Thorup: Sindssygt vigtigt med spilletid

En lang række U21-stjerner får masser af spilletid for deres klubber, det glæder deres landstræner.

På A-landsholdet taler man meget om, at regelmæssig spilletid for spillernes klubber er sindssygt vigtigt. Lige så vigtigt er det på U21-landsholdet, mener landstræner, Jess Thorup, som glæder sig over stigende spilletid i benene på U21-holdets stjerner.

– Det er jo sindssygt afgørende. Jeg håber da også på, at når spillerne kommer til at spille for os, så kan det give dem et boost hjemme i klubbenerne, hvor deres trænere nok er opmærksomme på at de får spillere hjem, som har fået kampe i benene, siger Thorup til bold.dk.

– Det er fedt at se at Lasse Vigen spiller, at Frederik Sørensen spiller i Verona, at Jannik Vestergaard har været inde og spille. Det er sindssygt vigtigt i forhold til at de er knivskarpe når vi mødes, for det er jo i løbet af to kampe på fire dage, at det hele afgøres.

Mens Vigen, Sørensen og Vestergaard har fået kampe i benene, halter det mere for Jores Okore i Aston Villa. Han er kommet tilbage efter næsten et år på skadeslisten, men endnu har han ikke været i kamp på Villas førstehold.

– Det tager bare tid. Da han spiller i så stor en klub og så stor en liga er der ikke plads og tid til bare at putte ham ind, selvom han egentlig er klar, siger Thorup. Jores kender betingelserne, men det vigtige for mig var, at han var glad for at være med her, og at han så det som et step på vejen. Han er stadig en ekstremt god spiller, og kan jeg hjælpe ham et skridt videre gør jeg gerne det.

Okore, Vigen, Sørensen og Vestergaard er alle med, når Danmark i de kommende uger spiller to afgørende EM-playoffkampe mod Island.

In this article