret, presspillet fungerede langt bedre og gæsterne forhindrede værternes ellers så flotte pasningsspil. Der skulle en landsholdspræstation til, før en scoring faldt. Oskar Buur var i det 62. minut manden med målet, og pludselig stod den 2-1, og ’de hvie’ lugtede blod! Kun to minutter efter Buurs reducering, kom udligningen. Kasper Lunding fandt Younes Diab, hvorefter sidstnævnte tog et par træk ind i banen, inden han sparkede bolden uden om EfB-keeper Andreas Pedersen og i mål. Med et kvarter tilbage af kampen jagtede begge hold den scoring, der ville sende sejren den ene eller den anden vej. Det blev, trods store chance til begge sider, ikke til flere mål på Esbjergs kunstgræsbane, og dermed sluttede opgøret uden vinder: 2-2.

 

Læs med igen i næste uge, når vi som altid guider dig igennem U17-ligaens mange spændende kampe!

In this article