Tonsser Talentfokus #1: Oliver Lønfeldt – den nye Grønkjær?

Spileksperten Jacob Hansen, der er kendt fra Lørdagsbold på 6’eren, skrev i september, at det måske bliver den målfattigste sæson nogensinde i Superligaen. Scoringsproblemerne er de samme på landsholdet ovenpå den halvsløje VM-kval og den nu også lunkne start på EM-kvalen med tre mål i tre kampe. Men i de danske ungdomsligaer er sagen en anden og de danske talenter, kan måske bringe håbet om nye storhedstider tilbage hos de danske fodboldfans. Netop nu er Oliver til prøvetræning i Heerenveen ovenpå sine flotte præstationer i efteråret for OBs U17-hold.

Profil:

Alt Text

Oliver Lønfeldt
https://beta.tonsser.com/#/users/1720
Født: 6. juni 1998
Hold: OB U17.
Position: Venstre kant
Denne sæson: 10 mål, 3 assists.

Mens Krohn-Dehli bliver ældre og Viktor Fischer er skrantende, imponerer den 16-årige kantspiller Oliver Lønfeldt på OBs u17-hold. Oliver er fra den lille ø Thurø syd for Svenborg, og det er netop hos Thurø og Svendborg, han har fået sin fodboldopdragelse. Han spillede i den lokale Thurø BK, indtil han som 11-årig tog første seriøse skridt og rykkede til FC Svendborg.

Tre og et halvt år og en masse mål senere fik hans far orkestreret et skifte til det fynske fodboldflagskib, OB, hvor Oliver nu har spillet i to og et halvt år. Og det 16-årige talent er ikke i tvivl om, at hans far har været en afgørende fodboldmentor: ”Jeg snakker meget med min far om, hvad jeg gør godt og hvad jeg kan gøre bedre” fortæller Oliver reflekterende.

En stjerne på kanten

Oliver Lønfeldt er hurtig, driblestærk og har øje for en afslutning. Den kombination havde allerede efter 5 kampe i u17-ligaen resulteret i 8 mål og tre assists, hvilket siden er hævet til 10 mål – og derfor en plads højt på både topscorer- og assistlisten. Tre af målene kom i et fantastisk hat-trick i første spillerunde, da OB på udebane slog Randers 4-2.

”Det er specielt hans angrebshidsighed og hans evne til at løbe dybt på det helt rigtige tidspunkt, vi har haft stor succes med”.Anders Skjoldemose

For OB har Oliver vist sig at blive en nøglespiller, når han starter på kanten, og herfra både kan skære ind i banen og søge ud på kridtet. Ved på den måde at variere sit spil er det svært for modstanderens back at forudse det næste træk. ”Der er ingen tvivl om, at Oliver spiller en vigtig rolle for holdet”, siger træner Anders Skjoldemose, og fortsætter: ”Det er specielt hans angrebshidsighed og hans evne til at løbe dybt på det helt rigtige tidspunkt, vi har haft stor succes med”.

Et skridt ad gangen

OB har meget høje tanker om Oliver. ”Oliver vil selvfølgelig være en af de spillere, der skal prøve kræfter med u19-holdet”, siger Anders Skjoldemose, men han tror ikke på, at spillerne skal rykkes op med det samme de viser en smule talent. ”Jeg tror ikke på at de unge bliver bedre fodboldspillere af at blive udtaget til Superligatruppen og komme på banen i et enkelt minut. I første omgang handler det om at fastholde den gode udvikling han er i lige nu, træne med u19-holdet og så må vi se hvad fremtiden bringer”. Primært afhænger fremtiden som fodboldspiller af viljestyrke, siger han.

”Det var en vild oplevelse at komme ind, noget af det største jeg har prøvet.”Oliver Lønfeldt

Alt Text

”Der vil komme bump på vejen, og i sidste ende handler det om viljen til at være bedre end de andre. Talentet har han, men det er kun hårdt arbejde og nysgerrighed efter hele tiden at blive bedre, der afgør om du når dine mål” siger u17-træneren, og Oliver selv er godt klar over det. Han vil gerne spille for en storklub i en stor, europæisk liga, men det kræver hårdt arbejde. ”Jeg er sikker på, at jeg kan blive god nok til det, det kræver bare, at jeg arbejder hårdere end de andre, og samtidigt har fokus på alle træninger, så jeg bliver så god som muligt”.

International erfaring

Den bedste oplevelse, han har haft i OBs blå-hvide trøjer, var en træningsturnering med det tidligere u17-hold sidste år. Turneringen foregik i Holland, og det var Olivers første oplevelse med international fodbold. ”Vi spillede mod udenlandske hold, og det var rigtig sjovt at prøve”, siger han, og det blev ikke hans sidste erfaring med internationale kampe.Oliver mødte første gang op i landsholdssammenhæng til et u16-træf i Vejle i starten af sit ophold i OB. Han blev herefter udtaget til en u16-landsholdssamling omkring et halvt år senere, men det var først den 25. september mod Andorra, at han fik sin landsholdsdebut – denne gang for det danske u17-landshold. ”Det var en vild oplevelse at komme ind, noget af det største jeg har prøvet”, siger han selv om debuten, hvor han blev skiftet ind efter 79 minutter.

Landskampsoplevelsen er langt fra Olivers sidste, hvis det står til ham selv. ”Jeg vil se om jeg kan spille mig mere og mere ind på holdet, så jeg kan få mange flere kampe. Og så drømmer jeg selvfølgelig om at blive A-landsholdsspiller engang”. Hvis Oliver kan bygge på den form han har startet efteråret i, kan han blive et vigtigt aktiv for det danske landshold i fremtiden. Hans hurtighed, angrebsvillighed og afslutningsevne kan gøre ham til en voldsomt målfarlig invendig angriber der minder om Jesper Grønkjær, og hvem ved, måske allerede kan blive en faktor for Danmark på vejen mod at spille bold i Parken til EM 2020.

In this article