15-årig målscorer: Det er rigtig stort

Den 15-årige OB-spiller Julius Eskesen scorede fredag aften for Danmark U16 mod Ukraine U16. Det var en stor oplevelse, siger han til D’ BOLD.

Han har kun været på kontrakt i Odense Boldklub siden marts, men ikke desto mindre er 15-årige Julius Eskesen allerede med på OBs U17-ligahold. Det har han gjort så godt, at han var blandt U16-landstrænerens udvalgte, til de to kampe mod Ukraine den 12. og 14. november.

Selvom Eskesen allerede havde fået debut for U16-landsholdet i oktober, var det stadig en stor oplevelse for fynboen.

– Det er stort, det er rigtig stort. Det er helt specielt, når man står og skal synge nationalsang. Det er noget helt andet end U17-ligaen, siger Julius Eskesen til dbold.dk.

Danmark vandt den første kamp mod Ukraine 1-0, men det gik knap så godt anden gang. Selvom Julius Eskesen fik scoret et fantastisk frisparksmål, blev det til et 2-1-nederlag. Forklaringen var de brændte chancer, mener Eskesen.

– Jeg synes vi har chancerne til at vinde. Vi opsøger ikke nok, og vi er måske heller ikke kyniske nok. Jeg synes jeg selv spillede okay, men jeg kunne godt have været bedre med bolden. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at jeg selv får scoret, forklarer den defensive midtbanespiller, der også håber på, at han kan komme med U16-landsholdet til TRI Series venskabsturneringen i Qatar til januar.

– Nu skal jeg bare hjem og gøre det godt i klubben, og så må vi se, om jeg kommer med til Qatar.

Julius Eskesen fik debut for U16-landsholdet i oktober, da de danske drenge tabte 0-2 til Tjekkiet.

Læs det fulde referat af den seneste kamp mod Ukraine U16 her: http://www.dbold.dk/2014/11/14/kampreferat-danmark-u16-ukraine-u16/

In this article