U21 møder EM-konkurrenter i testkampe

Det danske U21-landshold har fået arrangeret to svære testkampe i november mod to potentielt kommende EM-modstanderne.

Med 1-1 mod Island på udebane bookede U21-landsholdet billetten til sommerens EM-slutrunde i Tjekkiet. Inden festlighederne sparkes i gang, skal de unge gutter holde den stærke kvalifikationsform ved lige.

Det får Lasse Vigen Christensen, Lucas Andersen og co. gode muligheder for at gøre. DBU har nemlig arrangeret to testkampe mod Tjekkiet og Italien, der begge deltager ved EM-slutrunden, henholdsvis 14. og 18. november. Begge kampe spilles tilmed på udebane, men landstræner Jess Thorup er godt tilfreds med de kommende testkampe.

– Jeg er meget tilfreds med kampene mod Tjekkiet og Italien. Vi kommer til at møde to stærke modstandere, der begge er med til EM, hvilket både vidner om kvalitet, og at vi bliver testet på allerhøjeste niveau, siger Thorup til dbu.dk.

– Nogen vil mene, at det ikke er hensigtsmæssigt, at vi møder to af de hold, vi kan risikere at møde til EM. Det er jeg nu ikke så nervøs for. Vi kender endnu ikke lodtrækningen, men hvis vi kommer i pulje med Tjekkiet eller Italien, kan vi bruge kampene til at øve nogle andre ting.

Kampen mod Tjekkiet spilles på stadionet ved navn Ďolíček i Prag, mens Italien-kampen spilles et endnu uvist sted i den sydlige del af Støvlelandet.

Jess Thorup sætter navne på, hvem der skal med til kampene på et pressemøde den 4. november.

In this article