Kampreferat Danmark U16-Ukraine U16

Kampreferat af den anden kamp på tre dage mellem Danmark U16 og Ukraine U16

Der var mørkt over Frederiksberg Idrætsanlæg, hvor vinden havde et godt greb i UEFA-flagene, da Danmarks U16-landshold mødte Ukraines ditto for anden gang på tre dage fredag den 14. november. Den første kamp endte 1-0 til Danmark, men var jævnbyrdig, og med et fint antal fremmødte tilskuere, både danske og ukrainske, var der lagt op til nogle spændende 2 gange 40 minutter i det københavnske.

Der gik ikke lang tid af kampen, før Danmark kom bagud. Der var problemer med stadion-uret, så minuttallet er ikke helt præcist, men der var kun gået cirka tre minutter, før ukrainerne var foran. Der kom et indlæg fra den ukrainske højreside, der nåede udeholdets nummer 10, Yaroslav Deda. Han prøvede med et akrobatisk saksespark, som han ramte dårligt, men han fik bolden tilbage, og med et sikkert højrebensskud, satte han den op i venstre målhjørne, uden chance for den danske målmand, Andreas Piilgaard.

De ukrainske gæster var både større og stærkere end danskerne, specielt i den bagerste firebackkæde, men også den ukrainske angriber Taras Petskiv gav danskerne problemer i starten af kampen. På midtbanen var danskerne overlegne, og den danske anfører, den defensive midtbane Julius Eskesen, var både sikker på bolden, og rigtig godt spillende i defensiven.

Lige netop Julius Eskesen havde en stor fod med ved 1-1-målet. Danskerne havde fået et frispark langt ude i venstresiden, og med et fantastisk, højt spark, sejlede Eskesens bold over den ukrainske målmand og op i højre kryds. På daværende tidspunkt var der blot spillet 14 minutter.

Både før og efter 1-1-målet sad danskerne på spillet, og den hårdtarbejdende højrekant Andreas Bruus så ud til at være involveret i alt. Ikke desto mindre var kampens næste mål ikke til danskerne. Ukrainerne fik et frispark i en position næsten identisk til det danske ved 1-1-målet, og kampens første målscorer, Yaroslav Deda, stod ved bolden. Han lavede et halv-fladt indlæg, der, uden at røre en eneste spiller, hoppede ind i målet. 2-1 var stillingen ved pausen, alt imens vinden tiltog på Frederiksberg Idrætspark.

Efter spillerne kom ud fra spillertunnelen til anden halvleg, var ukrainerne endnu mere defensivt indstillet end i de første 40 minutter. Det betød meget dansk boldbesiddelse, men spildte chancer og dårlige afleveringer prægede det danske spil. Ukrainerne havde flere kontrachancer, men ingen af dem blev rigtigt farlige.

Der var flere danske indskiftninger i anden halvleg, der blandt andet betød, at anfører og målscorer Julius Eskesen blev skiftet ind, og at anførerbindet blev sat på angriber Mads Stefansens arm. Det virkede som en magisk kræft, for efterfølgende havde han flere gode aktioner. Først var det et langskud der gik lige over målet, og derefter var det et frækt lob fra kanten af feltet, der tog overliggeren.

Selvom danskerne sad på spillet, og ukrainerne havde flere kontrachancer, blev der ikke scoret mere i kampen. Dermed endte det hele 2-1 og. Næste opgave for det danske U16-landshold er til en venskabsturnering i Qatar.

In this article