Kolding-talent om trænerros: Sådan er min natur bare

Niels Letort

Kolding IFs unge Niels Letort er glad for den ros, hans træner, Jesper Munk, har givet ham tirsdag i sidste uge.

19-årige Niels Letort, der til dagligt tørner ud for Kolding IF, har modtaget en utrolig masse ros fra sin træner, Jesper Munk. Og det er ikke bare en lille udtalelse. Det er den slags ros, som man virkelig sætter pris på fra sin træner, og som ikke er hverdagskost.

– Niels besidder nogle tekniske, taktiske og fysiske grundelementer, som man ikke ser hver dag. Han har et godt drev med bolden og har en stor løbekapacitet. Han har en evne til at modstå psykisk pres under træning og i kampsituationer. Niels evner og har viljen til at træne/arbejde hårdt og målrettet. Jeg er ikke i tvivl om, at Niels kan forventes at præstere endnu bedre i et fremtidsperspektiv. Niels har værktøjerne og de personlige egenskaber til at udvikle sit talent til at begå sig på det højeste niveau, udtaler Jesper Munk til klubbens hjemmeside og fortsætter:

– Det afhænger selvfølgelig meget af, om han kan bevare sulten og troen på sit talent. Han har haft et ungdomsforløb, som har kørt efter en snor. Pilen har kun har peget i en retning, nemlig op. Først fra Nr.Bjert til KFC ungdom, hvor jeg selv rykkede ham op og spille med dem der var to år ældre end ham selv, derefter kontrakt i SønderjyskE, debut på det danske u-19 landshold. Derfor ved jeg også, at Niels havde håbet meget på en fuldtidskontrakt i sommers, det ønske gik desværre ikke i opfyldelse i første omgang, og derfor kom Niels i sidste ende til at spille for os.

Munk snakker meget om, hvor dedikeret Niels er til sin sport og tilgang til tingene. Letort, som er yngste mand på holdet, og som har spillet et par år i Sønderjyske, er også enig i, at han er glad for sin fodbold. Men han stræber ikke decideret efter, at virke så dedikeret og 100% fokuseret.

– Ja altså jeg ser da også mig selv som et dedikeret menneske. Når jeg går til fodbold, er det fordi jeg synes, det er sjovt, og for at få noget ud af det hver gang. Men det er ikke fordi jeg går op i at være sådan, eller stræber efter det, sådan er min natur nok bare, fortæller Niels Letort til D’ BOLD.

Træneren er dog ikke færdig med at rose det unge talent til skyerne. Men kører også forventningerne til den unge mand lidt ned igen, da fodbold er en hård sport.

– Fra dag et af har Niels bidraget både på og uden for banen og på den lange bane, tror jeg sagtens, at en tid i 2.division vest kan blive positiv for ham. Nogle gange er det i modgang, at man finder ud, hvor meget man har lyst til at opnå og forfølge en drøm. Fysisk og nærkampsteknisk er der virkelig mulighed for at bygge på i en række, hvor der nok er flere hold der kører på traktordæk, end der er hold med slicks og alufælge. Det er ingen kritik, blot en konstatering-der bliver gået til stålet. Samtidigt med, at der skal findes 6 nedrykkere, hvilket selvfølgelig gør, at vi spiller under et anseligt pres hver weekend, siger træneren til klubbens hjemmeside og afslutter:

– Jeg kan ihvertfald sige, at vi er rigtigt glade for at have Niels i truppen, idet han er endnu en koldingdreng med et stort fodboldhjerte. Han kan spille mange pladser, og han er en givende person, som besidder et stort vindergen. Jeg er heller ikke i tvivl om, at han når sine mål, det gør mennesker, som altid gør deres bedste og sådan en type er Niels.

Og rosen er da ikke gået forbi Letort, der tager det til sig, og ser det som et skulderklap og en motivationskilde.

– Det er selvfølgelig altid rart for en fodboldspiller, at træneren er tilfreds med ham. Jeg tager det da også som et skulderklap, og så virker det som en motivationsfaktor for mig, udtaler centermidten til dbold.dk.

In this article